Alaska
  • Rejsetid

    12

  • Bedste årstid

    maj - september

  • Tidsforskel

Alaska – en unik og isoleret del af USA

Den lille flyvemaskine lander på isen, og flyets hjul er erstattet med ski. Du bliver sat af på Alaskas højeste gletsjer i Denali Nationalpark. Udsigten er noget helt særligt. Der er spidse, sneklædte bjergtinder, så langt øjet rækker, og dalene er dækket af lammeskyer. Du føler dig pludselig utroligt lille. 
Se alle rejser til Alaska

Alaska dækker en femtedel af USA’s samlede areal, men er afskåret fra resten af landet. Kør ud i en gammel amerikansk skolebus i selskab med en ranger, og gør dig klar til at møde grizzly-bjørne i deres naturlige miljø. Den amerikanske stat er ganske affolket, men rig på barsk natur og dyreliv. Det er i sandhed Into the Wild.

På opdagelsesrejse til gletsjere og arktisk dyreliv

For 20.000 år siden udskar enorme gletsjere U-formede dale, som med tiden blev fyldt med havvand. Tag på vandretur og oplev den enorme Harding Icefield, som giver næring til de mange gletsjere, der flyder mod havet. Undervejs går turen forbi ’Top of the World Highway’, Dawson City og ikke mindst Kenai Fjords. Hvis du føler dig som en nutidig opdagelsesrejsende, skal du opleve Denali Nationalpark, som med sine seks millioner hektar ødemark breder sig over sletterne. Her er meget stille. Det subarktiske økosystem har resulteret i et rigt dyreliv, herunder den alternative "The Arctic Big 5", som udgør bjørn, får, rensdyr, elg og ulv. Oplev nordlyset og sejl langs Kenais kystlinje i selskab af søløver og sæler, som dukker op i havoverfladen. 

Hvad kan jeg opleve i Alaska?  

Du kan med fordel begynde dit Alaska-eventyr i byen Anchorage. Her lever beboerne tæt på både bjørne, elge og ulveflokke. Det er også værd at lægge vejen forbi Talkeetna, som huser en ældgammel guldmine. I Denali Nationalpark kan du opleve Nordamerikas højeste bjerg, Mount McKinley, hvor toppen rager hele 6.194 meter op over havets overflade. Du kan også udvide din rejse med et krydstogt og se Alaska fra havsiden, som er en særdeles populær rejseform. Pak dit varmeste og mest praktiske tøj, husk kameraet og lad dig fare en lille smule vild i ét af verdens mest affolkede og øde områder. En yderst afsides del af USA, som er meget anderledes fra sine søsterstater. Og så findes der ingen bedre steder i hele Nordamerika til at spotte bjørne i deres naturlige miljø. Find vores udvalgte udflugter i Alaska her

Hvor og hvornår kan man se nordlyset i Alaska?

Selvom Aurora Borealis (nordlyset) er aktivt hele året rundt, er det næsten umuligt at se om sommeren, når Alaska oplever næsten konstant dagslys. Den bedste chance for at se nordlyset er i de nordlige områder i vintermånederne fra oktober indtil tidlig april. Historisk set har de bedste syn været fra Fairbanks nordlige del og på mørke nætter med klar himmel. Ifølge The Geophysical Institute er de bedste måneder at se nordlys februar til marts.

Bjørne skal opleves i Alaska

Når du ser disse imponerende dyr vandre frit omkring langs kystlinjen, ser dem fange laks i Brooks Falls, spise bær i bjergene eller lege ved den ekstraordinære kulisse på Kodiak Island, er det et øjeblik, hvor du glemmer alt andet og bare lader naturen overvælde dig. Vi tilbyder nogle af de absolut bedste "bjørne-safarier" i de fjerneste egne af det enorme land. Faktisk er rejsen dertil en oplevelse i sig selv! Katmai Nationalpark med Brooks Falls og Katmai-kysten, Kodiak eller Admiralty Islands er alle fantastiske steder, når drømmen om et livsbekræftende bjørneeventyr skal opfyldes. Vores "bjørne-safarier" kan laves som en endagsudflugt eller som ture med en eller flere overnatninger i lodges, men ligesom med naturens luner, er der ingen bjørnegaranti på udflugterne. Dog findes der ingen bedre steder end i Nordamerika, hvis man vil se og fotografere bjørne i deres eget element. 

Hvor kan man se de brune grizzlybjørne?

Brune grizzlybjørne ses over hele Alaska undtagen på øerne syd for Frederick Sound i det sydøstlige Alaska, øerne vest for Unimark i Det Aleutiske Bælte og på øerne ved Beringshavet. Betegnelsen "brun bjørn" er et almindeligt term brugt af Alaskas indbyggere for bjørne fundet i kystområderne. Deres levested inkluderer store græsmarker og laksefyldte floder, som giver rigeligt føde. "Grizzly bjørne" er også brune bjørne, men deres levesteder er bjergskråninger, tundraen og skovene inde i landet. De er typisk mindre end kystbjørnene. Ordet "grizzly" bruges som betegnelse, da deres fødekilde er meget varieret og ikke lige så rigelig som langs kysten. 

Hvor kan man opleve de sorte bjørne?

Sorte bjørne findes i de fleste skovområder i Alaska undtagen på Seward-halvøen, Yokon-Kuskokwim Delta og nord for Brooks Range. Sort er den mest almindelige farve, men både brune- og kanelbrune bjørne ses ofte i det sydlige og centrale Alaska.

Kan man opleve isbjørne i Alaska?

Isbjørne og brun bjørne udviklede sig fra en fælles forfader og er stadig tæt relaterede. Isbjørnes hvide farve er et resultat af det fjerntliggende arktiske miljø, og de bor i den nordlige hemisfære næsten altid i tilknytning til ishavet. Som følge af deres afsides levested ses isbjørne kun sjældent af rejsende i Alaska.

Hvad skal man pakke til Alaska-rejsen?

En generel regel for Alaska er at have afslappet, behageligt tøj med, som man kan have på i lag. Det første lag skal være noget tyndt og kropsnært (undgå helst bomuld). Det andet lag tilfører varme og skal kunne fjernes, hvis det bliver varmere (oftest fleece eller lignende). Det tredje lag skal sikre dig mod regn og vind om nødvendigt. På krydstogter til f.eks. Prince William Sound og Kenai Fjords Nationalpark anbefaler vi et ekstra lag, som inkluderer et halstørklæde, hat og vanter, da det kan blive køligt på vandet. Komfortable sko eller vandafvisende vandrestøvler er også vigtige. En dagstaske er en rigtig brugbar ting at have med. Andre personlige ting, som vi anbefaler dig at medbringe, er: Lille lommelygte, hårtørrer (de færreste hoteller har nogen), insektspray, kikkert og tilstrækkeligt med medicin. Det er mest praktisk at pakke dine ting i en rejsesæk eller kuffert med bløde sider, specielt hvis du skal med små fly eller mindre både. Det anbefales kun at medbringe et styk bagage. Få praktisk information om din rejse til Alaska her

Vejret i Alaska

Hvornår er det bedst at rejse til Alaska? Er der stor forskel på vejret fra vest til øst? Er det meget koldt at rejse om vinteren? Det er rart at vide noget om vejrforholdene, inden du bestiller din rejse. Find alle svarene på vores side om vejret i Alaska.

Skal du til Alaska i 2020?

Har du været i Alaska før, eller er det første gang, du besøger landet? Det gør ingen forskel, om det er et nyt rejsemål eller et glædeligt gensyn, for hos Profil Rejser finder du masser af inspiration. Alaska har masser at byde på for både par, grupper og solorejsende. Der venter spændende oplevelser for alle, og vi holder dig opdateret på de nyeste tendenser og udflugter i landet. Tag et kig på vores store udvalg af rejseforslag og tilbud med gode priser. 

Vores løfte til dig

Hos Profil Rejser kan vi langt mere end at ekspedere dig. Vi kan inspirere dig. Vi vil skræddersy dine oplevelser i Alaska, så du får lige præcis den ferie, du har drømt om. Vi guider dig med omhu gennem tilvalg og fravalg. Som en skrædder tager vi mål og syr ruten med hoteller, fly og priser efter dine ønsker.

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Anbefalet til dig

Top oplevelser

Alaska

Vil du til Alaska?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Karina, Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.