Nationalparker

Smukke nationalparker i USA

Oplev natur i verdensklasse når du besøger de fantastiske nationalparker som USA har at byde på.
Nationalparker må siges at være en amerikansk opfindelse, og i den grad en af deres bedste. I USA's mange nationalparker forstår man virkelig hvordan naturen er en del af os og omvendt. De amerikanske nationalparker er kæmpe store og indeholder utrolig velbevaret natur. Forskelligheden blandt de amerikanske nationalparker er også fantastisk. Du kan opleve næsten alle former for natur. Du kan sejle i sumpede områder i Floridas Everglades, du kan ride som en ægte cowboy igennem Monument Valley, eller du kan vandre igennem skove og sne i Yellowstone. Der er simpelthen natur for enhver smag.  

Nationalparker i det vestlige USA

De fleste og mest kendte nationalparker findes i den vestlige del af landet. Her kan man opleve storslåede ørkenlandskaber ved Joshua Tree eller Monument Valley. Længere nordpå i Yellowstone National Park kan man opleve de store skove, høje bjerge med sneklædte tinder og et rigt dyreliv. De fleste mennesker har set et naturprogram, der er optaget i en af USA's vestlige nationalparker. Der findes ikke mange andre steder i verden, hvor man har så store områder med uberørt natur tilbage. Der findes også mere finurlige oplevelser i de amerikanske nationalparker end bare flot natur. F.eks. kan man se verdens højeste træer i Sequia National Park, eller man kan stå på det sted i Death Valley, hvor den højeste temperatur nogensinde er blevet målt. Kort sagt er de vest-amerikanske nationalparker en verden fyldt med ubegribelig smuk natur og store oplevelser.

Brug knapperne herunder for at læse mere om de forskellige nationalparker i USA

Nationalpark entré
Skal I besøge flere nationalparker, anbefaler vi, at I køber et 'American the Beautiful Passes', der koster ca. US$ 80.Det købes ved indgangen til  den første park. Det giver adgang til alle nationalparker, hvor entré opkræves, for et helt år. Der er 388 nationalparker spredt over hele USA. Omkring 80 % af indkomsten ved salg af disse kort går til en fond for nationalparkerne. Passet er gyldigt for ejermanden og yderligere 3 voksne i den samme bil. Er man flere i bilen opkræves et gebyr. Børn under 16 år er gratis. 

Amerikanerne er stolte over deres nationalparker og ønsker at bibeholde deres oprindelige særpræg. Overhold reglerne i parkerne – efterlad ikke papir, flasker eller andet skrald og tag ikke noget med jer, der hører hjemme i parken. Gå kun på afmærkede stier og lad være med at fodre dyrene. På denne måde kan I hjælpe med at værne om parkerne. 

Nærm jer aldrig vilde dyr. Tag billeder af dem fra sikker afstand i jeres bil. Lav ikke unødig støj. Det er farligt og også ulovligt at fodre vilde dyr i nationalparkerne - overtrædelse straffes med bøde. Fodres vilde dyr kan de miste evnen/lysten til selv at jage. Mange dyr mister også livet, når de ved deres tiggeri kommer for tæt på biler. De mister desuden deres naturlige frygt for mennesker og kan blive aggressive. Hjælp med at holde de vilde dyr vilde! National Park Service: www.nps.gov 


America the Beautiful Passes
Læs mere
Vælg område
Vil du til USA?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Karina

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi har rejseeksperter med speciale i hvert deres område

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.