Langs Norges kyst fra nord til syd

Norge - Kirkenes, Honningsvåg, Tromsø, Trondheim, Ålesund, Bergen
 • Midnatssol om sommeren og nordlys om vinteren
 • Oplev et forunderligt landskab og det lokale liv
 • Besøg elementer på UNESCOs verdensarvliste
 • Attraktive udflugter både til vand og på lands

Sejl med Hurtigruten fra Kirkenes i nord til Bergen i syd og få seks dage i Norges imponerende kystlandskab.

Sørejsen starter i Arktis, hvilket betyder, at rejsens begyndelse i høj grad vil være kendetegnet af årstiden. Er det sommer, står den på 24-timers dagslys og midnatssol, mens vinteren byder på mørke og nordlys. Hurtigrutens skib lægger fra i Norges nordøstlige hjørne, passerer landets nordligste punkt og sejler herefter med kurs mod Bergen i syd.

Undervejs bliver du præsenteret for det arktiske landskab både til vands og på land. Med panoramaudsigt fra dækket nyder du udsigten til den glitrende sne, fjorde og imponerende fjelde. Du kan iagttage dyreliv og komme helt tæt på fænomener, der kun kan nås til søs. Med de mange stop i Norges kystbyer får du desuden en indsigt i det lokale liv både nu men også hvordan det var før i tiden. Vælg blandt de mange tilvalgsudflugter med Hurtigrutens ekspeditionsteam, hvor du for alvor kommer til at føle og mærke livet på Norges kyst.

De smukke billeder her i tilbuddet er venligt stillet til rådighed af Hurtigruten. Alle fotos tilhører Hurtigruten og fotograferne er: Rune Kongsro, Andreas Kalvig Anderson, Tor Farstad, Agurtxane Concellon, Stefan Dall, Orjan Bertelsen, Eivind Lande, Arnau Ferrer, Anne Marte Johnsen, Aslak Tronrud, Alfred Schmutterer, T. I. Bergsmo og Pål S. Vindfallet.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV

Norge

Kirkenes, Honningsvåg, Tromsø, Trondheim, Ålesund, Bergen

5 nætter / 5 dage

fra kr. 7.470

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Kirkenes Honningsvåg

Kirkenes

Kirkenes ligger yderst i den nordøstlige del af Norge nær Rusland og rummer en interessant befolkning med både norsk, samisk, finsk og russisk oprindelse. 
Læs mere
Kirkenes Honningsvåg Tromsø

Honningsvåg

Honningsvåg ligger på Norges nordligste spids og er hovedstaden på Nordkap. Byen byder på en fantastisk udsigt og flere spændende aktiviteter, hvilket gør den attraktiv at besøge.
Læs mere
Honningsvåg Tromsø Ålesund

Tromsø

Tromsø er en by, der byder på alt fra et imponerede landskab til en spændende historie. Oplev kultur, arkitektur og ikke mindst det vilde dyreliv. 
Læs mere
Tromsø Ålesund Bergen

Ålesund

Ålesund er med sin placering ved Geirangerfjordens udmunding en helt eventyrlig havneby.

Læs mere
Ålesund Bergen

Bergen

Bergen byder på en både charmerende, historisk men også international atmosfære. 
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1
Kirkenes
Dag 2
Mehamn – Tromsø
Dag 3
Tromsø – Stamsund
Dag 4
Bodø – Rørvik
Dag 5
Trondheim – Ålesund
Dag 6
Bergen

Dag 1

Kirkenes

Skibet sejler i dag mod syd fra havnen i Kirkenes – byen der kaldes porten til øst grundet sin placering tæt på Rusland. Kort efter afsejling er der frokost ombord, mens du nyder udsigten til det arktiske landskab. Om eftermiddagen besøger skibet Vardø, Norges østligste havn, hvor du har mulighed for at bade i Ishavet, hvis vejret tillader det. Videre sejler skibet langs Varanger-halvøen til Båtsfjord og når Berlevåg om aftenen.

Læs mere

Dag 2

Mehamn – Tromsø

Om natten ankommer skibet til Mehamn, hvor du har mulighed for at opleve det fantastiske nordlys fra en snescooter. Skibet sejler igen forbi Honningsvåg, hvor du har mulighed for at besøge Nordkap, hvis du ikke nåede det sidst. Derefter går rejsen til Hammerfest, der er Norges polarhovedstad. Oplev blandt andet meridianstøtten, der er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, eller tag på en mini-fjeldekspedition. Skibet fortsætter herefter gennem et forunderligt landskab mod syd til Øksfjord og forbi Skjervøy. I Tromsø lægger skibet til, og der er mulighed for at nyde en magisk midnatskoncert i Ishavskatedralen eller opleve livet i byen.
Læs mere

Dag 3

Tromsø – Stamsund

Du ankommer til Harstad, der byder på historie, natur og et udvalg af vigtige kulturarvssteder. Udforsk byen eller bliv ombord og tag med til den grønne, klare kanal Risøyrenna. Herefter sejler skibet via det skønne naturområde i Lofoten, hvor det lægger til i byen Risøyhamn, sejler forbi Sortland og mod Stokmarknes. Længere mod syd går turen gennem åbningen til Raftsund og ud på Trollfjorden, som er omgivet af majestætiske fjelde. Her kan du tage på havørnesafari, inden skibet sejler mod Svolvær, der byder på et væld af udflugter. Skibet fortsætter mod Stamsund, hvor du kan komme helt tæt på Lofoten-væggen.

Læs mere

Dag 4

Bodø – Rørvik

Fra morgenstunden sejler skibet videre mod syd og krydser Polarcirklen. Langs Helgelands kyst oplever du holme, frodige marker og stejle granitvægge. Se fjeldet Torghatten, der er kendt for sit hul i midten, og den over 900 meter høje fjeldkæde De Syv Søstre. Skibet lægger til i Nesna, før det sejler videre til Sandnessjøen, der er tæt på Vega-øerne og Brønnøysund, hvilket giver mulighed for attraktive udflugter.
Læs mere

Dag 5

Trondheim – Ålesund

I dag ankommer skibet til Trondheim, hvor du har mulighed for igen at udforske byen og opleve det, du ikke nåede sidst. Herefter sejles ud i den imponerende Trondheimsfjord. Langs kysten kan du iagttage det lokale fiskeri, inden skibet lægger til i Kristiansund. Her kan opleve den berømte Atlanterhavsvej, der er et af Norges mest besøgte turistmål. Tag også en udflugt til marmorminen Bergtatt, hvor du sejler ind i fjeldet på en belyst underjordisk sø. Du kan også blive ombord, mens skibet krydser det åbne hav på vej til Molde.
Læs mere

Dag 6

Bergen

Inden rejsen nærmer sin afslutning, er der mulighed for at nyde den fantastiske natur en sidste gang. Om morgenen lægger skibet til ved Florø, hvor du kan udforske denne moderne men yderst charmerende kystby. Herefter tager skibet dig med ind i Sognefjorden, hvor du har udsigt over den pragtfulde kyststrækning. Dernæst er det tid til at sætte kurs mod Bergen, hvor din rejse slutter for denne gang.
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser