Praktisk info

Praktisk information

Pas, visum og ESTA i USA

Dit pas skal være gyldigt under hele dit ophold i USA. Alle danske statsborgere skal forhåndsgodkendes før indrejse til USA. Det kaldes ESTA (Electronic System for Travel Authorization), og vi anbefaler at få det klaret senest 14 dage før afrejse.

Du kan se de specifikke pas- og visumregler for din rejse på din rejseplan, som du får tilsendt, når du bestiller en rejse hos os. 

ESTA søges online og koster 14$. For at gennemføre ansøgningen skal du have dit pas, dine kontaktoplysninger og information om din rejse (ind- og udrejsedag, destination og formål) klar. 

Det er dit eget ansvar at undersøge reglerne for visum, da disse kan ændre sig med kort varsel. 

Rejseforsikring i USA

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp. Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.  

Profil Rejser samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, hjælper vi dig gerne med forsikringen, så du er sikret på din rejse og kan tage af sted med ro i maven.

Valuta og kreditkort i USA

Møntfoden i USA er Amerikanske Dollars ($) som forkortes til USD. Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.

Det anbefales at medbringe dollars til USA, så i allerede ved ankomsten har kontanter. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Kreditkort benyttes på de fleste hoteller i USA, restauranter og forretninger, og de mest anvendte er Visa, MasterCard/Eurocard og American Express.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge ikke inkluderet i prisen, når du går ud og spiser, kører i taxa, går på bar etc. Derfor er det almindeligt og god skik at give drikkepenge til dem, som arbejder i servicefagene. Det er ofte en helt nødvendig del af deres indkomst for at få deres økonomi til at løbe rundt. Taxachauffører og tjenere på restauranter og barer skal have 15-20% i drikkepenge. 

Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 1-3 dollars. Og det er god stil at lægge mindst 1 dollar om dagen til stuepigen. Vær opmærksom på, om drikkepengene allerede er sat på regningen, så skal der selvfølgelig ikke betales igen.

USA

Vaccinationer i USA

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer, der er relevante for det område, du skal besøge. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på www.rejseklinikken.dk. 

Sikkerhedskontrol af elektronisk udstyr ved afrejse

Husk at oplade telefoner, tablets etc., så de kan tjekkes, hvis sikkerhedskontrollen beder om det. 

Tidsforskel i USA

Det kontinentale USA har 4 tidszoner, som giver en tidsforskelle på 3 timer fra øst til vest, og fra Danmark -5 til -9 timers forskel – afhængig af sommer- og vintertid. Du kan se de nøjagtige tidsforskelle for din destination på Google.

Ankomst og check-in

Har du bestilt transport til hotellet, skal du gå efter ”Ground Transportation” i ankomsthallen. Der kan være flere selskaber, så vær opmærksom på at gå til det rigtige selskab. Check-in på hotellerne er oftest først muligt først om eftermiddagen. Ankommer du før, kan din bagage typisk blive opbevaret i receptionen.

Har du bestilt transport til lufthavnen ved hjemrejse, vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Påklædning i USA

Du kan opleve, at der indendørs på hoteller eller restauranter vil være skruet en del op for air condition om sommeren, så det kan føles meget koldt. Medbring derfor gerne en trøje eller et tørklæde til hvis du fryser. 

Elektricitet

USA har 120 volt og stik med brede, flade ben. Medbring derfor adapter, hvis du skal bruge strøm til dine egne devices.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Print her