Rejser til Rincón de la Vieja

 • Rejsetid

  10-15 timer

 • Bedste årstid

  Hele året

 • Tidsforskel

  -6 timer

Nationalparken Ricón de la Vieja ligger smukt omgivet af den naturskønne bjergkæde Guanacaste med en helt utrolig kombination af flora og fauna, to vulkaner, smukke vandfald, varme kilder, boblende mudderbade og 32 brusende floder. 

Nationalparken Ricón de la Vieja er beliggende i den nordvestlige del af Costa Rica nær Guanacastes vigtigste by, Liberia. Parkens største vulkan, Ricón de la Vieja, er næsten 2000 meter høj og med en slumrende og geotermisk aktivitet. Det er denne geotermiske aktivitet, der producerer de varme kilder og de boblende mudderpools.

Med sine 35.000 hektar har parken et væld af fantastiske aktiviteter for den eventyrlystne rejsende. Vandring, ridning og mountainbike-ture på stierne er gode måder at nyde områdets naturskønhed og udforske landskabet. Noget du helt sikkert vil opleve på din rejse til Ricon de la Vieja er områdets mange smukke vandfald, hvoraf de største er vandfaldene Oropendola (25 meter) og La Victoria (35 meter), som begge løber ud i Colorado-floden.

Området omkring Rincón de La Vieja har en masse geotermisk aktivitet. Faktisk er det det mest aktive område i den vulkanske bjergkæde Guanacaste. Den geotermiske aktivitet producerer varme til en blanding af varme kilder og boblende mudderpools. Mudderet menes at være meget terapeutisk, og om ikke andet er et mudderbad en skøn måde at lindre en øm krop efter en lang dag med vandring eller ridning.

Området omkring nationalparken er berømt for sine kvægranches og cowboys, der trives til den dag i dag. På grund af populariteten af kvægavl i området, kan du forvente at se masser af tørre, åbne sletter med græsgange og græssende kvæg. Engang var hele regionen dækket af tæt skov, men nu er der kun et levn tilbage, hvoraf størstedelen er beskyttet inden for nationalparkens zoner. Den bedste tid at besøge området er mellem november og april, hvor du kan forvente lave mængder af nedbør og større chance for at opleve dyrelivet.

Udforsk begge sider

Med sin beliggenhed og betydelige størrelse giver Rincón de La Vieja nationalpark dig mulighed for at opleve både Caribien og Stillehavet fra bjergkæden, Cordillera de Guanacaste. Den vestlige side af parken på vulkanens skråning, der vender mod Stillehavet, er mere tør end den østlige, caribiske side, hvilket betyder, at den har en tør sæson fra februar til april. På denne årstid er der på vestsiden mulighed for gode vandreture på vulkanens skråning. Atlanterhavsvindene på den østlige side af bjergkæden giver i gennemsnit 200 tommer regn om året, og vegetationen er frodig og vokser hele tiden. Der er ingen særskilt tørsæson i øst, så de tropiske økosystemer forbliver konstant fugtige.

Parken betjenes af to ranger-stationer, en i Santa Maria-området og den anden i Las Pailas-området. Vandreture og ridning fra Santa Maria Ranger Station foregår i 5.000 fods lodret højde. Ved siden af Las Pailas ranger-station giver campingfaciliteter dig mulighed for at overnatte i parken.

Indlogering i Rincón de La Vieja nationalpark

Der er mulighed for indlogering i den lille by San Jorge, som giver en nærliggende base for adgang til parken. Du finder også mange overnatningssteder på vejen der fører op til San Jorge og nationalparken. Der er både hoteller i den høje ende af skalaen, haciendas og Bed & Breakfasts. På en klar dag har mange af stederne udsigt over Stillehavet, Caribien og Nicaragua-søen. Du finder selvfølgelig også hoteller i byen Liberia. Indgangen til Rincon de La Vieja National Park er at finde ved Santa Maria Ranger Station kun 25 km fra byen.

Geotermiske vandaktiviteter

Nationalparken byder på forskellige oplevelser med vand; blandt andet en ferskvandslagune, flere vandfald, varme kilder og hotte mudderpools. Du kan nyde et ophold i en varm, svovlholdig kilde blot et par kilometer nede langs stien og derefter tage en forfriskende dukkert ved et nærliggende vandfald eller vandløb. Du finder adskillige vandfald med svømmemuligheder langs vandrestierne. Endnu et tegn på den geotermiske aktivitet i området er de boblende mudderpools langs vandrestien.

Rincón de la Vieja – en aktiv vulkan

Vulkanen Rincón de la Vieja havde et udbrud i 1983, og en mindre aske- og lavaudledning i 1991. I dag kan eventyrlystne gæster tage en daglang vandretur til toppen af vulkanen via en næsten 10 km lang sti fra Las Pailas. Turen langs stien vil afsløre flere forskellige økosystemer. Du vil se Von Seebach, vulkanens vigtigste krater med en regelmæssig spids som bevis for dens geotermiske aktivitet.

Du vil på vandreturen blive belønnet med en ubeskrivelig udsigt over Nicoya-halvøen og Lago de Nicaragua. Hvis himlen er helt klar, vil du kunne se Los Jilgueros-søen og næsten hele Costa Rica. Hvis du overvejer at tage vandreturen, skal du sørge for at få tilstrækkeligt vand til at blive hydreret og et varmt og vandtæt yderlag af tøj.
I et land fuld af nationalparker og endemisk dyreliv, finder du ingen anden som Rincón de la Vieja National Park i Costa Rica. Du vil længe huske den vilde flora og fauna i denne unikke park i Guanacaste-provinsen.

Læs mere
Rejseforslag til Rincon de la Vieja

Store og små vidundere

Costa Rica - San José, Tortuguero National Park, Sarapiqui, Arenal Volcano, Rincon de la Vieja, Monteverde Cloud Forest Reserve, Manuel Antonio National Park

  • Flodsejlads i Tortuguero nationalpark
  • Fuglekig og øko-turisme ved Braulio Carrillo Nationalpark
  • Vulkaner, gejsere og vandfald i Rincon de la Vieja Nationalpark
  • Regnskov, mangrovesump og skønne laguner i Manuel Antonio
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 21.370

Vil du til Rincon de la Vieja?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.