USA
 • Rejsetid

 • Bedste årstid

  Hele året

 • Tidsforskel

  6 - 11 timer

USA

USA er drømmenes land. Her kan du opleve alt fra svimlende storbyer til afslappet strandliv og storslået natur i bjergene.
Der er store regionale forskelle i både natur, kultur, mad og oplevelser, så hvor du vælger at tage hen i USA har stor indflydelse på, hvordan din tur bliver.

Profil Rejser hjælper med alle dele af planlægningen af turen til USA. Dette er lige fra hvilke stater i USA, du skal besøge, til rejseformen og turens længde – og selvfølgelig alle de spændende ting, som venter dig i The land of the free, the home of the brave. 
Et godt sted at starte er vores rejseforslag, hvor der er masser af inspiration at hente. 

 
Se alle rejser til USA

USA’s historie

Det store land har en broget og begivenhedsrig historie, der rummer både store menneskelige tragedier og triumfer. Hvor du vælger at tage hen i USA vil afgøre, hvilken del af historien, du kan fordybe dig i.

I Sydstaterne er det især slavetiden og senere borgerrettighedsbevægelsen, som præger historien, mens du på kysterne kan lære om den indvandring, som har præget USA’s kultur og selvopfattelse i århundreder. 

I det nordøstlige USA kan du lære mere om den tidlige kolonitid og den voldsomme politiske udvikling, der fulgte den. Men du kan også kaste blikket endnu længere tilbage i tiden til det oprindelige folk og deres skikke og traditioner, som heldigvis stadig bliver dyrket, blandt andet i Rocky Mountains og Texas. 

Stater i USA

USA består af 50 stater. ”The Lower 48” hentyder til de stater, som ligger mellem Mexico og Canada (og altså ikke Alaska og Hawaii). Den største af disse er Texas, men Californien er den folkerigeste, og New York rummer den største by (ikke overraskende New York City).

Der er store forskelle i klima, kultur, natur og dermed også oplevelser i de forskellige stater. 

Profil Rejser kan hjælpe dig med at finde den stat i USA, som rummer alt, hvad du drømmer om. Tag fat i en af vores rejseeksperter og fortæl om dine amerikanske rejsedrømme. 

Skriv til os

USA’s kultur

Kulturen i USA er mangfoldig som de indbyggere, der befolker landet. Indvandring fra mange forskellige verdensdele, herunder Asien, Europa og Afrika, har præget livet og skikkene i USA og skabt den kulturelle smeltedigel, landet er i dag. 

Kulturen i USA er en af de vigtigste grunde til at udforske landet, for her er virkelig noget for enhver smag, både når det gælder musik, film, historie, arkitektur og mad. 

Mad i USA

Mange tænker med det samme på hamburgere og pomfritter, når det handler om amerikansk mad, og det er da også en vigtig del af USA's madkultur. Men der er meget andet at sætte tænderne i på tværs af det store land. 

Texas’ stolte barbeque-tradition, tex mex-mad i det sydvestlige USA, kreolerkøkkenet i Louisiana og Mississippi, street food-kulturen i Californien og global madkultur med alt fra russisk til kenyansk mad i New York er bare nogle af de ting, som du og din mave kan glæde sig til i USA. 

Men man skal naturligvis ikke snyde sig selv for et besøg på en ægte, amerikansk diner med milkshakes, chicken wings og apple pie på menuen. 

Profil Rejser guider dig til de bedste madoplevelser i USA, hvad end du er til street food eller gourmet. Skriv eller ring til os, så hjælper vi dig på vej!

Skriv til os

 

USA’s mangfoldige natur

Det er næsten ufatteligt, hvor mange forskellige naturoplevelser, du kan glæde dig til i USA. Grand Canyon, Yellowstone og Yosemite er naturligvis værd at nævne, men også det afslappede liv ved stranden i Californien, sumpene i Florida det verdensberømte efterårsløvfald i New England er også værd at nævne. 

Det kan være overvældende at skulle finde rundt i de mange naturoplevelser i USA. Hvad skal man vælge at fokusere på, og hvordan er det lige med afstandene – hvor meget kan man nå på én, to eller tre uger? 

Profil Rejser kan hjælpe med ruteplanlægningen, så du kommer afsted til den rigtige destination – på det rigtige tidspunkt.

Skriv til os

Dyrelivet i USA

Er du dyreinteresseret, er USA en nærmest perfekt destination for dig! Men du skal være opmærksom på, at der er store forskelle på hvilke dyr du kan opleve i nord, syd, øst og vest. Men med den rigtige planlægning kan du være heldig at opleve blandt andet: 

 • Hvaler langs Stillehavskysten 
 • Bjørne i Rocky Mountains
 • Alligatorer i Florida
 • Ørne ved kysterne
 • Bisonokser på prærien

Drømmer du om dyreoplevelser i USA? Vi har stor erfaring med rejser til USA og ved præcis, hvor og hvornår du skal tage af sted. Tag fat i os og fortæl om dine planer, så hjælper vi dig med at gøre drømmen til virkelighed. 

Skriv til os

Læs mere
Anbefalet til dig

Top oplevelser

USA

Vil du til USA?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Karina, Rikke

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.