Forsikringer

Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

ER ERV logo

Regler for rejsesygeforsikring. Gult og blåt kort - hvad dækker?

Det gule sygesikringskort (den offentlige rejsesygesikring) ophørte pr. 1. august 2014 med at dække rejser uden for Danmark, Færøerne og Grønland. 

Nu kan du i stedet bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Kortet kan erhverves via Borgerservice. 

Med det blå sygesikringskort har du adgang til læge- og tandlægehjælp samt behandling på offentlige sygehuse i alle EU- og EØS-lande. Du skal dog være opmærksom på, at du er stillet anderledes med det blå EU-sygesikringskort, da du her er ligestillet med borgerne i det land, du rejser til. Du kan derfor risikere at skulle betale en del af den behandling, du modtager, hvis du bliver syg eller kommer til skade.  
Du er ikke dækket for hjemtransport og transport til/fra behandlingsstedet med det blå kort. Befinder du dig på en græsk ø eller i et skiområde i Alperne, kan der være langt til nærmeste offentlige behandlingssted. Derfor anbefaler vi alle rejsende at tegne en rejseforsikring, for at være sikret bedst muligt, hvis uheldet skulle være ude. 

Rejseforsikring - markedets bedste dækning

I samarbejde med Europæiske ERV kan vi tilbyde forskellige typer rejseforsikring, så du altid er sikret den optimale dækning på din rejse.  

Af fordele kan nævnes: 

 • Europæiske ERV dækker både privat og offentlig behandling
 • Europæiske ERV’s alarmcentral er åben 24 timer i døgnet
 • Europæiske ERV’s tilbyder nem og hurtig skadesanmeldelse på både internet og mobil
 • Europæiske ERV er Danmarks største og mest erfarne rejseforsikringsselskab 

Europæiske ERV tilbyder forskellige typer af rejseforsikringer alt efter, hvor ofte du rejser og hvor meget tryghed, du ønsker på din rejse. 

Læs mere om Europæiske ERV’s rejseforsikringer og bestil her

Årsrejseforsikring – til dig der rejser mere end én gang om året

Med en årsrejseforsikring fra Europæiske ERV kan du rejse lige så mange gange, du vil, i løbet af de kommende 12 måneder, fra din årsrejseforsikring er trådt i kraft. Du kan rejse lige fra én dag og op til 30 dage ad gangen, og skulle du få brug for at rejse i fx 40 dage, kan forsikringen udvides.  

Læs mere om Europæiske ERV’s Årsrejseforsikring og bestil her

Download brochure her

Enkeltrejseforsikring – til dig der rejser mindre end en uge eller mere end 30 dage ad gangen

En Enkeltrejseforsikring er for dig, der planlægger en rejse på mere end 30 dage eller planlægger en årlig rejse i Europa af under en uges varighed. 
Du kan vælge mellem 3 typer af dækninger, lige fra et prisstærkt tilbud til markedets bedste dækning.

Download brochure her

Gul Dækning

Er for dig, som vil have et billigt forsikringsprodukt og kun være dækket for det allermest nødvendige: 

 • Akut tilskadekomst og sygdom 

Rejseforsikring Basis

Er for dig, som ønsker at være dækket bedre ind, end kun det allermest nødvendige. Med en basisforsikring er du dækket for: 

 • Akut tilskadekomst og sygdom
 • Hjemtransport 
 • Tilkald af pårørende

Med en Rejseforsikring Basis, har du desuden mulighed for at tegne tillægsforsikringer som: Skitillæg, bagage, ulykke og afbestilling til en fast lav pris. 

Rejseforsikring Plus 

Er for dig, som vil være bedst muligt dækket og ikke tage nogle chancer i tilfælde af, uheldet skulle være ude. Med en Plus-forsikring er du bl.a. dækket for:

 • Akut tilskadekomst og sygdom
 • Hjemtransport
 • Ødelagte feriedage
 • Tilkald af pårørende
 • Erstatningsrejse
 • Ferieboligsikring

Med en Rejseforsikring Plus, har du desuden mulighed for at tegne tillægsforsikringer som:  Skitillæg, bagage, ulykke og afbestilling til en fast lav pris. 

Læs mere om Europæiske ERV’s Enkeltrejseforsikringer og bestil her

Afbestillingsforsikring – hvis uheldet skulle være ude før afrejsen

En afbestillingsforsikring sikrer dig, at du kan få penge tilbage for det, du har betalt forud for din rejse, hvis du ikke kan tage af sted på grund af fx akut opstået sygdom eller tilskadekomst. 

Du kan vælge at købe en afbestillingsforsikring for en enkelt rejse ad gangen eller for et helt år. Oftest er det billigst at købe en afbestillingsforsikring, som gælder et helt år.  
Bemærk, at en afbestillingsforsikringen skal købes samtidig med bestilling af rejsen, eller senest ved indbetaling af rejsens depositum. Den kan ikke tilkøbes efterfølgende.

Jeg er fyldt 70 år – er jeg stadig dækket af min forsikring?

Med en Europæiske ERV forsikring stilles der ikke særlige krav til, at du f.eks. skal udfylde en helbredserklæring når du er fyldt 70 år og skal ud at rejse. Så længe du blot opfylder de almindelige bestemmelser vedrørende eksisterende/kroniske lidelser. Fra og med forsikredes 70. år vil der dog være et tillæg til den almindelige præmie. Hvis du har en årsrejseforsikring, vil præmien automatisk blive reguleret efter det fyldte 70. år. 

Kroniske og/eller eksisterende lidelser – hvad gør jeg?

Har du en kronisk/eksisterende lidelse, eller er du blevet syg/kommet til skade før en rejse, bør du søge om et medicinsk forhåndstilsagn. Dette gør du ved at udfylde og indsende en helbredserklæring. Har du NemID, kan du udfylde og få vurderet din helbredserklæring online, det er gratis og tager blot få minutter. 

Læs mere og søg om medicinsk forhåndstilsagn her

Kontakt vores erfarne rejsespecialister for yderligere vejledning eller bestilling af forsikringer. Ring på telefon 77 33 55 00 eller send en mail til ferie@profilrejser.dk.