Klima

Rejsevejret i Grækenland

Grækenland har et mildt tempereret klima året rundt, men ynder du varme og solens stråler på stranden er sommerhalvåret fra april til oktober bedst.

Grækenland har et typisk middelhavsklima med tørre, varme, lange somre og milde vintre med regn. Du får således temperaturer mellem 15-32 °C om sommeren og 7-15 °C om vinteren. Grækenlands bjergrige egne har deres eget klima, hvor der om vinteren af og til falder sne.

Vejret på øerne i Det Ægæiske Hav

Øerne i Det Ægæiske Hav rammes midt om sommeren af Meltemien, der er en kraftig vind fra nord. Meltemien varer nogle dage og kan være temmelig kraftig og generende, men også en behagelig afveksling fra midsommerens ofte trykkende varme. Hvis du er til sejlads og windsurfing giver Meltemien dig perfekte vindforhold.

Vejret på det græske fastland

Vejret på fastlandet i Grækenland er anderledes end det på øerne, da det ikke i samme udstrækning er påvirket af det lune hav. Til gengæld skaber de mange bjerge i Grækenland en del forskellige mikroklimaer rundt omkring. Forskellen mellem sommer og vinter er også langt større inde i fastlandet. Se vores rejser til Grækenland

Den sydlige del af Grækenland, eksempelvis Kreta og Rhodos, er en anelse varmere end landets nordlige egne. 

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.