Alaskas højdepunkter

Alaska - Anchorage, Denali Nationalpark, Fairbanks

 • Enorme bjergområder, gletsjere og vandfald i ødemarken
 • Gletsjervandring og sejlads med klassisk hjuldamper
 • Søløver, sæler og hvaler i Kenai Fjord National Park
 • Denali National Parks rige dyreliv med bjørne, elge og ulve

Enorme bjergområder, gletsjere og vandfald præger Alaskas ødemark, der naturligvis også er hjemsted for et enestående dyreliv.

På turen fra den smukt beliggende Anchorage til Denali, Fairbanks, Valdez og Kenai Fjords National Park er der således god sandsynlighed for at se blandt andet grizzlybjørne, rensdyr og elge.

Tag på en historisk rejse i Alaskas storslåede natur. Se disen hænge som et tæppe over bjergene, oplev dansende nordlys og begiv dig ud på en gletsjervandring for at nyde den usædvanlige stilhed. Sejl langs Kenais naturskønne kystlinjer og se søløver, sæler og hvaler. Tag med en klassisk hjuldamper i Fairbanks eller kryds polarcirklen i et fly. Oplev Talkeetna floden i jetbåd og kom tæt på de vilde dyr i Denali National Park. Alaskas natur er et helt spektakulært og ganske enestående kapitel!

Dette er den perfekte ferie, hvis du blot har en uges tid til rådighed. Den er bl.a. utrolig populær blandt de af vores Alaska krydstogtsgæster, som ønsker at udforske ødemarken nærmere. 

Turen inkluderer nogle af Alaskas smukkeste naturområder som f.eks. Denali National Park, Prince William Sound og Kenai Fjord National Park. 

Denali National Park eller "Ødemarkens dyrerige skattekammer" er hjemsted for Nordamerikas højeste bjerg Mt McKinley. Med sine 6194 meter tårner Mt McKinley stolt over de andre bjerge i The Alaska Range. Omkring 400.000 besøgende kommer til Denali National Park hvert år for at fotografere dette naturlige vidunder og under deres besøg, opdager mange mennesker meget mere, end de havde forventet. Denali National Parks sub-arktiske økosystem understøtter et rigt dyreliv, herunder "The Big 5", som udgør Grizzly bjørne, Dall får, rensdyr, elge og ulve. Parkens seks millioner hektar ødemark gør Denali til en opdagelsesrejsendes paradis og er en vigtig del af ethvert rigtigt Alaska eventyr.
Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Alaska

Anchorage, Denali Nationalpark, Fairbanks

8 nætter / 9 dage

fra kr. 23.165

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Anchorage Denali Nationalpark

Rejser til Anchorage

Anchorage er Alaskas største by og "gatewayen" til en stat fuld af eventyr. Byen er en levende metropol og ligger lige i hjertet af Alaskas vildmark, omgivet af af 6 store bjergkæder.

Læs mere
Anchorage Denali Nationalpark Fairbanks

Rejser til Denali Nationalpark

Denali National Parks sub-arktiske økosystem understøtter et rigt dyreliv, herunder "The Big 5" som udgør Grizzly bjørne, Dall får, rensdyr, elge og ulve. 
Læs mere
Denali Nationalpark Fairbanks

Rejser til Fairbanks

Fairbanks er den næststørste by i Alaska og den perfekte indgangsport til det "autentiske" Alaska. Byen ligger gemt i en dal ved floden Chena, i hjertet af Alaska, ikke langt fra polarcirklen mod nord.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1
Anchorage
Dag 2 - 3
Denali National Park
Dag 4
Fairbanks
Dag 5 - 6
Valdez
Dag 7
Seward
Dag 8
Anchorage

Dag 1

Anchorage

Dag 1 - Ankomst til Anchorage

Transport til hotellet på egen hånd.

Læs mere

Dag 2 - 3

Denali National Park

Dag 2 - Anchorage - Denali National Park (380 km)

Du kører ad Glenn Highway nordpå til Wasilla. Nogle interessante stop undervejs kunne eksempelvis være Alaska Native Heritage Center og Eklutna Indian Village. Fra Wasilla fortsætter du nordpå ad Parks Highway, til du når Denali National Park. Undervejs kører du gennem Matanuska-Susitna Valley og Denali State Park. Det er undervejs muligt at tage en mindre omvej til det lille minesamfund Talkeetna, der er kendt for sin egen helt specielle charme. Overnatning ved Denali National Park.


Dag 3 - Denali National Park

Dagen indledes med en 6-8 timers bustur i Denali National Park (88 km ind i parken). Parken er beboet af mange forskellige dyrearter, og med lidt held kan du se både bjørne, rensdyr, elge, Dall-får, ulve og utallige fuglearter. Du kan også se Mt. McKinley, hvis vejret tillader det. En snackfrokost er iberegnet. Resten af dagen er til fri disposition, hvor du kan slappe af eller prøve nogle af parkens mange aktiviteter. Overnatning ved Denali National Park

Læs mere

Dag 4

Fairbanks

Dag 4 - Denali National Park - Fairbanks (200 km)

Turen fortsætter nordpå ad Park Highway til Fairbanks. Du kører igennem smukke skov- og bjerglandskaber til de små lokalsamfund Healy, Nenana, Ester og forbi en gammel minelejr. I Fairbanks kan du vælge at besøge University of Alaska, Museum of the North eller nyde en autentisk Sternwheeler flodbådssejlads. Overnatning i Fairbanks. 


Læs mere

Dag 5 - 6

Valdez

Dag 5 - Fairbanks - Valdez (586 km)

Du kører ad den spektakulære Richardson Highway mod syd. En del af ruten ligger parallelt med The Trans-Alaska Pipeline. Hvis vejret tillader det, kan du nyde den fantastiske udsigt over St. Elias-bjergene. Kør forbi Worthington-gletsjeren og gennem Keystone Canyon med dens mange vandfald. Overnatning i Valdez.


Dag 6 - Valdez

Nyd en dag på egen hånd i Valdez. Tag på et cruise til Prince William Sound eller oplev Meares-gletsjeren, hvor du kan se søløver og pukkelhvaler. Du kan også prøve en guidet kajaksejlads eller rafting. Overnatning i Valdez.

Læs mere

Dag 7

Seward

Dag 7 - Valdez - Whittier - Seward (3-7 timers færge samt 145 km)

Alaska Marine Highway-færgen tager dig over Prince Williams Sounds-sundet til Whittier. Afhængigt af fartøjet tager færgeturen 3-7 timer. Fra Whittier kører du gennem Whittier-Portage tunnellen (en tunnel med kun et enkelt spor, der kun har åbent for trafik nogle bestemte timer på dagen). Efter tunnellen kan du stoppe ved udsigtspunktet over Portage-gletsjeren, der også har et besøgscenter tilknyttet. Fortsæt herefter ad Seward Highway, hvorfra du tager en lille omvej til Exit-gletsjeren, før du ankommer i Seward. Overnatning i Seward.

Læs mere

Dag 8

Anchorage

Dag 8 - Seward - Anchorage (204 km)

Morgenen kan indledes med et dyrelivs- og gletsjercruise i den maleriske Kenai Fjords National Park. Derefter går turen tilbage til Anchorage via Seward Highway. Overnatning i Anchorage.


Dag 9 - Anchorage

Bilen afleveres hos udlejningsselskabet. Du kan eventuelt vælge at forlænge dit ophold.

Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Under din rejse i Alaska

  Nationalpark entré
  National Park Pass: www.nationalparks.org 

  Skal I besøge flere nationalparker, anbefaler vi, at I køber et National Park Pas, der koster ca. US$ 80. Det giver adgang til alle nationalparker, hvor entré opkræves, for et helt år. Der er 388 nationalparker spredt over hele USA. Omkring 80 % af indkomsten ved salg af disse kort går til en fond for nationalparkerne. Passet er gyldigt for ejermanden og yderligere 3 voksne i den samme bil. Er man flere i bilen opkræves et gebyr. Børn under 16 år er gratis. 

  Amerikanerne er stolte over deres nationalparker og ønsker at bibeholde deres oprindelige særpræg. Overhold reglerne i parkerne – efterlad ikke papir, flasker eller andet skrald og tag ikke noget med jer, der hører hjemme i parken. Gå kun på afmærkede stier og lad være med at fodre dyrene. På denne måde kan I hjælpe med at værne om parkerne. 

  Nærm jer aldrig vilde dyr. Tag billeder af dem fra sikker afstand i jeres bil. Lav ikke unødig støj. Det er farligt og også ulovligt at fodre vilde dyr i nationalparkerne - overtrædelse straffes med bøde. Fodres vilde dyr kan de miste evnen/lysten til selv at jage. Mange dyr mister også livet, når de ved deres tiggeri kommer for tæt på biler. De mister desuden deres naturlige frygt for mennesker og kan blive aggressive. Hjælp med at holde de vilde dyr vilde!

  Valuta
  På Nationalbankens hjemmeside kan du se den seneste kurs på US Dollar.

  Særlige forhold
  Tidsangivelse 

  I USA bruges 12-timers tidsangivelse (i modsætning til vores 24-timer) 
  Timerne fra midnat til middag er AM og timerne fra middag til midnat er PM. 
  Kl. 08.15 er 08.15 AM og kl. 20.15 er 8:15 PM 

  Dato 
  Datoformatet i USA adskiller sig fra det, der benyttes i Europa: 
  01/05/12 betyder: januar, den 5., 2012 
  Så man skriver altså måneden først efterfulgt af dag og år. 

  Vægt og mål 
  Miles til km x 1.61 
  Km til miles x 0.62 
  Ounces til gram x 28.35 
  Gram til ounces x 0.035 
  US gallons til liter x 3.79 
  Liter til US gallons x 0.26 

  Helligdage 
  Banker, skoler, postkontorer og offentlige kontorer er lukket de følgende dage: 

  New Years Day: 1. januar 
  Martin Luther King Jr. Day: 3. mandag i januar 
  Presidents Day: 3. mandag i februar 
  Easter/påskedag: Søndagen i påsken 
  Memorial Day: Sidste mandag i maj 
  Independence Day: 4. juli 
  Labor Day: 1. mandag i september 
  Columbus Day: 2. mandag i oktober 
  Veterans Day: 11. november 
  Thanksgiving: 4. torsdag i november 
  Christmas Day/juledag: 25. december

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kasper, Kim

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser