Værd at vide

Værd at vide, når man skal på krydstogt

På denne side har vi samlet en masse relevant information og inspiration om krydstogtrejser, som vi håber kan være til gavn både for dig, som aldrig har været på krydstogt før, såvel som dig der er en mere erfaren 'cruiser'.

Online check-in til rederierne

Klik ind og find de forskellige rederiers direkte links til check-in i forbindelse med dit krydstogt.

Online check-in og udflugter

Nyttige links

Klik ind og find en række links til hjemmesider, der kan være dig en hjælp før, under og efter dit krydstogt.

Nyttige links

Generelle betingelser

Profil Rejser Cruise ønsker at yde dig optimal sikkerhed på din rejse og tage forbehold for alle tænkelige situationer. Derfor beder vi dig om at nærlæse vores generelle betingelser, så du er bekendt med de betingelser der gælder, når du køber en rejse hos os.

Generelle betingelser

Krydstogtguide

forside krydstogtguide

Læs her om de praktiske detaljer inden afrejse

Profil Rejser Cruise har udfærdiget denne krydstogtguide som en hjælp til alle de praktiske detaljer før dit forestående krydstogt. Læs den og vær rigtigt forberedt inden afrejsen.
Praktisk info
Udfold alle punkter
 • 6 gode grunde til at tage på krydstogt

  Der er oceaner af gode grunde til at tage på krydstogt.. 

  Krydstogt for enhver 
  Et krydstogt er den perfekte rejseform, hvad enten du ønsker en prisbillig familieferie i Middelhavet, et romantisk luksuskrydstogt for to i Caribien eller en udfordrende ekspedition til Antarktis. Der findes krydstogter for enhver smag, og der er med garanti et, der passer netop til dine drømme og ønsker!

  Nye destinationer og unikke oplevelser hver dag – både til vands og til lands 
  En krydstogtsrejse giver dig mulighed for at opleve flere af de destinationer, som du drømmer om at besøge, på én rejse – uden at du skal bekymre dig om at komme fra sted til sted. Hver dag byder på nye oplevelser, både når du går i land, men også på skibet, hvor der er uendelige af muligheder for aktiviteter, underholdning, fantastiske restauranter, barer og wellness. På de mindre skibe er der mulighed for at sejle ind til steder, hvor de større skibe ikke kan komme. Du oplever verden fra en helt ny vinkel på et krydstogt.

  Dit flydende hotel følger med dig på hele rejsen – og gør din rejse nem og bekvem 
  På en krydstogtferie behøver du blot at pakke din kuffert ud en enkelt gang – for dit hotelværelse følger med dig på hele din rejse. Du kan derfor blot koncentrere dig om at suge alle indtryk til dig og nyde de fantastiske omgivelser, uden at skulle bruge energi på at pakke og skifte hotel undervejs. Det er særligt praktisk, hvis du rejser med børn. Endvidere behøver du ikke tænke over, om du kan tage glas vin mere til middagen, da dit hotel altid ligger lige om hjørnet!

  Slap af og nyd de fantastiske omgivelser – mens du transporteres 
  Krydstogtskibe er ikke blot transportmidler – men en hel oplevelse i sig selv! Modsat en rejse med bil, fly eller tog kan du på en krydstogtferie udnytte rejsetiden og med god samvittighed nyde de mange muligheder og aktiviteter, som krydstogtskibene tilbyder. Her er alt lige fra spa , fitness, underholdning, casino, barer, lækre restauranter, pool, sjove aktiviteter for børn m.v. Listen er lang – og du bestemmer helt selv, hvordan du vil bruge tiden.

  Opvartning, god service og lækker mad – du behøver ikke løfte en finger 
  På alle krydstogtskibe gør man meget ud af at have et yderst højt serviceniveau, og på nogle skibe har du sågar din helt egen og private tjener, der følger dig til bords og sørger for at opvarte dig på hele rejsen. Du behøver aldrig tænke på opvask eller andet praktisk, for du bliver serviceret fra du står op til du går i seng. Lige som det høje serviceniveau, er der ligeledes fokus på lækker gastronomi, og på mange af skibene finder du bedre restauranter, end dem du finder på land. Alle krtdstogtskibe udbyder i dag all inklusive, hvor du frit kan benytte skibets skønne restauranter og sågar få roomservice når du vil - uden ekstra omkostninger. Der findes både fine restauranter, hvor man skal bære smoking og kjole, men også restauranter, hvor man er mere afslappet klædt.

  Perfekt rejseform til selskaber eller grupper 
  Er du et større selskab – om det er som familie, en stor gruppe eller f.eks. et bryllup – er krydstogtrejseformen særdeles velegnet. Her har du nemlig en samlet fælles base, hvorfra gruppens medlemmer kan nyde aktiviteterne sammen eller hver for sig - alt efter hvad I lyster - uden at I er særlig langt væk fra hinanden. Og med det høje sikkerhedsniveau kan børnene sagtens færdes på egen hånd.

 • Hvad koster det at tage på krydstogt?

  Der findes krydstogter i mange forskellige prisklasser og til alverdens destinationer. Få et overblik over, hvad der afgør prisen, samt hvad du skal holde dig for øje, når du kigger på krydstogtpriser.

  Prisen for en krydstogtrejse kan være meget varierende alt efter, hvilken destination du ønsker at rejse til, i hvilken sæson, med hvilket rederi, hvor lang tid du vil være af sted og hvilket serviceniveau, du ønsker. Du kan derfor finde krydstogter i mange forskellige prisklasser helt nede fra 2000 kr. for et 4 dages krydstogt og op til mere end 20.000 kr. 

  Hos Profil Rejser Cruise har vi et stort udvalg af krydstogtrejser til hele verden og i alle prisklasser. 

  Bemærk at der oftest kommer omkostninger til fly, transport til og fra lufthavnen og eventuelle hotelovernatninger oveni. Nogle rejser er dog også inkluderet disse ting. 

  Hvilke faktorer kan have indflydelse på prisen? 
  Mange kan undre sig over, hvordan priserne fastsættes og tilbud sammensættes i branchen for krydstogter. Det er dog ikke noget klart svar på dette. Kvaliteten af et krydstogt kan variere meget. Kvaliteten af et krydstogt bliver vurderet på en skala fra 1-6, hvor 1 er elendigt og 6 er ”Ultra Deluxe”. 

  Når du skal bestille et krydstogt, er der mange vigtige detaljer, som du skal være opmærksom på, inden du sammenligner priser. Nogle krydstogter har ”all inclusive”-tilbud, hvor du ikke behøver at have din pung fremme under hele dit ophold på skibet. Andre krydstogter forventer derimod, at der betales drikkepenge, havneafgifter samt eget forbrug af drikkevarer. Der kan derfor forekomme forskelle på flere tusinde kroner, alt efter hvad der er inkluderet i den pågældende rejse. Du kan derfor ikke sammenligne priserne på krydstogterne med mindre de har præcist samme indhold. 

  Det kan derfor være en rigtig god ide, at kontakte et rejsebureau, der har specialiseret sig i krydstogter. 

  Bestil i god tid eller vent til sidste øjeblik? 
  Hvis du har et specielt ønske om en destination, som du gerne vil opleve eller har begrænset muligheder for at holde ferie, tilråder vi, at du bestiller rejsen i god tid. 
  Hvis du har mulighed for at kunne rejse på flere forskellige tidspunkter på året og prioritere et super tilbud fremfor en bestemt destination eller bestemt afrejsedato, kan det til tider være en fordel at vente med bookingen. 
  Sidstnævnte gælder først og fremmest uden for højsæsonen; oktober til jul og januar til maj. Generelt rådes det dog, at være i god tid, når du bestiller kahyt, da dette kan give en fordel mht. at få tildelt den kahytkategori, du ønsker. Derudover kan ”tidlig booking”-rabatter måske benyttes, men endnu vigtigere, at få reserveret den rigtige flyafgang til den laveste pris. Når du benytter særtilbud kort før afgang, skal du som regel betale mere for dine flysæder. 

  Højsæson vs. lavsæson 
  Det er altid dyrere at tage på krydstogt i højsæsonen (jul, nytår og august måned). Hvis man gerne vil af sted i en af disse perioder eller i skolernes ferier, anbefales det at booke både fly og krydstogt i rigtig god tid. Ellers kan det blive svært at finde et fly som matcher. Kontakt How2cruise for at høre mere om, hvornår det er høj- og lavsæson på de forskellige destinationer. 

  Indvendig vs. udvendig kahyt 
  De forskellige typer kahytter varierer måske ikke meget i udseende, men placeringen er det, der gør forskellen i prisen. Når du skal vælge et krydstogt er det derfor relevant at være opmærksom på kahytternes placering. På den måde kan du bedre sammenligne krydstogternes priser. 

  Serviceniveauet 
  Jo mindre skibet er, jo mere eksklusivitet kan man som regel regne med (og dermed en lidt højere pris). På de større skibe vil underholdningsniveauet som regel være højere for eksempelvis børn. Der er også forskel på antallet af ansatte i forhold til antallet af gæster. Jo tættere de to tal er på hinanden, jo højere er serviceniveauet! Nogle steder er der sågar en tjener pr. mand, hvor der på andre skibe måske er den tjener pr. 10 personer. 

  Listepriser og rabat 
  Listepriser kan ligesom den samlede pris være svære at gennemskue. Men faktum er, at næsten alle krydstogter bliver solgt med rabatter. Du kan i nogle tilfælde finde krydstogter med besparelser på op til 60-70% af listepriserne og andre, hvor besparelser kun er 5%. 

  Hvorfor kommer der tilbud? 
  De fleste rederier vil ofte lave "kampagne-tilbud", hvis en stor del af kahytterne ikke er blevet solgt i dagene op til afrejsen. Det er tilbud, som du kender fra f.eks. tøjbutikker såsom "først til mølle", "2 for 1", "spar 50%". For at de gæster, der allerede har booket ikke skal føle sig taget ved næsen, har rederierne næsten altid sat restriktioner på "kampagne-tilbuddene". 
  Flere rederier benytter sig af et system, de kalder ”garanti-tilbud”. Her kan du købe dit krydstogt til en lav pris, uden at booke en bestemt kahyt eller kategori og først få informationer om dette, når du kommer om bord på skibet. Dette betyder, at du ikke selv bestemmer, hvor eller hvordan du kommer til at bo, men bliver placeret tilfældigt. Fordelingen af kahytter er altså kudt af et lotteri. 

  Overvej flysituationen nøje 
  På grund af de meget svingende priser i flybranchen, bør du altid bestille mindst tre måneder før afrejsedagen. Derudover tilråder vi, at du booker dit fly mindst 6-9 måneder før afrejsedagen, hvis du har ønsker om at rejse i højsæsonen til f.eks. Caribien, Sydamerika, Fjernøsten eller Australien. Hvis du ønsker, at rejse i skoleferier eller især til jul, bør du booke dit krydstogt 10 måneder før afrejsedagen. Hvis du venter på et særtilbud på dit fly og venter med, at bestille billetter til lige inden afrejsedagen vil den besparelse du har fået på dit krydstogt blive brugt på dyere flyforbindelser. I nogle tilfælde kan de direkte forbindelser være udsolgt, hvilket medfører ekstra omkostninger i form af andre hotelomkostninger, restaurant besøg mm. 

  Flydende priser 
  De fleste rederier er gået over til, at bruge ”flydende priser”. Dette betyder, at de tilbud du får oplyst af rejsebureauer kun er gældende, hvis du bestiller din rejse med det samme. Dagen efter kan prisen være en helt anden. Ligesom i flybranchen betyder dette, at jo færre pladser der er tilbage jo dyrere bliver prisen. 

  Sådan tænker rederierne 
  Listepriserne bliver brugt som udgangspunkt, hvorefter rabatsatserne bliver justeret efter udbud og efterspørgsel. Tidligere har ”Tidlig booking”-tabet været gældende indtil en fastsat dato. I dag afsætter flere og flere rederier et bestemt antal kahytter på hver afgang, hvorefter prisen bliver sat op. Rederierne kan også finde på at give en mindre rabat, hvis kahytterne bliver afsat hurtigt på en bestemt afgang. 
  Når rederierne udsender specielt gode tilbud, gælder det om at være hurtig. Tilbuddene bliver sendt ud til hele Europa på samme tid, og de bedste tilbud bliver ofte solgt, inden der er gået 24 timer. Rejsebureauerne når ikke at kunne annoncere eller lave reklamemateriale om disse tilbud, hvorfor det kan anbefales at være tilmeldt rejsebureauernes elektroniske nyhedsbreve for at høre om tilbud som disse. 

  Grupperejser 
  Grupperejser eller læserrejser inklusive fly og hotel vil ofte være tilbud til attraktive priser udbudt af de forskellige rejsebureauer. Grunden til disse tilbud er, at du aldrig kan gennemskue de enkelte elementer, og at der naturligvis gives grupperabat, hvis større grupper booker krydstogter.
 • Hvad er inkluderet i prisen for et krydstogt?

  Det kan variere fra rederi til rederi og rejse til rejse, hvad der er inkluderet i prisen. Det er derfor altid en god idé at holde sig for øje, hvad der indgår i den givne pris og rejse.

  Mad om bord 
  Som hovedregel indgår all-inclusive i prisen på alle skibe og alle krydstogtrejser, hvilket betyder, at du intet betaler for maden undervejs, men frit kan nyde alle måltider samt snacks 24 timer i døgnet – herunder også frit benytte roomservice og servering ved poolen. Der vil som regel være fri vand og the/kaffe. 

  De fleste krydstogtskibe har en eller flere hovedrestauranter, hvor der serveres morgenmad, frokost og middag, og derudover vil der være snackbarer, som serverer måltider som sandwich, pizzaer, burgere og is uden for de normale måltidstidsrum. På en del krydstogtskibe findes der også særlige restauranter, som man kan benytte mod et mindre gebyr på omkring 20-25 USD, og så kan man bestille alt fra meukortet. Her vil maden og servicen som regel være en anelse bedre, så det kan være en oplevelse at prøve. Det kunne være restauranter med indisk, thailandsk eller italiensk tema. 

  Drikkevarer om bord 
  Når du er på krydstogt vil der ofte være vand, the og kaffe ad libitum inkluderet i prisen, men som regel ikke drikkevarer ud over dette. På nogle krydstogtskibe kan man tilkøbe all-inclusive på drikkevarer, hvor du betaler ca. 250 kr. pr. dag for fri drikkelse. Dette kan være en fordel – men ellers er priserne for drikkevarer på et krydstogt som regel en smule billigere, end de priser vi har herhjemme og til at betale. 

  Drikkepenge om bord 
  Drikkepenge er obligatorisk på de fleste krydstogtskibe i enten US dollars eller euro. Du skal påregne ca. 75-100 kr. pr. dag pr. passager, men ofte er drikkepengene allerede indberegnet i prisen. Har du valgt Royal Caribbean International, Celebrity Cruises eller Azamara Club Cruises er drikkepenge altid inkluderet i den totale pris. 
  Et rigtig godt råd; giv din steward eller tjener lidt drikkepenge alligevel undervejs - det fremmer servicen og oplevelsen. 

  Underholdning, aktiviteter og udflugter 
  Underholdning og saktiviteter samt fitness er normalt inkluderet i prisen, mens casino, børneklub, udflugter i land samt diverse events skal betales sideløbende. Før afrejse vil du få information omkring alt dette, men du kan som regel også læse om, hvad der er inkluderet i prisen på rederiets hjemmeside eller i tilbudet. 

  Kahyt 
  Oftest vil “fra-prisen” være inklusive en indvendig kahyt med mulighed for at tilvælge en anden type kahyt mod tillæg. Læs mere om de forskellige typer kahytter her. 

  Fly, transport og hotel 
  Fly til afgangshavnen er som regel ikke inkluderet i prisen, ligesom transport til og fra lufthavnen og eventuelle hotelovernatninger heller ikke er inkluderet.
 • Hvornår skal du booke dit krydstogt?

  Det kan være en fordel at booke sit krydstogt i god tid – men man kan også være heldig at få gode tilbud kort før afrejse 
  Hvis du har specifikke ønsker med hensyn til tid og sted, kan det være en idé at begynde planlægningen i god tid. Priserne på krydstogter fungerer ligesom i flybranchen – de kan ændre sig fra dag til dag. 
  Hvis du er fleksibel, ikke har specielle krav og jager et godt tilbud, kan det være fint at vente. Alt efter, hvor dit krydstogt har afgang fra, må der dog også tages højde for flyafgange og deres pris. Med vores ekspertise i krydstogtrejser kan vi hos Profil Rejser Cruise være behjælpelige både med at finde flyafgange og med selve bookningen.

  Der er en stor fordel ved at booke hos en dansk udbyder. De danske udbydere følger nemlig dansk lovgivning og skal også være registreret i Rejsegarantifonden. Udenlandske udbydere har derimod ikke pligt til at følge dansk lovgivning, hvilket betyder, at du mister en masse rettigheder. 

  I Danmark er et krydstogt defineret som en pakkerejse, og som køber har du dermed en økonomisk sikring mod konkurser mv. Du har også adgang til at klage igennem Pakkerejsenævnet. Du kan undersøge, om den udbyder du har udset dig, er medlem af Rejsegarantifonden på rejsegarantifonden.dk. 

  At booke hos en udbyder, der har kendskab til rederierne, skibene og ruterne, sikrer dig den mest indgående rådgivning i forhold til dine ønsker og behov. Hos Profil Rejser Cruise er der altid én, som har afprøvet de rederier, vi sælger togter til, og vi sidder derfor inde med personlige erfaringer, som vi er klar til at dele med dig. Profil Rejser Cruise er medlem af Rejsegarantifonden.
 • Fly og hotel i forbindelse med dit krydstogt

  Det kan være svært at gennemskue, hvornår og hvordan man kommer billigst frem og tilbage til sit krydstogt. Profil Rejser Cruise kan være behjælpelig med dette. 
  Hvis du selv booker, er tommelfingerregelen, at man skal have mindst tre timer mellem fly-ankomst og krydstogtets afgang. 

  Overvej at booket nogle hotelovernatninger før eller efter dit krydstogt. Det kan være en oplevelse, at have et par dage til at opleve den by, hvor dit krydstogt har afgang fra eller slutter i (eller begge dele). 
  I de tilfælde kan Profil Rejser Cruise hjælpe med at finde og booke et gode hoteller til dig.
 • Typer af kahytter

  Der findes krydstogtskibe af varierende alder, størrelse og kvalitet. Det samme gælder kahytterne om bord. Før man booker sit krydstogt, bør man derfor nøje overveje mulighederne.

  Hvilken type kahyt?
  Alder, størrelse og kvalitet på både krydstogtskibe og kahytterne om bord kan variere. Du bør derfor overveje mulighederne nøje, inden du booker dit krydstogt. 
  Nogle rederier har valgt at lave samtlige kahytter ens, mens der kan være meget stor forskel på andre. Størrelsen kan variere fra under 10 m2 til ca. 16 m2 på de mindste kahytter og afhænger af, hvilket rederi og skib du har valgt. 
  Priserne på de forskellige typer kahytter variere måske ikke meget i udseende, mens placeringen er det, der gør forskellen i prisen. Når du skal vælge et krydstogt er det derfor relevant at være opmærksom på kahytternes placering. På den måde kan du bedre sammenligne krydstogternes priser. 

  Typer af kahytter 
  Der findes forskellige typer af kahytter. Du kan fortsat finde skibe med køjesenge, ligesom du på næsten alle større skibe kan finde et antal indvendige kahytter uden vinduer. Oftest har de udvendige kahytter panoramavinduer, balkoner, franske balkoner og koøje (kahytterne på det laveste dæk). Kahytterne har enten brusebad, karbad eller begge dele. 

  • Som udgangspunkt kan man gå ud fra at de store skibe har et antal indvendige kahytter, som ikke har vinduer. Disse er de billigste.
  • Dernæst findes der på nogle skibe et antal kahytter med udsigt til gård eller atrium, hvilket vil sige at de har vinduer, som vender ud mod eksempelvis skibets indkøbsgade, torv eller lignende.
  • De udvendige kahytter har vindue med havudsigt.
  • Balkonkahytterne har også havudsigt, og som navnet antyder, balkon.
  • På mange skibe er der også suiter, som er en del større end kahytterne, og som også har havudsigt og balkon.
  Priser for kahytterne 
  Normalt er "fra priserne" baseret på indvendig kahyt, men betaler man en smule mere, kan man få en udvendig kahyt med havudsigt på et af de nederste dæk, hvilket kan være pengene værd, hvis man f.eks. har tendens til søsyge, eller bare gerne vil kunne følge med udenfor. Vinduerne – eller koøjerne – er store og skønne at have. I de kahytter, hvor der ikke er vindue, er der dog god mulighed for at følge med i omgivelserne udenfor fra kahyttens fjernsynsskærm, da der er placeret kameraer på skibet. I det hele taget, kan det være en stor oplevelse at kunne se skibet komme i havn de forskellige steder. Man har dog også altid muligheden for at gå op på dækket og følge med. 
  Hvis du vil have de allerbedste forhold på skibet, kan det svare sig at bestille en kahyt med balkon, hvor morgenmaden kan nydes, mens du ser på en smuk solopgang. Denne type kahyt er også den mest populære og bliver hurtigt udsolgt. Så bestil i god tid. Man kan som regel også bestille suiter. 

  Afstand til elevator 
  Afstanden til elevatorer kan variere meget, hvorfor det er en god ide at lave en særlig bestilling på en kahyt, der ligger tæt på elevatorer, hvis man er dårligt gående. Derudover tilbyder de fleste skibe handikapkahytter med brede døre mm. 

  Kahytter med plads til 3-4 personer 
  Rederierne har et begrænset antal kahytter med plads til 3 eller 4 gæster, som du kan bestille, hvis du rejser sammen med familie eller børn. 

  Særlige ønsker til kahyt - book i god tid 
  Hvis du har andre specifikke ønsker til, hvordan kahytten er indrettet eller til dens beliggenhed, bør du booke rettidigt og sikre dig et kahytnummer, der matcher dine ønsker. 

  Garanti tilbud – uspecificeret kahyt 
  Hvis du benytter dig af et “garanti tilbud” skal du være opmærksom på, at du bestiller en uspecificeret kahyt og kan derfor ikke stille nogle krav til kahyttens beliggenhed, indretning mm. Ved “garanti tilbud” bliver gæsterne fordelt i kahytterne kort før afgang. 

  Balkon i solsiden 
  Vi bliver ofte spurgt om, hvor på skibet man finder de bedste muligheder for at nyde solen i forbindelse med valg af balkon, hvilket er et spørgsmål, som kan være svært at give et helt præcist svar på. 
  Skibene ligger i havn stort set hver dag fra kl. 8.00 til 18.00, og ingen kan forudse skibets placering (og jeres balkon) i havnen. 
  Derudover er der nogle variable faktorer, der bestemmer, hvor solen er: tidspunktet på dagen, skibets kurs, vejrforhold, alternative ruter (oftest når Atlanten krydses) pga. vejrforhold, vanddybden, undersøiske rev, eller at kaptajnen enten vil udnytte nogle særlige seværdigheder for at give gæsterne en ekstra oplevelse eller mangler tilladelse til at til at gå i havn og derfor kredser rundt på havet indtil. 
  Derfor er det bedste svar, som vi kan give, at alle med balkonkahytter i gennemsnit får lige mange soltimer – om de er på den ene eller anden side.
 • Det skal du huske inden afrejse

  Inden du bestiller din krydstogtrejse eller tager af sted, er det vigtigt at tjekke følgende ting. 

  Værd at huske inden du skal på krydstogt
  • Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter den sidste rejsedag.
  • Husk at skaffe visum til lande, hvor dette kræves. I nogle tilfælde arrangerer skibene dette for dig, men det kan være dyrere, og du kan også risikere at være bundet til de udflugter skibet arrangerer. Danske statsborgere behøver ikke visum til USA, men du skal huske at registrere ESTA oplysninger mindst tre døgn inden afrejse til USA.
  • Undersøg vaccinationspligt på destinationerne. Konsulter din læge om anbefalede vaccinationer samt behov for beskyttelse mod eksempelvis malaria.
  • Husk at tegne en god rejseforsikring, der dækker sygdom og øvrige problemer du kan løbe ind i – eksempelvis med din baggage.
  • Hvis du rejser med spædbørn eller børn, er det en god idé at være opmærksom på rederiets krav til minimumsalder. Hvis de har andre efternavne end dig, undersøg da også hvilke papirer de skal have med.
  • Hvis du rejser med større børn, undersøg da evt. skibets alkoholpolitik. De amerikanskejede skibe servere oftest ikke alkohol til personer under 21 år.
  • Som gravid kan du blive afvist, hvis du ankommer uden lægeerklæring. Undersøg også rederiets regler, da de kan være betydeligt skrappere end flyselskabernes.
  • Undersøg hvorvidt rederiet accepterer dit kreditkort og medbring eksempelvis to forskellige.
 • Spa, fitness og velvære på krydstogt

  Når man er på krydstogtferie, er der masser af muligheder for afslapning og træning.
  De fleste moderne krydstogtskibe har et stort udbud af aktiviter og underrholdning om bord – eksempelvis et fitness room til fri afbenyttelse, og i erkendelse af at netop dette bliver mere og mere populært, bliver faciliteterne også større og mere moderne.

  Spa og skønhedsbehandlinger 
  Krydstogter bliver bl.a. brugt til, at koble af fra hverdagen, hvorfor flere internationale spa firmaer har opstillet egne filialer på skibene. Spa-afdelingerne på krydstogtskibene kan derfor tilbyde normal massage, men også et utal af behandlinger fra profesionelle behandlere. Flere og flere rederier har også frisører og andre former for skønhedsbehandlinger på deres skibe. Det kan være en god ide, at bestille og resevere disse i god tid. 

  Fitness og velvære ombord 
  Størstedelen af krydstogtskibe har deres eget fitness center, som er til fri afbenyttelse af skibets gæster. Eftersom fitness og velvære bliver mere og mere populært, har de fleste rederier valgt at følge denne udvikling og tilbyder moderne og store træningsfaciliteter. Som en ekstra ydelse tilbyder mange rederier også personlig træning, hvor uddannede trænere lægger træningsprogrammer mod betaling.
 • Aktiviteter og underholdning på krydstogt

  Man keder sig aldrig på et krydstogt!
  På et krydstogt er der både oplevelser til lands og til vands. Når skibet ikke er i havn på en af de skønne destinationer, er der rig med mulighed for at have det sjovt på skibet, og der er aktiviteter og underholdning for store som små. De fleste skibe tilbyder et stort udvalg af aktiviteter og underholdning for gæster i alle aldre. 
  Det specifikke udbud varierer dog fra rederi til rederi og skib til skib, så hvis du har særlige ønsker, kan du med fordel tjekket udbuddet på rederiets hjemmeside, men der er altid noget for enhver smag. 

  For voksne 
  Nyd aftenen i skibets casinoer, barer og diskotekter. Ofte vil du kunne finde lounges og barer med særlige teamer. Slap af ved poolen eller i skibets bibliotek. Om aftenen kan du på nogen skibe se film under åben himmel i skibets udendørs bigraf. Der vil også helt igennem fantastiske teaterforestillinger og shows. Vil du være aktiv, så er der tennis- og squashbaner, basketbaner, shuffleboard og joggingbane. Ofte vil der også være mulighed for deltage i konkurrencer så som spørgsmålkonkurrencer. Du kan også nyde dagen med shopping i skibets butikker. 

  For hele familien og store legebørn 
  Er du en familie eller et stort legebarn, så vil du sikkert kunne bruge mange skønne timer i skibets pools, på minigolfbanen, i bowlinghallen, i 3D Biografen, eller i hallen med interaktive videospil. Prøv også en grandprix simulator, hvor du oplever, hvordan det er at køre i racerbil. Om aftenen vil der på nogle rederier også være festfyrværkeri ud over havet.

  For børn og unge 
  På mange skibe, vil du finde børneafdelinger og sågar mulighed for børnepasning. Der er ligeldees også ungdomsområder eller teenageklubber på mange skibe, hvor de unge kan lære hinanden at kende og lave en masse aktiviteter.
 • Swimmingpool og soldæk på krydstogt

  Er du på krydstogt om sommeren eller til de varme lande, kan det være skønt med en forfriskende dukkert i skibets pool eller en god bog, mens man soler sig. Stort set alle krydstogtskibe har swimmingpools, boblebade til fri afbenyttelse og rig mulighed for solbadning. På nogle skibe er der både swimmingpools til voksne og børn, indendørs og udendørs og med vandaktiviter. Nogle har sågar kæmpestore vandland med rutsjebaner, der er lige så avancerede som dem på land og surfmaskiner. 
  Vandkvaliteten og hygiejnen bliver målt op til flere gange om dagen, og klorniveauet i vandet er meget højt. Dette kan medføre skader på badetøj, så det gælder om ikke at have sit yndlingsbadetøj på, da misfarvninger kan forekomme. 

  Soldæk 
  Alle krydstogtskibe har et soldæk, hvor gæsterne kan dyrke solen under deres ophold på skibet. Lige meget om du befinder dig på skibet, på en strand eller i vandet, bør du altid medbringe solbriller, solhat og passende solcreme. Solen kan være meget kraftig, hvorfor det frarådes at befinde sig i direkte sol i mere end en time de første dage.
 • Udflugter på krydstogt

  Når du er på krydstogt, vil du møde mange skønne destinationer. Nogle steder kan det være en helt speciel oplevelse at tage på en udflugt og få den ultimative dag på destinationen. Det kunne eksempelvis være en golfudflugt, en byvandring, en udflugt til smukke vandfald, en udflugt ind til Rom, en udflugt, hvor du svømmer med delfiner mv. Mulighederne er mange og varierer fra rederi til rederi og destination til destination. 

  Hvornår skal du bestille din udflugt 
  Du kan enten bestille udflugterne hjemmefra, når du har dit bookingnummer eller på krydstogtskibet, hvor du får udleveret en oversigt over udflugterne. Er der bestemte udflugter, som du gerne vil på, anbefaler vi, at du bestiller hjemmefra, da nogle udflugter kan blive udsolgt. Udbuddet af udflugter varierer fra rederi til rederi. 
  Du kan se de forskellige udflugter på rederiernes hjemmesider. 

  Fordelen ved udflugter på krydstogt 
  Fordelen ved at tage på en arrangeret udflugt fremfor at begive sig afsted selv, er at skibet ikke venter på dig, hvis du kommer på sent tilbage. Er du på en arrangeret tur, skal udbyderen sørge for, at du er tilbage i tide, og du kan således bare koble af og suge oplevelserne til dig. 
  Man kan dog sagtens gå rundt på egen hånd i mange byer, så det kommer an på, hvad man er til, og hvad man gerne vil se. 

  Husk altid at bemærke, hvad der er inkluderet i udflugten. Er det en længere tur, kan det eksempelvis være en fordel, at frokost er inkluderet.
 • Livet om bord – ofte stillede spørgsmål

  Vi har her samlet svar på nogle af de mest gængse spørgsmål, der dukker op omkring livet ombord et krydstogtskib. Skulle dit spørgsmål ikke blive besvaret her, er du naturligvis velkommen til at ringe til os på telefon 70 200 100 eller skrive til os via siden "Kontakt os". 

  Kan jeg drikke vandet ombord? 
  På et krydstogt bliver der næsten altid serveret isvand til måltiderne. Mange danskere synes dog, at vandet smager "underligt" eller dårligt. Det skyldes, at vandet, som det ofte sker i udlandet, bliver tilsat klor. Det er de fleste gæster vant til hjemmefra, hvor drikkevandet måske også er klorholdigt. Man behøver dog ikke være bange for at drikke vandet. Vandet kan godt smage lidt bittert og kan også ødelægge oplevelsen af for eksempel et godt glas vin. Hvis man vil undgå dette, skal man blot bede tjenerne om "bottled water" (uden brus) eller "sparkling water" (med brus). Dette er muligt på de fleste rederier mod betaling. Moderne krydstogtskibe forbruger uhyrlige mængder vand. Uanset om vandet bliver påfyldt i en havn, eller skibet selv producerer det, bliver vandet derfor opbevaret i meget store tanke. Når skibene sejler i varme områder, som f.eks. Caribien, er vandet oftest omkring 28 grader varmt. Det er derfor nødvendigt at tilsætte klor for at undgå problemer med bakterier med videre og fastholde de høje sundhedskrav alle vores skibe er underlagt.
   
  Hvordan betaler jeg ombord? 
  Et krydstogtskib fungerer som et flydende hotel. Når man checker ind, skal man aflevere sit pas (også selvom man kun sejler i Skandinavien). Man bliver også anmodet om et aftryk af sit kreditkort. Efterfølgende vil alt forbrug ombord (drikkevarer, evt. drikkepenge, landarrangementer, spa behandlinger m.v.) blive tilskrevet regningen ombord. Nogle rederier udsender løbende udskrift af regningen under turen, så du kan holde dig orienteret. Du kan altid få oplyst saldo ved at henvende dig til receptionen. Den sidste dag modtager man fakturaen, og med mindre man har kommentarer til beløbene, trækkes beløbet fra det afleverede kreditkort. Man skal derfor have et anerkendt kreditkort for at kunne rejse med et moderne krydstogtskib. F.eks. MasterCard (EuroCard) eller American Express. Man bør undersøge hvilke kreditkort, der accepteres af rederierne, før man rejser. 

  Hvilke kreditkort kan jeg bruge ombord? 
  Vi anbefaler, man medtager to forskellige kreditkort for at undgå problemer. Vores gæsters erfaring er, at Master Card er det kort, der accepteres bredest og med færrest afvisninger. En kombination af Master Card og American Express eller Diners Club kan også anbefales. Visa kort eller andre kontantkort, er de korttyper, vores gæster oplever størst problemer med, i form af afvisninger eller manglende mulighed for at indhente nødvendige approval codes. 
  Ønsker du at betale rejsen med kreditkort, kan dette medføre tillæg, der kan variere afhængigt af korttype, og i hvilket land kortet er udstedt. 

  Hvilken type kontanter skal jeg bruge? 
  Ombord på de fleste skibe er valuta US$, men flere og flere skibe benytter nu også Euro. Enkelte engelske rederier benytter UK£ ombord. Uanset hvor man rejser i verden, er US$ almindeligt anerkendt som en valuta, der enten accepteres eller nemt kan veksles, såvel i land som ombord på skibet. Således kan man normalt nøjes med at medbringe US$ i form af kontanter eller rejsechecks. Eneste undtagelse er måske afgange i Middelhavet, hvor Euro har opnået samme status. De fleste kasinoer ombord accepterer udelukkende kontanter i form af US$. 
  Flere og flere rederier accepterer ikke brug af kreditkort til kasino brug. Hvor man før kunne få udbetalt kontanter og skrive det på kahytnummeret, skal man i dag have kontanter. Færre og færre rederier tilbyder at udbetale kontanter på kreditkort. Således anbefales det at medbringe kontanter i form af US$, Euro eller at hæve i bankerne i land. 

  Kan jeg tage børn med, og er der babysitning? 
  De fleste rederier (men ikke alle) accepterer et begrænset antal børn, typisk fra de er fyldt 12 måneder. Forbeholdet skyldes antallet af barnesenge ombord samt internationale krav til sikkerhedsudstyr (redningsveste etc.). 
  Man kan få oplyst prisen for en ekstra person i samme kahyt. De fleste større rederier har kahytter med plads til 1 eller 2 ekstra personer. Generelt er der flere aktiviteter til børn og unge på de større skibe, hvor nogle har en "børnehave". Ofte kan man (mod betaling) få et besætningsmedlem som baby-sitter. 

  Hvad skal jeg have på? Er der dresscode? 
  Aftenpåklædning kan variere fra rederi til rederi og fra dag til dag. 

  • Casual: Afslappet tøj uden krav om slips eller jakke.
  • Elegant/Sport Casual: Lidt pænere, gerne jakke, men slips ikke er nødvendigt).
  • Informal: Jakke med eller uden slips (afhængigt af rederi).
  • Formal: Smoking eller mørkt jakkesæt med slips. Påklædning ombord går i stadigt højere grad mod en mere afslappet stil, dog fortsat med vægt på det pæne, smarte eller elegante.
  På de fleste afgange er der to "formal" aftener på et 7 dages krydstogt. Afhængigt af rederiet kan "dress koden" skifte hver dag eller være den samme under hele krydstogtet. "Dress koden" er typisk gældende ombord fra kl. 18 hver aften. Før man rejser, modtager man information om de aktuelle "dress koder". Når man kommer ombord, modtager man en oversigt over ugens dage, ligesom "dress koden" bekræftes hver dag i den daglige avis, som man modtager ombord. Om dagen er der fri påklædning på alle skibe. 
  Af hensyn til alle gæster ombord er der dog visse minimumskrav til påklædning i de indendørs restauranter. Badetøj, undertrøje og lignende er ikke velset i de elegante restauranter. 

  Er rygning tilladt ombord? 
  På de fleste skibe er rygning tilladt udendørs, i kahytten og i særlige afsnit af baren. Nogle rederier har totalt rygeforbud indendørs på skibet. Vilkår for rygning ændrer sig næsten fra måned til måned, men tendensen er, at det bliver mere og mere restriktivt. 
  Der findes skibe med totalt rygeforbud. Få rederier tillader i dag rygning i restauranterne, selvom der fortsat findes rederier med en rygesektion i restauranten.
   
  Er der mulighed for at få renset og vasket tøj? 
  De fleste moderne skibe tilbyder effektiv og rimelig vaskeri og rense service (fra dag til dag), så der er ingen grund til at tage for meget tøj med. 
  På mange nyere skibe er der gratis adgang til vaskemaskiner og tørretumblere, hvis man foretrækker det. 

  Er der TV i kahytterne? 
  De fleste skibe har satellit-tv i alle kahytter, men det kan være begrænset, hvilke kanaler, der kan modtages. Flere moderne rederier tilbyder i dag video eller DVD afspiller i kahytten samt flere kanaler med spillefilm, pay-per-view kanaler og e-mail via tv skærmene. 

  Hvordan fungerer det med telefoni og internet? 
  Det er muligt at modtage og foretage opkald fra sin mobiltelefon ombord, når forbindelsen tillader det. Al telefoni ombord foregår via satellit, vi anbefaler, at man passer på sin mobilregning, da det hurtigt kan blive dyrt at ringe eller skrive fra skibet. Det samme gør sig gældende for brugen af internet ombord, der ligesom telefoni går via satellit. Det er muligt at tilkøbe internetpakker ombord til sin medbragte computer og mobil eller benytte skibets computere i internetcafeen, men priserne er ret høje. Vi anbefaler derfor, at man benytter gratis wifi på diverse cafeer mv., når man er i land, og holder telefonen slukket eller slår nødvendige indstillinger fra, når skibet ikke er i havn for at undgå en ekstra regning fra sin udbyder, når man kommer hjem.
   
  Kan man blive søsyg? 
  Næsten alle, der ikke har prøvet et krydstogt, taler om søsyge. På de store skibe kan man normalt ikke mærke, at man sejler, og alle moderne krydstogtskibe har stabilisatorer, der modvirker gener i bølgegang. Faktum er, at kun meget få oplever ubehag ombord. 
  Hvis man har tendens til køresyge, kan det naturligvis være en god idé at tage en pille en time før, man går om bord, og det kan også være bedre at vælge enten en udvendig kahyt, som har vinduer eller en kahyt med balkon. 

  Skal jeg meddele det, hvis jeg er gravid, handicappet eller syg? 
  Som med flytransport er der særlige regler gældende for gravide. Hvis man er gravid, skal man anmode om information om reglerne for det pågældende rederi. 
  Hvis man er handicappet eller har en sygdom, skal man også informere rederiet. I visse tilfælde forefindes der særlige handicap suiter ombord. I andre tilfælde er det nødvendigt, at rederiet modtager en lægeerklæring.
   
  Er der hospital og læge om bord? 
  Få former for ferier tilbyder samme mulighed for kvalificeret lægebehandling. Uanset hvor man er i verden, har alle krydstogtskibe en læge og/eller et hospital ombord. De mest almindelige sygdomme kan således behandles under ferien, da der også forefindes et stort apotek ombord. 
  Opstår der mere komplicerede sygdomme, vil man dog altid tage kontakt med hospitaler og læger i land.
   
  Er der meget klor i poolen, som bleger badetøjet? 
  Som bekendt har næsten samtlige krydstogtskibe swimmingpool, jacuzzies og spabade. Alle faciliteter, pools og spabade bliver renset (og vandet udskiftet hver nat), men da der er meget strenge krav til renlighed og sundhed, vil der altid være meget klor i vandet. De bør således overveje at benytte lidt ældre badetøj i såvel pool og spabad, hvis De vil undgå problemer med misfarvning eller at ødelægge den nye bikini. En funklende ny bikini kan se falmet og slidt ud efter kun få minutter i et spabad, da klor som bekendt bleger farverne.