Rejser til Madrid

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    1

Spaniens hovedstad, Madrid ligger ved Manzanares-floden midt i landet på en højslette og er det politiske, økonomiske og kulturelle centrum i landet. Mens Madrid på alle måder er en moderne storby, har den samtidigt bevaret det middelalderlige udseende og fornemmelse i mange af de historiske kvarterer og gader. Gaderne i Madrid er et sandt museum for udendørs skulpturer.

Madrid er landets største by. Befolkningen i selve byen er omkring 3,3 millioner og hele befolkningen i Madrids hovedstadsområde er beregnet til at være omkring 6,5 mio. Det er den tredjestørste by i Den Europæiske Union, efter London og Berlin. 

Attraktionerne omfatter det kongelige palads i Madrid, Det Kongelige Teater med sit restaurerede Opera House fra 1850, Buen Retiro-parken, der blev grundlagt i 1631, National Library bygningen fra det 19. århundrede (grundlagt i 1712 og indeholdende nogle af Spaniens historiske arkiver) og et stort antal af nationale museer. Sidst, men ikke mindst kan man besøge ”The Golden Triangle of Art”, der ligger langs Paseo del Prado og omfatter tre kunstmuseer: Prado Museum, Reina Sofia-museet - et museum for moderne kunst, og Thyssen-Bornemisza Museum, som fuldender manglerne i de to andre museer. 

Gaderne i Madrid er et veritabelt museum for udendørs skulpturer. Museet for Udendørs Skulpturer, som ligger i Paseo de la Castellana, er dedikeret til abstrakte værker, blandt andet ”Sirena Varada” af Eduardo Chillida. Siden det 18. århundrede er Paseo del Prado dekoreret med klassiske monumentale springvand: Fuente de la Alcachofa (Koglens Springvand), Cuatro Fuentes (Fire Springvand), Fuente de Neptuno (Neptunes Springvand), Fuente de Apolo (Apollos Springvand) og Fuente de Cibeles (Cybeles Springvand), alle designet af Ventura Rodríguez. 

Madrid er den europæiske by med flest træer og grønne områder per indbygger. Madrids borgere har adgang til et grønt område inden for en 15 minutters gang. Siden 1997 er de grønne områder steget med 16%. På nuværende tidspunkt består 8,2% af Madrids samlede areal af grønne områder, hvilket betyder, at der er 16 m2 pr indbygger, hvilket langt overstiger de 10 m2 per indbygger, som anbefales af WHO.

Læs mere

Vil du til Madrid?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

golf@profilrejser.dk
/
77 33 56 20

Jens, Patricia

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.