Mallorca

Mallorca - Middelhavets paradis

Mallorca har det hele med sine skønne strande, høje bjerge, autentiske landsbyliv og kulturliv. Mallorcas hovedstad, Palma, byder på caféer, restauranter, museer, gallerier og shopping samt den imponerende havnepromenade med udsigt til de store luksusyachter. På vandreture i naturen kan man opleve olivenlunde og citrusplantager samt pinje- og fyrreskove.

Kunstnere har ladet sig inspirere af Mallorcas skønhed og nord for Palma ligger de små farverige kunstnerbyer i bakkerne. 

"I kan også besøge Jørn Utzons hus, Can Liz, på Sydmallorca, der består af flere små boliger med udsigt over havet". 

Den spanske kunstner Joan Miró boede også på øen fra 1956 til 1983, og I kan se kunstnerens atelier og permanente udstilling på Mallorca.

I Palma kan I om sommeren opleve festivaler for klassisk musik under åben himmel, koncerter for moderne musik, jazz samt ballet- og teaterforestillinger. Eller I kan finde roen væk fra alfarvej i nogle af de små byer langs kysterne eller i bjergene, hvor I kan prøve de lokale specialiteter. Eller tage med Mallarcas Vin Express og besøge Mallorcas fremmeste vingårde og smage på druerne.

La Reserva Puig de Galatzo

For de eventyrlystne er der mulighed for at køre på mountainbike, prøve bueskydning, klatring, rappelling, ridning, orienteringsløb eller tage en tur i svævebanen i det smukke naturområde La Reserva Puig de GAlatzo 17 km fra Palma de Mallorca ved foden af bjerget Galatzó. Her kan man tage på vandreture, hvor man passerer smukke vandfald og huler. 

Tilbered en ægte, spansk Paella

Af andre populære gruppeaktiviteter på Mallorca kan nævnes madlavningskurser udi den spanske madlavningskunst og jeep rally gennem dale og bjerge i firehjulstrækker med picnic på stranden. 

"I kan også vælge en sejltur ombord på en katamaran, hvor I kan fiske, snorkle, bade og udforske huler undervejs". 

Strandolympiade er en sjov teambuilding aktivitet, hvor gruppen bliver inddelt i hold og udfordrer hinanden i forskellige lege og aktiviteter som beachvolley, Frisbee Golf, stafetter, bygning af sandslotte og mange andre aktiviteter. Det smukke landskab og milde klima danner rammerne om strandolympiaden.

Events- og mødefaciliteter

Es Baluard Museum, et museum for moderne kunst i Palma, har en samling på omkring 500 værker. Det er beliggende inde i Sant Pere bastionen, der er en del af den mur fra renæssancen, der omkransede Palma indtil begyndelsen af det 20. århundrede. Museet tilbyder lokaler til forskellige events og møder, hvor gæsterne har mulighed for at nyde museets udstillinger og faciliteter.
Aljub er oprindeligt et ferskvandsreservoir, der leverede frisk vand til hele Puig de Sant Pere kvarteret samt de skibe, der lagde til ved havnen. I dag er det en del af museet og bruges af internationale samtidskunstnere, til tværfaglige aktiviteter eller multirum. Der er plads til ca. 150-200 mennesker. Desuden er der to store terrasser, der kan bruges til velkomstdrinks eller middage.

Landsbyen, samlet fra hele Spanien

Pueblo Español (spansk landsby) er en samling af bygninger fra hele Spanien. Der er 73 monumenter langs 15 gader og 12 pladser. Landsbyen er designet af den berømte arkitekt Fernando Chueca Gotilla som en hyldest til spansk arkitektur og blev indviet i 1967. I dag bruges området til events, kongresser, møder og udstillinger. Den største bygning er Magna, som er et romersk tempel med et amfiteater, der tilbyder de perfekte rammer for konferencer, møder og middage etc. Landsbyen ligger kun få minutter fra Palma bycenter.


Send en rejseforespørgsel