Marrakech

Marrakech betyder "Guds land"

Navnet Marrakech kommer af det berbiske sprog og betyder ”Guds land”. En af Marrakechs største attraktioner er torvet Jemâa El Fna. Det er et traditionelt mødested for bønder og købmænd og Marrakechs hjerte. Om dagen fyldes torvet af handlende, der sælger frugt og krydderier m.m. Om eftermiddagen og aftenen kommer musikere, historiefortællere og slangetæmmere til og gør pladsen til en teaterscene.

Ca. 40 km væk fra Marrakech ligger den smukke og grønne dal Ourika, hvor de originale marokkanere – berberne – lever på traditionel vis. I dalen ligger de små berberlandsbyer og langs vejene vil I finde små butikker og mange restauranter med lækker, hjemmelavet mad.

”Skattejagt” i medinaen og beduineventyr på kamelryg

At gå på opdagelse på markedet (souk) er et spændende eventyr. At bevæge sig fra én bod til den næste vil føre jer dybere ind i labyrinten af smalle gader, der er overdækket med farvet stof. Gemt bag diskrete mure byder Medinaen på fantastisk sightseeing af paladser, vigtige skatte og smukke bygninger. Ligeledes venter der jer en unik oplevelse i Marrakechs palmelund, hvor I vil gå i de gamle karavaners fodspor.

I kan vælge at besøge de traditionelle landsbyer, ride igennem de grønne palmelunde og lære den lokale kultur at kende fra ryggen af en kamel. 

"I kan også prøve at bo i beduinlejr med underholdning fra musikere og mavedansere. Jorden vil være dækket af farvestrålende tæpper, og pladsen vil være oplyst af fakler". 

Palmelunden kan også opleves fra en firhjulstrækker. I kan udforske stenørkenen og palmelunden og nyde en myntete i en berber-landsby.

Oplevelser for alle sanser 

Flyv over landskabet i en varmluftballon. På denne tur kan I opleve den fantastiske kontrast mellem byen og det omkringliggende landskab. 

"Bare få kilometer fra byen, føles det som om, man er rejst 2000 år tilbage i tiden. For de aktive kan vi anbefale trekking og oplevelse af den uforlignelige natur i Atlasbjergene med en lokal guide". 

Området har været kulisse til film som ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator” og er udnævnt til UNESCO verdensarv. I har mulighed for at smage og lære om det marokkanske køkkens lækre specialiteter på et madlavningskursus, hvor de mange smagsvarianter vil kildre næsen og appetitten. 


Send en grupperejseforespørgsel