Muscat og Salalah i syd

Oman - Muscat, Salalah
 • Rød ørken og golde bjerge i det sydlige Oman
 • Den gamle sultanby, Salahah, med de endeløse, hvide sandstrande
 • Maleriske fiskerbyer langs kysten
 • Muscat og regionens tidligere hovedstad, Mirbat

Kombiner charmerende Muscat med rundrejse i det sydlige Oman, hvor rød ørken og golde bjerge møder den gamle sultanby, Salahah, med de endeløse, hvide sandstrande. Oplev også den smukke kyst med maleriske fiskerbyer og regionens tidligere hovedstad, Mirbat, som engang udgjorde Sydarabiens handelscentrum.

Velkommen til Oman - landet som overrasker med fascinerende kontraster, en farverig kultur, unikke naturoplevelser og sydende folkeliv i souk'er, hvor røgelse fylder luften. 

Denne rejse kombinerer nogle dage i den charmerende hovedstad Muscat med en spændende 3 dage/2 nætters rundrejse, "Salalah og Omans sydlige del".  

Hovedstaden i sultanatet, Muscat, byder på en overraskende blanding af moderne arabisk arkitektur og historiske bydele. Byen strækker sig 50 kilometer langs kysten, hvor smukke moskeer og imponerende paladser står side om side med traditionelle hvide huse og moderne bygninger. Den spændende by prydes hist og her af smukke strande og udsigten til det endeløse blå hav skaber smukke kontraster.
 
Vil du opleve orienten, så skal du besøge souk'erne der syder af liv og leben. Her fyldes luften med eksotiske og fremmedartede dufte af krydderier og røgelse. Markedsboderne bugner af bl.a. friskfangede fisk, farverige frugter som f.eks. bananer, granatæbler og citroner, kulørte stoffer og guld- og sølvsmykker. 

Byen Salalah, som betyder "den lysende", er med sine cirka 80.000 indbyggere Omans næststørste by. Byen ligger i Dhofar provinsen i landets absolut sydligste del og strækker 15 kilometer langs smukke sandstrande, der stråler i sollyset, og så langt øjet rækker ses det glitrende blå hav.  

Denne tur bringer dig langs den smukke kyst til maleriske fiskerbyer. Besøg regionens tidligere hovedstad, Mirbat, som udgjorde Sydarabiens handelscentrum for varer som røgelse, heste og slaver. Fortsæt gennem betagende natur med udsigt til golde bjerge, øde sletter og smukke wadis omkranset af vajende palmer, der danne tag over de livgivende vandhuller. Slut af med lidt tid på egen hånd i Salalah.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP

Oman

Muscat, Salalah

6 nætter / 6 dage

fra kr. 10.845

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Muscat

Muscat - Omans hovedstad og kulturelle centrum

Muscat betyder 'ankerplads', og før i tiden var Muscat sidste mulighed for at forsyne sig med vand, inden turen gik til Indien.

Læs mere

Overnatningsmuligheder

Muscat - 4 nætter

Radisson Blu Muscat
Se kort

Radisson Blu Muscat

Beliggenhed: Oman, Muscat

Dejligt og uformelt førsteklassehotel beliggende i Al Khuwair området med masser af lokale butikker, restauranter og cafeer ikke langt fra det smukke ambassade kvart Shatti Al Qurum. 

De "blå" værelser er holdt i lyse og friske farver, hvor du nemt kan få fornemmelsen af at være tæt ved havet. De "lyserøde" værelser er mere eksotiske og varme og indrettet i mere dæmpede farver. Begge værelsestyper er naturligvis indrettet med mange moderne faciliteter. Hotellet har brugt en svensk indretningsarkitekt, hvilket tydeligt kan ses på de nordiske designermøbler som går igen på alle værelser, så som 7'er stolen fra Fritz Hansen. Hotellet har flere gode restauranter, og vi kan specielt anbefale deres Al Tajin Grill restaurant. Her får du byens bedste steaks. Desuden er der en dejlig swimmingpool samt flere hyggekroge i haven.

Læs mere her

Salalah - 2 nætter

Salalah Rotana Resort
Se kort

Salalah Rotana Resort

Beliggenhed: Oman, Salalah

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 3
Salalah

Dag 1 - 3

Salalah

Dag 1 - Ankomst til Salalah

Ankomst til Salalah lufthavn og transport til hotellet. Salalah betyder "den lysende", og det er Omans næststørste by med ca. 80.000 indbyggere, modsat Muscats ca. 880.000 indbyggere. Med 15 kilometer strækker den sig langs en endeløs sandstrand, omgivet af et subtropisk plantagebælte. Overnatning: Salalah Rotana Resort. 

Dag 2 - Salalah - Taga - Khor Rori-bugten - Salalah

Morgenmad på hotellet. Derefter besøges den malerisk beliggende fiskerbyen, Taqa, som er en gammel by med en interessant fæstning omgivet af vagttårne og Taqa stenhuse. Fortsæt til Khor Rori-bugten og ruinerne af havnebyen Samhuram, der var centrum for det gamle Arabiens røgelseshandel. Udgravninger vidner om en gammel by med handelsforbindelser mod øst og nord, f.eks. med Grækenland. Mirbat, den gamle hovedstad i Dhofar-regionen, var en vigtig handelsby så tidlig som det 9. århundrede pga. dens handel med røgelse, heste og slavers. Mange af husene er i forfald, men du kan beundre husenes særprægede arkitektur og fine træudskæringer. Hvis du er heldig, kan du se fiskerbådene ankomme til havnen, fulde af fremmedartede fisk. Et af Dhofars mest historiske steder er Bin Alis grav – Mohamed Bin Ali døde i 1135 e.Kr.. Den hvide kuppelformede tvillingestruktur på Mohamed Bin Alis grav er et fint eksempel på middelalderarkitektur. 

Over middag besøges det hellige sted, profeten Jobs grav, som ligger højt oppe i bjergene. På køreturen er der fantastisk udsigt over sletter, bjerge og smaragdgrønne græsgange. Der fortsættes til stranden i Mughsail-bugten, hvor havvandet sprøjter op af såkaldte ”blæse-huller”, som er opstået i de porøse kalkstensklipper. Oplev en fantastisk smuk 15-20 kilometers køretur ad hårnålesving til en wadi i bjergene. Dette er også vejen, der fører til grænsen til Yemen. I fuglereservatet lige bag bugten kan du se forskellige og fremmedartede vadefugle. Undervejs på turen kan du se omridset af de bladløse røgelsestræer som smykker landskabet. Røgelse var engang en råvare mere værdifuld end guld, og det gjorde i oldtiden Sydarabien til ét af de rigeste lande i verden. Den røgelse som høstes i Dhofar anses for værende den bedste i verden, og i dag er Oman verdens største producent af røgelse. Overnatning: Salalah Rotana Resort.

Dag 3 - Salalah - Muscat

Morgenen er til fri disposition indtil afgang til Salalah lufthavn for fly tilbage til Muscat.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.