Praktisk info

Praktisk information

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Oman varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: +2 timer / Vinter: +3 timer.

Oman

Påklædning

Påklædningen i Oman bør svare til landets muslimske skikke. Klimaet gør, at man kan benytte sommertøj hele året, og løsthængende ’lag-pålag’ tøj til knæet anbefales generelt. Korte shorts/nederdele/kjoler, ærmeløse toppe, nedringede og meget stramme bluser samt meget stramme bukser bør undgås. Ved besøg i moskéer og lignende skal man huske at tage skoene af og kvinder skal tildække skuldre, arme og hår.

Det vil også være en god idé at medbringe en trøje til kølige aftener i bjergene og ørkenen og til at ”beskytte sig mod” aircondition.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Omani Rial (OMR). Det er ikke muligt at veksle til Omani Rial hjemmefra.

Det kan være vanskeligt at få vekslet fra danske kroner i Oman, så det anbefales at medbringe nyere USD eller Euro sedler, som kan veksles til lokal valuta. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Ligeledes kan kreditkort benyttes på de fleste hoteller samt i større restauranter og forretninger i hovedbyerne. Det er klogt at medbringe kontanter til landsbyerne.

Drikkepenge

Drikkepenge værdsættes, men er ikke obligatorisk. Vejledende kan siges, at der på restauranter og caféer lægges 5-10% af regningen og til chauffør/guide gives typisk USD 10-20 pr. dag.

Elektricitet

Oman anvender 220/240 volt med britisk stik med tre flade ben, så adapter skal bruges. På de fleste resorts er det muligt at låne en adapter, men har du flere ting, der skal lades op, fx kamera, iPad, telefon mv., er det en god ide selv at medbringe en adapter.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Print her