Klima

Rejsevejret i De Forenede Arabiske Emirater

Den bedste tid på året at holde ferie i De Forenede Arabiske Emirater er i vinterhalvåret november til marts. Her får du milde temperaturer og en lavere luftfugtighed.

Klimaet i De Forenede Arabiske Emirater er varmt. Meget varmt. Og der falder ikke meget regn. Om sommeren får man omkring 40 °C varme. Der er ofte sandstorme, og hvis det regner i sommermånederne, er det typisk oppe i bjergene. Badevandet bliver op til 33 °C varmt, og derfor er det ikke nødvendigvis kølende at tage sig en dukkert. Kort sagt er sommeren simpelthen for varm til, at man kan lave noget som helst.

Vinterhalvåret derimod er dejligt behageligt - især for den skandinaviske turist. Her kommer temperaturen ikke højere end de 30 °C, og luftfugtigheden er ikke nær så slem. Februar og marts er de vådeste måneder, selvom det ikke er meget regn, der falder i De Forenede Arabiske Emirater. Når det endelig regner, vælter det ned i voldsomme regnskyl.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.