Muscat og Musandams smukke fjorde

Oman - Muscat, Musandam
 • Stolte orientalske traditioner i Muscat
 • Lokale markeder og historiske moskeer
 • Se delfiner boltre sig i Musandams smukke fjorde
 • Farverige fisk og koraller i Det Indiske Ocean ud for Omans kyst

Fascinerende Muscat med stolte orientalske traditioner kan let fylde nogle fascinerende dage med at snuse rundt på de lokale markeder, besøge historiske moskeer og bade ved de smukke strande. Og i tillæg kommer en lille rundrejse til det rå og uspolerede fjordområde, Musandam, hvor delfiner boltrer sig i det blå hav.

Velkommen til sultanatet Oman - landet som overrasker med fascinerende sandørkener, kløftede bjerge, dybe canyons, livgivende oaser, vidtstrakte plantager og endeløse sandstrande. Læg hertil en farverig kultur, traditionel arabisk arkitektur og et unikt dyreliv - det må da opleves, ikke?

Denne rejse kombinerer nogle dage i den fascinerende hovedstad Muscat med store naturoplevelse i Musandams fantastiske fjordsystem.
 
Halvøen Musandam ligger som en enklave af Oman i den nordlige del af den arabiske halvø ved Hormusstrædet. Her mødes du af betagende fjordlandskaber, som bedst udforskes med båd fra havsiden. I området hersker et velsignet fred og stilhed som bevidner, at du er langt væk fra hverdagens hektiske liv.

De majestætiske fjordlandskaber udforskes på en heldags bådtur i lokal dhow, og måske oplever du delfinernes leg med båden. Under havets overflade venter et paradis af bl.a. kulørte fisk og store koralrev på at blive udforsket, og der er naturligvis tid til at snorkle. Når solen går ned skaber lyset de mest fantastiske reflektioner i landskabet - billeder der printer sig på nethinden. Inden flyet bringer dig tilbage til Muscat skal du naturligvis også på en halvdags bjergsafari i 4WD og en byrundtur i Khasab.

Hovedstaden Muscat byder på en overraskende blanding af moderne arabisk arkitektur og historiske bydele. Byen strækker sig 50 kilometer langs kysten, hvor smukke moskeer og imponerende paladser står side om side med traditionelle hvide huse og moderne bygninger. Den spændende by prydes hist og her af smukke strande, og udsigten til det endeløse blå hav skaber smukke kontraster.
 
Vil du opleve orienten, så skal du besøge souk'erne der syder af liv og leben. Her fyldes luften med eksotiske og fremmedartede dufte af krydderier og røgelse. Markedsboderne bugner af bl.a. friskfangede fisk, søde og farverige frugter, kulørte stoffer og guld- og sølvsmykker.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP

Oman

Muscat, Musandam

6 nætter / 6 dage

fra kr. 9.930

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Muscat Musandam

Muscat - Omans hovedstad og kulturelle centrum

Muscat betyder 'ankerplads', og før i tiden var Muscat sidste mulighed for at forsyne sig med vand, inden turen gik til Indien.

Læs mere
Muscat Musandam

Musandam - Omans nordlige halvø

Halvøen Musandam er kendt for sine arabiske fjorde, høje klipper med lodrette fald ned til havet og fantastiske udsigter. 

Læs mere

Overnatningsmuligheder

Muscat - 4 nætter

Al Falaj Hotel
Se kort

Al Falaj Hotel

Beliggenhed: Oman, Muscat

Læs mere her

Khasab - 2 nætter

Beliggenhed: Oman, Khasab

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 3
Khasab

Dag 1 - 3

Khasab

Dag 1 - Ankomt til Khasab

Efter ankomst til Khasab lufthavn mødes du af en repræsentant for vores samarbejdspartner og køres til hotellet. Eftermiddagen byder på en halvdags bjergsafari i 4WD. Vi kører til Jebel Harim, som med 2087 meter er det højeste bjerg i Musandam. På vejen stoppes i Sayh Village, der er beliggende 1100 meter over havets overflade. Fra Khawr Al Najid kan du se den smukke kystlinje med turkisblåt vand. Derefter er der besøg i Birkhat Khalidiya Park med sine akacietræer, som forbliver grønne året rundt. Overnatning: Khasab Hotel. 

Dag 2 - Khasab

Efter morgenmaden er der afgang til havnen i Khasab for et heldagscruise med dhow til Musandams fantastiske fjorde. På sejlturen oplever du I løbet af dagen små pittoreske fiskerlejer og den berømte telegrafiske ø med mulighed for at se delfiner. Frokosten serveres om bord. Der er naturligvis fine mulighed for at svømme og snorkle på denne tur. Overnatning: Khasab Hotel. 

Dag 3 - Khasab - Muscat

Morgenmad på hoteller. Derefter byder formiddagen på en byrundtur for at se Khasab Fort og de præhistoriske klippemalerier ved Wadi Tawi. Afgang til Khasab lufthavn for afgang med fly til Muscat.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.