Grækenland
  • Rejsetid

    4 - 5 timer

  • Bedste årstid

    Fra april til oktober

  • Tidsforskel

    1 time

Grækenland - gudernes eget land

Grækenland er mytologiens og historiens rige. Ud over de spændende kulturelle attraktioner har landet dejlige strande og en underskøn natur, så man forstår, hvorfor de græske guder var bosat på toppen af Olympus-bjerget.

Nutidens grækere er stolte af deres land og lange historie. De elsker deres traditioner og ændrer ikke bare tingene for forandringens skyld. Eksempelvis blev middelhavsdiæten udtænkt i oldtidens Grækenland. De historiske vidnesbyrd i form af seværdigheder fra oldtiden kombineret med en ganske overvældende smuk natur og et utrolig venligt og gæstfrit folk har gjort landet til et af vores mest yndede rejsemål. Grækenland har mange seværdigheder på UNESCO’s verdensarvsliste, heriblandt Akropolis i Athen.

Kulturens, historiens og gudernes eget land

Så Grækenland er absolut kulturens, historiens og gudernes eget land, men i lige så høj grad naturens, madens og gæstfrihedens. Efter ganske kort tid i Grækenland føler du dig hjemme og blandt venner. Grækenland er større, end du umiddelbart tænker, med over 1400 øer, hvoraf blot omkring de 230 er beboede. Det gør, at der altid er nye områder, ganske uspolerede, som du kan opdage i Det Græske Øhav.

Thessaloniki mod nord

Tilbage på fastlandet i det nordøstlige hjørne af Grækenland ligger landets næststørste by Thessaloniki opkaldt efter Alexander den Stores halvsøster, som var gift med byens grundlægger. Byen lå på handelsruten mellem Rom og Byzans, og historiens vingesus kan opleves blandt byens 15 UNESCO World Heritage Sites.

Halkidiki - storslået natur og gyldne strande

Ikke langt herfra ligger halvøen Halkidiki, som byder på en skøn blanding af storslået natur, gyldne sandstrande og et autentisk græsk hverdagsliv. Halkidiki består også af tre mindre halvøer: Kassandra, Sithonia og Athos.

Halvøen Kassandra - autentisk græsk

Kvinden Kassandra var så smuk, at guden Apollon forelskede sig i hende og gav hende profetiens gave. Halvøen Kassandra lever til fulde op til sin smukke navnesøsters skønhed. Her finder du pudderbløde sandstrande og smukke bjerge, oplagte til vandreture. Bo på Profil Rejsers udvalgte resort, Sani Beach, og nyd femstjernet luksus, skønne strande og et spændende naturområde. Halvøen ved siden af Kassandra hedder Sithonia og er opkaldt efter havguden Poseidons søn. Den fredelige halvø er mere rolig end de to andre med skønne strande og hyggelige restauranter.

Halvøen Athos - Det Hellige Bjerg

Athos betyder ’Det Hellige Bjerg’ og er en autonom teokratisk stat, hvor kun munke og mandlige gæster har adgang. Her er bygget 20 middelalderklostre, som bebos af ca. 2000 munke. Det siges, at den eneste kvinde, der nogensinde har været på halvøen er Jomfru Maria. Alle har dog mulighed for at få et smugkig ved at besøge Ouranoupolis, også kaldt Himlens By, der ligger på grænsen til Athos.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Anbefalet til dig
Vil du til Grækenland?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.