Transatlantiske krydstogter og krydstogter i USA

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Drømmer du om at krydse Atlanten ombord på et krydstogt? Måske drømmer du om at opleve USA fra havsiden – enten i Atlanterhavet eller Stillehavet? Profil Rejser kan hjælpe dig med at planlægge dit drømmecruise over Atlanten eller i USA. 

Oplev et transatlantisk cruise med Profil Rejser

Profil Rejser er et af Danmarks førende rejsebureauer, når det kommer til skræddersyede rejser og krydstogter. Vi har knap 40 års erfaring med at sammensætte krydstogter til den kræsne rejsende, som vil se mere af Verden – og vi går altid efter, at dit krydstogt bliver et minde for livet. 

Vi samarbejder med hele 18 forskellige rederier, der sammen har 350 skibe og hele 8500 sejlruter. Søg krydstogt i USA og over Atlanten.

Hos Profil Rejser er vi specialister i krydstogter – både fordi vi har arrangeret dem i mange år, og fordi vi selv tager på krydstogter. At vi selv har oplevet de krydstogter, vi arrangerer for dig, giver dig sikkerhed for, at vi kan stå inde for hvad vi sælger – og giver dig den tryghed, at du får opfyldt præcis de særlige behov, som du måtte have. Vi booker alt – og tager ansvaret, så du trygt kan tage på afsted på krydstogt. 

Tag fat i os og få et uforpligtende tilbud på et transatlantisk cruise eller cruise til USA her – eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende gode tilbud og inspiration direkte i din indbakke. 

Hvorfor tage på et transatlantisk cruise?

En transatlantisk crossing er noget, som mange drømmer om. De mange dage til søs giver en følelse af frihed, og du har god tid til at gå ombord i skibets mange underholdningstilbud. Der er nok at lave på et kyrdstogtskib, så du skal ikke være bange for at komme til at kede dig! 

Der findes mange krydstogtruter i og på tværs af Atlanterhavet. Én af de mest populære er den klassiske crossing fra England til New York. Du kan også starte krydstogtet fra Middelhavet og stævne ud i Atlanterhavet fra Gibraltar på en rejse til Santos (San Paolo) i Brasilien. Undervejs er det muligt at gøre stop ved Azorerne eller De Kanariske Øer nær Afrikas vestkyst. Du kan også sejle ned langs den sydamerikanske østkyst og opleve Rio de Janeiro i Brasilien, Porto Vida i Uruguay og Buenos Aires i Argentina på din vej til Falklandsøerne eller Antarktis.

Se vores transatlantiske krydstogter her

Profil Rejser sørger for det hele 

På et krydstogt arrangeret af Profil Rejser skal du kun fokusere på at nyde turen. Vi sørger for fly, hotel og transfer, hvis du ønsker det, og du kan kombinere rejsen med et hotelophold før eller efter krydstogtet, fx i New York eller i Californien. 

Nordamerika

Et krydstogt langs Nordamerikas kyster viser kontinentet fra en anden side, nemlig havets. Spændende metropoler med moderne bymiljøer, museer og kulinariske oplevelser på gaden såvel som Michelin-restauranter. Overvældende smukke landskaber med dyrerigets store kæmper; hvaler, spækhuggere og bjørne i deres naturlige element.

Alaska

Alaska – USA’s stat nummer 49 og uden sammenligning den største. Perfekt til krydstogter langs kysten med rig mulighed for at værdsætte områdets enorme naturskønhed. Sejl langs Inside Passage og oplev de enorme isformationer langs Glacier Bay og Icy Strait samt populære havne som Ketchikan, Skagway og Juneau, der er den eneste amerikanske by der kun kan besøges ad vandveje. Længere nord finder man Kenai-halvøen samt Anchorage, der er et perfekt udgangspunkt for ture til Denali, Fairbanks og Canadas Yukon. Men vær vågen, naturen er vild og bjørnene går frit!

Canada

Canadas kyster byder på store naturoplevelser på både østkysten og vestkysten. Udforsk Canadas maritime provinser, herunder Nova Scotia, New Brunswick og Newfoundland og fordyb dig i fransk Canada med stop i Quebecs byer og landskaber. 

Langs Canadas vilde vestkyst og ud for Vancouver Island kan du opleve pukkelhvaler, spækhuggere og bjørne i deres naturlige element. I Vancouver, en af Nordamerikas smukkeste byer, kan du gå en tur i den store Stanley Park eller besøge Totem Pole Park. Lidt længere nede langs kysten venter den amerikanske storby Seattle dig. Byen har en nordeuropæisk stil og ligger naturskønt med udsigt til sø, fjord og bjerge.

Nordamerikas Atlanterhavskyst og New England

Et krydstogt langs Nordamerikas østlige kyst giver dig mulighed for at opleve landskabet og byerne ved anløb i de store eller små havne – fra maleriske, canadiske Halifax i nord til Floridas solfyldte kyster i syd. Blandt de havnebyer på Atlanterhavskysten, hvorfra de fleste krydstogter starter, er Miami og Fort Lauderdale i Florida, New York og Boston i det nordøstlige USA og Quebec eller Montreal i Canada.

På et krydstogt langs østkysten har du mulighed for at opleve alle de gamle, historiske byer som Boston, Washington DC. og Philadelphia – og måske slutte af med et ophold i solrige og livlige Miami. Eller du kan vælge at sejle fra Miami til de caribiske øer eller gennem Panama-kanalen til Stillehavskysten. Enkelte rederier har købt eksklusiv adgang til nogle små Bahamas-øer, hvor du har mulighed for at opleve et tropisk paradis for en dag sammen med skibets øvrige gæster.

New England

Krydstogter til New England tilbyder sofistikerede og iøjnefaldende havne. Gå på opdagelse i de mange seværdighederne på Atlanterhavskysten, nyd en hvalsafari og se den smukke efterårsløv, som området er så kendt for. Byerne Newport, Portland og Bar Harbor er maleriske med fyrtårne og krabbehytter og er bestemt en landgang værd. 

Nordamerikas Stillehavskyst

På et krydstogt langs Nordamerikas Stillehavskyst er det de helt store naturoplevelser, der venter dig. Fra Seward i Alaska, med Kenai Fjords Nationalpark, gletsjere og høje bjerge, til San Francisco, der er beliggende smukt i San Francisco-bugten. Her venter slentreture langs havnefronten i Fisherman’s Wharf, hvor dejlige små fiskerestauranter og butikker ligger side om side, og søløver soler sig på dokken.

Hvis du er til et varmere klima og samtidigt ønsker at opleve Mexico kan du med fordel starte dit krydstogt fra Long Beach ved Los Angeles eller San Diego. Herfra afgår mange krydstogter mod Mexico, Mellemamerika og Sydamerika.

På krydstogter langs Nordamerikas Stillehavskyst har du altid mulighed for at kombinere din rejse med et krydstogt til Hawaii, Japan eller andre asiatiske destinationer.

Læs mere om livet ombord på et krydstogtskib her.

Atlanterhavet

Atlanterhavet er opkaldt efter titanen Atlas fra den græske mytologi. Det store hav er et af de fem verdenshave, dækker en femtedel af klodens overflade. Det er verdens næststørste ocean. Det dækker over 100 millioner km2 og er 3-5 kilometer dybt. Oceanet er dannet gennem millioner af år ved at Europa og Afrika er drevet væk fra Nord- og Sydamerika, og midt ned gennem oceanet findes der på havbunden en lang bjergkæde med vulkaner. Indtil for 200 mio. år siden udgjorde Nord- og Sydamerika sammen med Europa og Afrika superkontinentet Pangæa, men for cirka 200 mio. år siden opstod der mellem Nordamerikas østkyst og Nordvestafrika en såkaldt vulkansk riftzone, og efterfølgende startede en egentlig havbundsspredning, hvor dannelsen af Atlanterhavet begyndte (for 190 mio. år siden).

Atlanterhavets rige dyreliv

Atlanterhavet er et levende hav rigt på liv som plankton, krebsdyr, fisk, havfugle, sæler og hvaler. Da havet rækker fra nord til syd på kloden, kan fisk, hvaler og fugle følge sommeren til den sydlige side af ækvator i sensommeren ved at trække den lange vej sydpå og omvendt mod nord i foråret. Havternen er en af de længst trækkende fugle. Hvert år flyver den lille fugl 71.000 kilometer på sin rute fra Grønland til havet ved Antarktis og tilbage til kolonien i Grønland igen, hvor den yngler.
Langs Atlanterhavets mange bredder løber floder ud, og der er øer, sandrev, vadehav og klipper. Mange af dyr yngler på eller ved kysterne og henter føden i havet, mens andre som småfisk trækker ind på det lave vand for at finde plankton og vokse sig større i sikkerhed for store rovdyr.

Passsatvinden

Ved midsommer blæser en kraftig, varm østenvind hen over Atlanterhavet nord for ækvator. Passatvinden kommer fra Sahara-ørkenen og blæser normalt masser af ørkenstøv til Florida og De Caribiske Øer på den anden side af oceanet. Så selvom kontinenterne i dag befinder sig tusindvis af kilometer fra hinanden kan selv et støvkorn rejse den lange vej fra øst til vest.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Vil du til USA?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

krydstogt@profilrejser.dk
/
70 200 100

Anna, Heidi, Henrik, Louise

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.