Charme i sydstaterne

USA - Atlanta, Nashville, Memphis, Natchez, New Orleans, Fort Walton Beach, Savannah

 • Sydstatsstemning med minder om bomuldplantager og kolonitiden
 • Spillesteder med velklingende country, rock og blues i Memphis
 • Elvis Presleys hjem, Graceland
 • Sumpede dyrereservater og glimt af alligatorer ved Savannah

De amerikanske sydstater trækker spor til en fjern fortid og bærer på en rig historie. Her er minder om bomuldsplantagernes æra, nye attraktioner, spændende arkitektur og masser af barer og spillesteder med velklingende country-, rock- og bluesmusik i Atlanta, Nashville, Memphis, New Orleans og Charleston.

De amerikanske sydstater trækker spor til en fjern fortid og bærer på en rig historie. På denne rundrejse kan du både opleve historiske seværdigheder, attraktioner, spændende arkitektur og velklingende musik i dette solrige hjørne af USA. Rejsen starter i Atlanta og går til de legendariske musikbyer, Nashville og Memphis. Herfra kører du videre til Mississippi-flodens delta og charmerende New Orleans. Der bliver også tid til en tur på stranden i Fort Walton Beach ved Floridas golfkyst og et besøg i den romantiske by Savannah inden rejsen afsluttes tilbage i Atlanta.

Læs mere

Rejseoverblik

 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV

USA

Atlanta, Nashville, Memphis, Natchez, New Orleans, Fort Walton Beach, Savannah

12 nætter / 13 dage

fra kr. 14.260

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

New Orleans, LA

Rejser til New Orleans

New Orleans kaldes også Crescent City, halvmånebyen, på grund af sin form og placering langs Mississippi-floden. For den kultur og historieinteresserede har New Orleans meget at byde på.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1
Atlanta
Dag 2
Atlanta - Nashville - 400 km
Dag 3
Nashville - Memphis - 341 km
Dag 4
Memphis - Vicksburg - 402 km
Dag 5
Vicksburg - Natchez - 115 km
Dag 6
Natchez - New Orleans - 285 km
Dag 7
New Orleans
Dag 8
New Orleans - Fort Walton Beach - 385 km
Dag 9
Fort Walton Beach - Tallahassee - 272 km
Dag 10
Tallahassee - Savanna - 480 km
Dag 11
Savannah - Charleston - 184 km
Dag 12
Charleston - Atlanta - 510 km
Dag 13
Atlanta

Dag 1

Atlanta

Velkommen til Atlanta.
Atlanta er ikke bare historisk interessant, men byder også på mange attraktioner. Besøg for eksempel Stone Mountain Park - et gigantisk relief skåret ind i en bjergside. Eller kig forbi Coca Cola museet, hvor alt, der gennem tiderne har haft betydning for den populære drik udstilles. Tv-stationen CNN's hovedkvarter er også et besøg værd. 


Læs mere

Dag 2

Atlanta - Nashville - 400 km

Start dagen tidligt og kør mod Nashville - countrymusikkens hovedstad. Her kan du suge til dig af stemningen fra musikverdenen i det berømte Grand Ole Opry eller i studierne på Music Row.
 

 

Læs mere

Dag 3

Nashville - Memphis - 341 km

Fra morgenstunden begiver du dig mod Memphis.
Dette er intet mindre end fødestedet for Blues og Rock'n'Roll, og her kan du slentre ned ad Beale Street med dens store udbud af butikker, restauranter og spillesteder. Et besøg hos Sun Studio hvor både Elvis Presley og Johnny Cash fik indspillet deres første plader. Og hvad med et besøg i Graceland, Elvis Presley hjem hvor du vil kunne se de mange priser han fik, samt se hans gravsted?  
Og prøv nogle af restauranterne og røgerierne, der serverer barbecue.

Læs mere

Dag 4

Memphis - Vicksburg - 402 km

I dag kører du på et stykke af Natchez Trace Parkway - en historisk vej, der i sin tid blev tilbagelagt af indianere og omrejsende købmænd. Byen Natchez er berømt for sine smukke palæer bygget af rige bomuldsplantageejere før den amerikanske borgerkrig. Du kan besøge disse elegante boliger, eller du kan tage en nostalgisk hestevognstur gennem byen.
Læs mere

Dag 5

Vicksburg - Natchez - 115 km

Byen Natchez er berømt for sine smukke palæer bygget af rige bomuldsplantageejere før den amerikanske borgerkrig. Du kan besøge disse elegante boliger, ogdu kan tage en nostalgisk hestevognstur gennem byen.

Læs mere

Dag 6

Natchez - New Orleans - 285 km

I dag kører du gennem hjertet af Cajun Country. Gør et stop i den historiske by Baton Rouge, som er hovedstaden i Louisiana og smukt beliggende ved Mississippi River.
Forvent at ankomme til New Orleans sent om eftermiddagen, hvor du kan nyde to overnatninger.

Læs mere

Dag 7

New Orleans

Du har en hel dag til at udforske farverige New Orleans. Oplev byen med al dens musik, French Quarter og Bourbon Street, kultur og historie og ikke mindst både det kreolskekøkken og finere kulinariske køkken. 

Læs mere

Dag 8

New Orleans - Fort Walton Beach - 385 km

Så går rejsen til Florida, og de berømte flotte strande ved Fort Walton Beach. Her venter en dejlig dag med mange muligheder for at slappe af med udsigt til havet.
 
Læs mere

Dag 9

Fort Walton Beach - Tallahassee - 272 km

 

Forlad Fort Walton Beach fra morgenstunden og kør mod Tallahassee. Byen er hovedstaden i Florida, og hjemsted for flere universiteter, luftfart, handel og landbrug. 

Læs mere

Dag 10

Tallahassee - Savanna - 480 km

Så gør turen mod en ny stat, nemlig til Savannah i Georgia. Oplev gæstfriheden i den charmerende og historiske by Savannah. 
Byen ligger ved den imponerende Savannah River og giver adgang til ”Low Country” og byen emmer af ”Southern Charm”.

Læs mere

Dag 11

Savannah - Charleston - 184 km

Udforsk kulturerne og traditionerne i Low Country mellem Savannah og Charleston. Her giver sumpede dyrereservater et glimt af alligatorer og den uberørte kystlinje. Gør holdt og tag en gåtur gennem det charmerende ø-samfund Beaufort, der engang var et hide away for plantageejere før borgerkrigen. Når du når Highway 17, skal du holde udkig efter boder langs vejen, der sælger de traditionelle kurve af sweet grass.

De første skud fra borgerkrigen blev affyret i Charleston. Byen er kendt for sin smukke arkitektur og rolige byliv. Du vil være omgivet af historie, imponerende bygninger fra det 18. århundrede og plantager samt offentlige bygninger, der er blevet brugt i århundreder og spektakulære haver. 

Læs mere

Dag 12

Charleston - Atlanta - 510 km

Så turen retur til Atlanta, og der er mulighed for at opleve alt hvad denne moderne storby har at byde på. Atlanta huser hovedkontoret for både CNN og Coca-Cola, og det er muligt at komme "behind-the-scenes" og kommer på en tur hos CNN eller besøge "World of Coca-Cola", hvor man smage over 60 varianter af den berømte drik. Se også Centennial Olympic Park, som husede de Olympiske Lege i 1996. Og så er der selvfølgelig rig mulighed for at få de sidste indkøb på plads!

Læs mere

Dag 13

Atlanta

Så er rejsen nået til sin ende, og det blevet tid til at fly hjem.

Det er selvfølgelig muligt at forlænge rejsen med flere dage - hør vores rejsekonsulenter om et godt råd. 

Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Under din rejse i USA

  Nationalpark entré
  National Park Pass: www.nationalparks.org 

  Skal I besøge flere nationalparker, anbefaler vi, at I køber et National Park Pas, der koster ca. US$ 80. Det giver adgang til alle nationalparker, hvor entré opkræves, for et helt år. Der er 388 nationalparker spredt over hele USA. Omkring 80 % af indkomsten ved salg af disse kort går til en fond for nationalparkerne. Passet er gyldigt for ejermanden og yderligere 3 voksne i den samme bil. Er man flere i bilen opkræves et gebyr. Børn under 16 år er gratis. 

  Amerikanerne er stolte over deres nationalparker og ønsker at bibeholde deres oprindelige særpræg. Overhold reglerne i parkerne – efterlad ikke papir, flasker eller andet skrald og tag ikke noget med jer, der hører hjemme i parken. Gå kun på afmærkede stier og lad være med at fodre dyrene. På denne måde kan I hjælpe med at værne om parkerne. 

  Nærm jer aldrig vilde dyr. Tag billeder af dem fra sikker afstand i jeres bil. Lav ikke unødig støj. Det er farligt og også ulovligt at fodre vilde dyr i nationalparkerne - overtrædelse straffes med bøde. Fodres vilde dyr kan de miste evnen/lysten til selv at jage. Mange dyr mister også livet, når de ved deres tiggeri kommer for tæt på biler. De mister desuden deres naturlige frygt for mennesker og kan blive aggressive. Hjælp med at holde de vilde dyr vilde!

  Valuta
  Nationalbankens hjemmeside kan du se den seneste kurs på US Dollar.

  Drikkepenge
  Det er almindeligt at give 15 til 20% af regningens beløb i drikkepenge på restauranter og barer. 
  Taxachauffører forventer mellem 10 og 15%.

  Særlige forhold
  Tidsangivelse 

  I USA bruges 12-timers tidsangivelse (i modsætning til vores 24-timer) 
  Timerne fra midnat til middag er AM og timerne fra middag til midnat er PM. 
  Kl. 08.15 er 08.15 AM og kl. 20.15 er 8:15 PM 

  Dato 
  Datoformatet i USA adskiller sig fra det, der benyttes i Europa: 
  01/05/12 betyder: januar, den 5., 2012 
  Så man skriver altså måneden først efterfulgt af dag og år. 

  Vægt og mål 
  Miles til km x 1.61 
  Km til miles x 0.62 
  Ounces til gram x 28.35 
  Gram til ounces x 0.035 
  US gallons til liter x 3.79 
  Liter til US gallons x 0.26 

  Helligdage 
  Banker, skoler, postkontorer og offentlige kontorer er lukket de følgende dage: 

  New Years Day: 1. januar 
  Martin Luther King Jr. Day: 3. mandag i januar 
  Presidents Day: 3. mandag i februar 
  Easter/påskedag: Søndagen i påsken 
  Memorial Day: Sidste mandag i maj 
  Independence Day: 4. juli 
  Labor Day: 1. mandag i september 
  Columbus Day: 2. mandag i oktober 
  Veterans Day: 11. november 
  Thanksgiving: 4. torsdag i november 
  Christmas Day/juledag: 25. december

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kasper, Kim, Marianne

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.