Nationalparker

Smukke nationalparker i USA

Oplev natur i verdensklasse når du besøger de fantastiske nationalparker, som USA har at byde på.

USA’s nationalparker byder på naturoplevelser i verdensklasse. De amerikanske nationalparker er store og rummer velbevaret natur i en imponerende variation. Her kan du opleve næsten alle former for natur: Sumpede naturoplevelser i The Everglades i Florida, cowboylandskaber og ørken i Monument Valley og skove, gletsjere og store vidder Yellowstone.

Profil Rejsers eksperter har besøgt USA’s nationalparker mange gange og ved hvad der skal til for, at du får den bedste tur ud i den storslåede natur. Vi kan hjælpe dig med at planlægge turen til USA, så du får de bedste naturoplevelser. 

Nationalparker i Californien og det vestlige USA: Yellowstone, Joshua Tree, Monument Valley

De fleste og mest kendte nationalparker findes i Californien og den vestlige del af USA. Der findes ikke mange andre steder i verden, hvor man har så store områder med uberørt natur tilbage. 

Her kan du opleve storslåede ørkenlandskaber i blandt andet Joshua Tree National Park eller Monument Valley. Længere nordpå, i Yellowstone National Park, kan du gå på opdagelse i store skove, høje bjerge med sneklædte tinder og et rigt dyreliv. 

I Sequioa National Park føler du for alvor naturens mægtighed blandt verdens højeste træer, og i Death Valley kan du stå på det sted, hvor den højeste temperatur nogensinde er blevet målt. Kort sagt er de vestamerikanske nationalparker en verden fyldt med ubegribelig smuk natur og store oplevelser.

Vi kan hjælpe dig med vejledning og gode råd, hvis du gerne vil besøge én eller flere af USA’s nationalparker. Parkernes enorme størrelse langt hen ad vejen er en fordel for dig, som gerne vil opleve den vilde natur i fred og ro, men det er også vigtigt, at du får besøgt netop den del af nationalparkerne, der kan opfylde dine naturdrømme. Vi har selv besøgt nationalparkerne og ved præcis hvor du skal tage hen. Skriv eller ring til os i dag! 

Skriv til os

Brug knapperne herunder for at læse mere om de forskellige nationalparker i USA.

Entré i USA’s nationalparker

Skal du besøge flere nationalparker, anbefaler vi, at du køber et 'American the Beautiful’-pas. Det giver adgang til alle nationalparker i USA, hvor der opkræves entré, i et helt år. Og dem er der ikke få af – faktisk næsten 400 over hele landet! Passet koster 80$ og købes ved indgangen til den første park, du besøger. Det er gyldigt for den betalende og yderligere tre voksne i samme bil. Er man flere i bilen, opkræves et gebyr. Børn under 16 år er gratis. 

Omkring 80 % af indtægterne fra passet får til en fond, der arbejder for at beskytte og bevare nationalparkerne. Men det er naturligvis vigtigt, at vi alle som besøgende gør vores for at passe på parkerne. Overhold derfor altid reglerne i parkerne – efterlad ikke papir, flasker eller andet skrald og tag ikke noget med jer, der hører hjemme i parken. 

Gå kun på afmærkede stier og lad være med at fodre dyrene. På denne måde kan I hjælpe med at værne om parkerne. 

Vilde dyr i nationalparkerne

Nærm jer aldrig vilde dyr. Tag billeder af dem fra sikker afstand i jeres bil. Lav ikke unødig støj. Det er farligt og også ulovligt at fodre vilde dyr i nationalparkerne - overtrædelse straffes med bøde. Fodres vilde dyr kan de miste evnen/lysten til selv at jage. Mange dyr mister også livet, når de kommer for tæt på biler. De mister desuden deres naturlige frygt for mennesker og kan blive aggressive. Du kan læse mere om de vilde dyr i nationalparkerne på National Park Service.

Læs mere
Vælg område
Vil du til USA?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Karina

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi har rejseeksperter med speciale i hvert deres område

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.