Klima

Rejsevejret i Tyrkiet

Du kan sagtens holde ferie året rundt i Tyrkiet. Men i sommermånederne kan vejret føles voldsomt varmt, og derfor anbefales det at holde ferie i Tyrkiet i marts-juni eller mellem september-november, hvis du vil undgå den - for nogen - ulidelige varme.

Tyrkiet udviser store forskelle i klimaet: Langs Sortehavskysten er klimaet tempereret med en jævn fordeling af regn året rundt. På den Anatolske Højslette er der fastlandsklima med strenge vintre. Langs Middelhavet er der subtropisk middelhavsklima med varme og tørre somre, samt milde og våde vintre.

Foråret starter generelt i marts og varer til og med maj måned. Om sommeren er der varme, masser af sol og meget lidt regn. I disse måneder får du minimum 21 °C og ofte mere, hvilket mange skandinavere vil kendetegne som en ulidelig varme. Ved strandene langs kysten er der en vandtemperatur på over 20 °C i hele perioden fra juni til november.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.