Klima

Rejsevejret i Costa Rica

Costa Rica byder på et alsidigt klima afhængigt af, hvilken del af landet du befinder dig. Den bedste årstid at rejse til landet er mellem december til april – en årstid de lokale kalder ’Verano’, som betyder sommer.

Costa Rica har et tropisk klima med en generel gennemsnitstemperatur, der ligger på 20-25 grader hele året rundt. Grundet årstider og landets forskellige højder med både kyst- og bjergområder, svinger vejret i henhold til temperatur og nedbør.

De bedste måneder at rejse til Costa Rica i er december til april, da disse måneder er de tørreste. Du vil dog stadig opleve temperaturforskelle i landet. Bjergområderne midt i landet har en gennemsnitstemperatur på 15 grader, mens kysterne, både mod Stillehavet og Det Caribiske Hav, oplever en noget højere temperatur.

Regnmængden i landet varierer også en del fra kyst til kyst. Mod Stillehavet er der regntid fra maj til november i form af kraftige, korte byger om eftermiddagen. Den caribiske kyst har derimod en noget højere luftfugtighed og er mere regnfuld hele året uden faste regnperioder.

Trods regntiden er der også en grund til at besøge Costa Rica fra maj til november. Regnen gør netop, at landet på dette tidspunkt er fuldstændig grønt. Desuden vil du opleve færre turister, da det er udenfor højsæsonen. Dette gør især november og maj til attraktive måneder at rejse til Costa Rica, da de ligger lige starten og slutningen af regntiden.

OBS: Vejret i Costa Rica være meget omskifteligt og uforudsigeligt. Det gælder således om at have tøj med, som passer til forskellige vejrforhold.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.