Bratislava

Bratislava - romantik og rå beton

Bratislava er kontrasternes by – den er på en gang romantisk og rå. Den gamle bydel, Staré Mesto, er byens bankende hjerte, der emmer af kultur, charme og romantik. Her finder du smukke palæer, museer, cafeer og restauranter. I kontrast hertil står forstaden Petržalka fra 1970’erne med beboelsessiloer til 150.000 mennesker – et levn fra Bratislavas kommunistiske fortid. I byens udkant ligger de lave Karpaterbjerge, og i nærområdet ligger flere små landsbyer, hvor der produceres vine. Donau strømmer gennem byen og forbinder Bratislava til storbyerne: Wien, Budapest og Prag.

Kulturrig eller action-mættet

At sejle med tømmerflåde på Cunovo er en af de mest spændende team-building og ”adrenalinfremmende” aktiviteter i Bratislava. Det foregår i Cunovo Water Sport Center, hvor der også kan arrangeres spisning. Alternativt udgør det nærliggende Danubiana kunstgalleri et passende mødested.
I kan også vælge at prøve en Touareg Off Road oplevelse i ørkenterræn, grus og i et flodbassin. De modigste bilister kan køre op ad ”vulkanen” med dens 35 grader hældning. Denne tur garanterer et højt adrenalinniveau til gruppen. I forbindelse med Touareg Off Road er det muligt at tage på udflugt til den nærliggende slovakiske Volkswagen fabrik.

"Har I lyst til en lille skydedyst ligger der en professionel skydebane omkring 40 min. fra Bratislavas centrum". 

Skydeprogrammet egner sig til grupper på op til 30 mennesker, og erfaring er ikke nødvendig. Denne velorganiserede aktivitet overholder alle sikkerhedsforanstaltninger.

Bratislava City Gallery er beliggende i den gamle bydel. Det er det andenstørste galleri i Slovakiet og har lokaler i Mirbach Palace og Pálffy Palace. Galleriet indeholder omkring 35.000 kunstværker. Loftet på Mirbach Palace – et rokokopalads fra 1770 - er lige blevet åbnet for offentligheden og egner sig til sociale arrangementer krydret med litteraturoplæsninger, koncerter m.m. De atmosfærefyldte lokaler danner den perfekte ramme om dit arrangement.

De Små Karpaters vinrute

De Små Karpaters vinrute tilbyder muligheden for at nyde det slovakiske landskab uden for Bratislava. Landskabet er en perfekt blanding af vingårde – kultiverede i århundreder på de sydlige skråninger af De Små Karpater – og små historiske byer med typiske vinhuse. Ligeledes er der vinmesser, druehøstfestival og dage med åbne vinkældre.
 
"I et gammelt jagtslot fra det 17. århundrede ligger hotel Kamila. Her tilbydes aktiviteter som golf og ridning i de omkringliggende skove og enge". 

Om sommeren kan maden nydes på terrassen, der bl.a. bruges til grillfester og garden parties. En populær attraktion er renæssanceslottet Cerveý Kamen, der har en rig samling af kunsthistoriske skatte. Det ligger i et smukt skovlandskab, i nærheden af en falkonér station, som præsenterer sommershows. 


Send en grupperejseforespørgsel