Utah og nationalparkerne

USA - Salt Lake City, Canyonlands Nationalpark, Moab, Capitol Reef National Park, Bryce Canyon National Park, Zion Nationalpark, Cedar City, Park City, Monument Valley
 • Store naturoplevelser i staten Utah
 • 5 nationalparker på én rejse
 • Kør i behageligt tempo med korte afstande
 • Gæstfri lokalbefolkning

Staten Utah er velsignet med et sandt væld af naturvidundere. Derfor er denne rundrejse dedikeret staten, som huser flammelignende landskaber i Bryce Canyon, naturskabte klippeskulpturer i Zion og klippebuer i Arches National Park

Turen starter i Uthas hovedstad Salt Lake City, som ligger smukt for foden af Rocky Mountains. Herfra går turen sydpå, hvor I vil opleve den naturskønne stat med bjerge, ørken og de legendariske nationalparker Arches, Monument Valley, Capitol Reef National Park, Bryce Canyon og Zion National Park. Til sidst går turen tilbage til Salt Lake City.

Canyonlands – ’Island in the Sky’

Allerede i den lille by Moab møder I Canyonlands, også kaldet Island in the Sky. Udforsk Arches National Park og de surrealistiske klippeformationer med naturbroer og spændende ørkenlandskab. 

Monument Valley – navajo-indianernes hellige land

Monument Valley med den overvældende natur er et helligt sted for navajo-indianerne. Nyd udsigten over de massive klipper midt i den uendelige ørken. 

Bryce Canyon og naturbroer

På vej fra den ene side af Utah til den anden støder I på Natural Bridges, hvor I kan se tre af verdens største naturbroer. I Bryce Canyon Nationalpark vil I se fantastiske farver, sandstensspir og naturbroer. Oplev de farverige amfiteatre af klipper, der skifter farve efterhånden, som solen begiver sig over himlen.

Zion og Angel’s Landing

I Zion Nationalpark kan I tage med shuttlebussen, som kører rundt i parken. Tag på vandretur op til Angel’s Landing, hvor I kan nyde den fantastiske udsigt fra toppen.

Park Citys søde liv

Rundrejsen slutter i Park City der var vært for skisportskonkurrencer under Vinter OL i 2002. Her finder I shopping, mikrobryggerier, god vin og fremragende mad. Park City er et sted, der tiltrækker vandrere og livsnydere.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

USA

Salt Lake City, Canyonlands Nationalpark, Moab, Capitol Reef National Park, Bryce Canyon National Park, Zion Nationalpark, Cedar City, Park City, Monument Valley

12 dage

fra kr. 11.000

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Salt Lake City, UT Canyonlands, UT

Rejser til Salt Lake City

Salt Lake City er hovedstaden i Utah, USA. Den befinder sig i en dal i Rocky Mountains (mellem 1319 og 1584 meter). Nordvest for byen ligger Great Salt Lake, som byen jo er opkaldt efter. 
Læs mere
Salt Lake City, UT Canyonlands, UT Zion Nationalpark, UT

Rejser til Canyonlands

Canyonlands inviterer dig til at udforske et vildnis af utallige kløfter og fantastiske klippeformationer udskåret af Colorado-floden og dens bifloder. 
Læs mere
Canyonlands, UT Zion Nationalpark, UT Monument Valley, AZ

Rejser til Zion nationalpark

Zion Nationalpark er en af USA’s mest charmerende nationalparker. Den er beliggende i det sydvestlige Utah og er statens ældste nationalpark. 
Læs mere
Zion Nationalpark, UT Monument Valley, AZ

Rejser til Monument Valley

Som turist i USA bør du ikke gå glip af Monument Valley, Navajo-indianernes reservat, på grænsen mellem Arizona og Utah. Det unikke landskab består af rødlige, fritstående klipper, som vi kender fra mange af de kendte westerns.

Læs mere
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Salt Lake City
Dag 2
Arches & Canyonland National Park
Dag 3
Arches
Dag 4
Monument Valley
Dag 5
Capitol Reef National Park
Dag 6
Bryce Canyon National Park
Dag 7
Bryce Canyon National Park
Dag 8
Zion National Park
Dag 9
Cedar City
Dag 10
Park City
Dag 11
Park City - Danmark

Dag 1

Danmark - Salt Lake City

Afrejse fra Danmark og ankomst til Salt Lake City.

Velkommen til Utahs hovedstad, som ligger smukt for foden af Rocky Mountains. Aftenen kan tilbrings med en tur til mormonernes flotte tempelplads midt i byen, hvor der også er masser af spisesteder og butikker i nærheden.

Læs mere

Dag 2

Arches & Canyonland National Park

Kursen går sydpå og I får de første indtryk af en meget naturskøn stat. I kommer til den lille by Moab i det sydøstlige Utah, og kan allerede på ankomstdagen stifte bekendtskab med den nordlige del af Canyonlands, kaldet Island in the Sky. Hovedvejen dertil starter få kilometer nord for Moab, så det er praktisk at gøre det inden, I ankommer til byen. Ud af samme hovedvej ligger også Dead Horse State Park.

Rejserute: Salt Lake City - Arches & Canyonland National Park (377km)

Læs mere

Dag 3

Arches

Brug gerne en hel dag på at udforske Arches National Park, hvor I finder klippeformationer, naturbroer, bjerge, ørken og helt generelt et meget fantastisk og alternativt landskab. Den mest kendte seværdighed her er Delicate Arch, som I kan vandre helt op til.

Læs mere

Dag 4

Monument Valley

På turen videre sydpå kan I tage en afstikker til den sydlige del af Canyonlands, kaldet Needles District. Denne del ligger lidt afsides – og her er ikke så mange besøgende som i den nordlige del og Arches. Navnet Needles stammer fra indianerne, som navngav området efter de himmelrækkende sandstensformationer i området. Der er kun meget få faciliteter i denne del af Canyonlands, så I skal huske at tanke op med benzin, mad og drikkevarer allerede i Moab. 

Senere kommer I til Monument Valley, som åbner sig som et panoramabillede foran jer. Dalen er et helligt sted for navajo-indianerne og det er også denne stamme, der administrerer området. Parker ved besøgscentret og nyd udsigten over de massive klipper midt i den uendelige ørken. Er jeres bil egnet til det, kan I køre ud på de mindre og støvede veje i ørkenen. I har mulighed for at booke jer ind på en udflugt, men gør det i god tid, hvis I vil være sikre på at få plads.

Rejserute: Moab - Monument Valley (346 km)

Læs mere

Dag 5

Capitol Reef National Park

Dagen startes med af nyde en facinerende solopgang (hvis vejret tillader det) over Monument Valley. Turen går turen til midten af Utah, og det meste af dagen køres gennem et landskab uden byer og butikker. Vær derfor meget opmærksom på at tanke bilen og jer selv, når det er muligt. Første stop på turen kan være Natural Bridges, hvor I kan se tre af verdens største naturbroer. Og der er god tid til at køre de ca. 340 km, så der er mulighed for at tage en afstikker eller to undervejs.

 

Rejserute: Monument Valley - Capitol Reef National Park (342 km)

Læs mere

Dag 6

Bryce Canyon National Park

Start morgenen med at udforske Capitol Reef, som er den mest oversete af Utahs fem nationalparker. Kør ad den 25 mile (40 km) lange strækning, som bringer jer hele vejen gennem parken og tilbage til hovedvejen igen. Fra Torrey går turen sydpå ad en af USA's smukkeste vejstrækninger – Utahs hovedvej 12. Den følger I hele vejen til Bryce Canyon og undervejs kan I udforske Kodachrome Basin, som er et beskyttet naturområde i mindre omfang end nationalparkerne. I finder Kodachrome mellem Henrieville og Cannonville.

Rejserute: Capitol Reef National Park - Bryce Canyon National Park (319 km)

Læs mere

Dag 7

Bryce Canyon National Park

I har hele dagen til at se nærmere på Bryce Canyons fantastiske farver, sandstensspir – kaldet hoodoos – og naturbroer. Bryce er en af de mindste nationalparker, og I har rig mulighed for at se de overordnede udsigtspunkter og samtidig også gå en tur ned blandt naturens formationer i dalen. Hvor Grand Canyon er meget stor og overskuelig, har Bryce Canyon små afstande og med rig mulighed for at opleve det hele tæt på, selvom man ikke har lyst til at vandre i flere timer. Parken er kendt for sine farverige amfiteatre af klipper, der skifter farve efterhånden som solen begiver sig over himlen.

Læs mere

Dag 8

Zion National Park

I kører den korte tur videre til den femte nationalpark på turen – Zion. Blot 1½ times kørsel fra Bryce vil I opleve en helt anden type natur med mere traditionelle bjerge, en flot flod og masser af muligheder for at gå på opdagelse. Som Bryce er Zion også meget overskuelig, hvilket giver jer mulighed for at komme ud i krogene. I højsæsonen stilles bilen uden for parken, for der tillades ikke privat bilkørsel i sommermånederne. Pak en taske og tag shuttlebussen ind gennem dalen, hvor den stopper de vigtigste steder undervejs. I kan vandre til Angel’s Landing. Turen er svært kuperet, men I bliver belønnet med en fantastisk udsigt på toppen. Vil I afkøles kan I gå en tur i floden, Virgin River, i Zions nordlige del.

Rejserute: Bryce Canyon National Park - Zion National Park (136 km)

Læs mere

Dag 9

Cedar City

Formiddagen kan nydes i Zion. Lige nord for Zion ligger Cedar Breaks, som er et beskyttet naturområde i stil med Grand Canyon. Kør enten over toppen via skisportsstedet Brian Head eller nyd Kolob Canyon langs den store motorvej, som bringer jer direkte til Cedar City.

Rejserute: Zion National Park - Cedar City (166 km)

Læs mere

Dag 10

Park City

Dagens køretur er rimelig lige til. På ca. 3½ time kører I fra det mere øde sydlige Utah til Park Citys eksklusive byliv. Park City var vært for skisportskonkurrencerne under vinter OL i 2002, og byens pister er hvert år blandt Nordamerikas bedste. Om sommeren bruges byen som en køligere afstikker fra storbyen Salt Lake City, og det er let at nyde livet i Park City. Shopping, mikrobryggerier, god vin og fremragende mad er ikke svær at finde i byen, som tiltrækker vandrere og livsnydere..

Rejserute: Cedar City - Park City  (405 km)

Læs mere

Dag 11

Park City - Danmark

Dag 11: 

Afgang fra Park City til Salt Lake City.

Rejserute: Park City - Salt Lake City (55 km)

Med en lille times kørsel til lufthavnen har I rig mulighed for at opleve mere af Park City inden hjemrejsen påbegyndes. Det olympiske område er centrum for en del aktiviteter i sommermånederne, og lige bag det ligger byens outletshoppingcenter. Der er også flere skilifter, der kan bringe jer til tops i landskabet, hvor der kan vandres eller nydes et måltid mad.

Fly fra Salt Lake City retur til Danmark.

Dag 12:

Ankomst til Danmark.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Karina

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.