Rejser til Naranjo

  • Rejsetid

    10-15 timer

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    -6 timer

Ikke langt fra hovedstaden San José findes den frodige og højtbeliggende dal Central Valley med byen Naranjo, der er kendt for sine mange kaffeplantager.

Naranjo, grundlagt i 1830, var oprindeligt kendt som "Los Naranjos" (Appelsinlund) på grund af en sand overflod af appelsintræer i det omkringliggende område. Selvom navnet er blevet forkortet, og mængden af appelsintræer er blevet mindre, er denne by på 35.000 indbyggere forblevet et vigtigt landbrugsnavn for Costa Rica.

Det er ingen hemmelighed, at Costa Rica er berømt for sin kaffe, og særligt i dette frugtbare og højtbeliggende område i Central Valley dyrkes kaffen. Naranjo er smukt beliggende midt blandt kaffeplantager, store grønne græsarealer og marker. Området drænes af Grande Colorado, Molino, Barranca og El Espino-floderne, og i en højde på over 1.000 meter over havets overflade er temperaturen konstant kølig omkring 20 °C.

Naranjo - kaffens vej fra bønne til kop

De omkringliggende gårde i dette frugtbare område dyrker alle former for afgrøder – pisang, majs, takioka, kaffe, ris, bønner, sukkerrør og tobak for blot at nævne nogle. Kaffeplantagerne er nok de bedst repræsenterede, og her kan du følge kaffens vej fra bønne til kop på nogle af de mange ture, der udbydes. Der er også mulighed for at tage på andre udflugter, så som vandreture, fugle- og kajakture. Området er beliggende kun 45 minutter fra lufthavnen ved San José.

Hvert år strømmer besøgende fra hele landet til Naranjo i forbindelse med en stor festival til ære for Jomfru Maria, og byen har en smuk kirke i stilen barok, der er et besøg værd. 
Fem kilometer vest for Naranjo på vejen mod det nordlige lavland – en af Costa Ricas mest maleriske strækninger - finder du byen Sarchí, der er kendt for sin overflod af fine kunsthåndværker.

 

Læs mere