Kroatien
  • Rejsetid

    2,5 time

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    0

Kroatien - historiske byer og 1200 øer

Om sommeren lokker kysten med sine rå klipper og strande med det klareste blå vand. UNESCO-bevarede byer som Split og Dubrovnik oser af historie, og i skærgården findes mere end 1.200 øer, hvoraf mange kan besøges på øhop. Kroatien kan besøges året rundt.   

Kroatien har en imponerende kystlinje med klippeformationer, flotte stenstrande og det klareste, blågrønne vand. Det gode klima, kulturen og kulinariske oplevelser er med til at gøre landet til en populær feriedestination, og med mere end 1200 øer i Adriaterhavet er øhop og strandferie en oplagt ferieform. Besøg f.eks. øen Korcula, hvor det siges Marco Polo stammer fra, tag på vinsmagning på Krk eller oplev Zlatni Rat, som flere gange er udnævnt til en af Europas bedste strande, på øen Brac. 

Tre byer på UNESCO's verdensarvsliste

Landets rige historie er at mærke overalt i landet, men særligt i regionen Dalmatien og omkring byerne Split, Dubrovnik og Trogir. Alle tre er at finde på UNESCO´s liste over bevaringsværdig kulturarv. Dalmatien er samtidigt en af de regioner med allerflest solskinstimer i Europa. 

Split - en spændende, gammel havneby

Split er den næststørste by i Kroatien, og her er den største seværdighed uden sidestykke Diocletians Palads. Et gammelt romersk palads, som kan dateres helt tilbage til 300-tallet, og som den dag i dag udgør en del af selve den indre bykerne. Byen er velbesøgt hele året, men særligt om sommeren, da der udgår mange både fra havnen i Split til de omkringliggende øer. 

Dubrovnik - stolt knejsende over klippekysten

Dubrovniks gamle bydel er ikke stor. Til gengæld er den imponerende smuk og har en ypperlig beliggenhed ud til klippekysten. Gå en tur oppe på selve byens ringmur, som er ca. 2 km lang. Herfra er udsigten over havet og byen fantastisk. Har du set "Game of Thrones", vil du formentlig genkende scener fra den fiktive by Kings Landing, da en stor del af optagelserne er foretaget her. 

Trogir - en af Kroatiens ældste byer

Trogir er en mindre by og en af de ældste byer i Kroatien. Den ligger ca. 25 km nord for Split på en lille ø forbundet med fastlandet via bro. Historien i byen går flere tusinder år tilbage og den inderste bydel består af labyrintiske små gader, lokale markeder og kirker med spir. Mellem murene hænger vasketøj fra snorene mellem vinduer, og er med til at gøre charmen fuldendt. 

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Vil du til Kroatien?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Merete, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.