Coronavirus FAQ

Tryghed i en omskiftelig verden

Det er noget af en jungle at finde rundt i informationen om Coronavirus, og vi forstår dine bekymringer. Hos Profil Rejser sidder vi klar til at hjælpe dig.

Situationen udvikler sig løbende, så hvad der var rigtigt i går, er det måske ikke i morgen. Karantæneregler og annulleringsvilkår kan være forskellige fra destination til destination, fra flyselskab til flyselskab, og fra rederi til rederi.

Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe med opdateret viden både til dig der allerede har bestilt en rejse, og til dig der drømmer om at gøre det.

For din rejse er vores ansvar!

Ofte stillede spørgsmål

Jeg vil gerne afbestille min rejse, kan jeg det?

På baggrund af Udenrigsministeriets udmelding, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes til hele verden t.o.m. 10. maj 2020, har du ret til at afbestille din pakkerejse og få værdien af rejsen refunderet. Helt konkret har du ret til refundering, hvis der er mindre end 7 dage til afrejse. Dette gælder også selvom de ændrede rejsevejledninger er gældende frem til 10. maj 2020. Du kan med andre ord ikke vederlagsfrit afbestille din rejse nu, hvis din afrejse først er planlagt efter 10. maj 2020, hvor situationen kan se anderledes ud.  

Bemærk, på nuværende tidspunkt er vi ikke i stand til at oplyse om afbestilling af din rejse betyder, at du får et tilgodebevis, så du kan gennemføre rejsen på et senere tidspunkt, eller får rejsens værdi tilbagebetalt kontant. Vi kan heller ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvornår dette er afklaret. Pakkerejseloven anses på visse punkter - i denne ekstreme situation - for at være trådt ud af kraft, og derfor afhænger udfaldet af politiske drøftelser herom. Vi skal dog understrege, at der ikke er tvivl om, at du får værdien af rejsen refunderet. Det er kun et spørgsmål om, hvordan og hvornår, som p.t. er uafklaret. 

Jeg skal ud og rejse, hvordan skal jeg forholde mig?

Du bør først og fremmest søge informationer via officielle kanaler, såsom Udenrigsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Seruminstituttet (se henvisning nederst).

Udenrigsministeriet har d. 13. marts 2020 meldt ud at hele verden nu anses for værende "orange", og de fraråder dermed alle ikke-nødvendige rejser til hele verden - foreløbig til og med 10. maj 2020. 

Såfremt dine rejseplaner ligger efter 10. maj 2020, er der - som udgangspunkt - ikke noget til hinder for, at rejsen kan gennemføres, ifølge Udenrigsministeriet.
I praksis kan vi dog på nuværende tidspunkt ikke oplyse dig, om rejsen rent faktisk kan gennemføres, idet flere krydstogt- og flyselskaber har indstillet transporten eller begrænset den i væsentligt omfang. Samtidig har en række lande indført strenge indrejserestriktioner, som kan umuliggøre en rejse til planlagte destination. Da situationen løbende ændrer sig, opfordrer vi derfor alle til, at holde sig orienteret om udviklingen, som vi naturligvis også følger meget nøje.  

Har du bestilt en rejse hos, som berøres af en krydstogt- eller flyannullering, eller af anden årsag ikke kan gennemføres, vil du blive kontaktet af en af vores rejsekonsulenter.  

Hvornår kan jeg forvente at høre fra jer vedrørende min kommende rejse?

Vi er i fuld gang med at kontakte alle, der berøres af denne ekstraordinære situation - og vi kontakter også dig. Vi er dog nødt til at prioritere de mest akutte sager først, hvilket vil sige i dato-orden iht. afrejsetidspunkt. Har du først afrejse om 7 dage eller mere, kan der gå noget tid før du hører fra os. Du behøver ikke kontakte os, selvom du er bekymret. Vi har styr på alle rejsende og ved, hvordan deres rejseplaner ser ud. Skulle du alligevel have behov for at kontakte os, beder vi dig venligst sende en mail på ferie@profilrejser.dk - idet vi kan have lang ventetid på telefonen. 

Jeg vil gerne planlægge ferie, men tør jeg bestille en rejse nu?

Hvis du booker din sommerferie hos os mellem 1. marts og 30. april 2020, giver vi dig ekstraordinært mulighed for, at du kvit og frit kan afmelde din rejse helt op til 14 dage før afrejse. Tilbuddet gælder en lang række af vores rejser, med afrejse til og med 31. juli 2020, og uden at du skal fortælle os årsagen til dine ændrede planer. Du kan med andre ord bestille din ferie hos os med ro i maven. 

Jeg er generelt bekymret og vil gerne vide mere, hvad gør jeg?

Vi henviser til Sundhedsstyrelsen, som har oprettet en særlig hotline vedrørende coronavirus/COVID-19. Du kan ringe på telefon 72 22 74 59 dagligt mellem 8.30-15.30. Se også Coronasmitte.dk, som er myndighedernes fælles hjemmeside vedrørende Corona. 

 

Vi sætter stor pris på forståelse i denne svære tid, og vi anmoder om jeres fortsatte forståelse i tiden, der kommer - tak! 

 

For yderligere information henvises til

Udenrigsministeriet  

Sundhedsstyrelsen

Statens Seruminstitut

Politiet