Rejser til Loire-dalen

  • Rejsetid

    1-2 timer

  • Bedste årstid

    april - oktober

  • Tidsforskel

    0

En rejse til Loire-dalen tager dig til den vinregion, der omfatter de franske vindistrikter langs Loire-floden fra Muscadet regionen nær byen, Nantes, på Atlanterhavskysten til regionen Sancerre og Pouilly-Fumé lige sydøst for byen, Orléans, i det nordlige Frankrig.

Loire-dalen - vin, golf og delikatesser

Loire-dalen er med sin utroligt frodige natur et skøn feriemål for golfentusiaster og vininteresserede. Med et ophold på slottet Vaugouard i luksuriøse omgivelser vil der være rig mulighed for at udforske slotsbanen og nyde delikatesser fra den berømte kokkeskole i den nærliggende by, Montegris. En rigtig vin-, mad- og golfferie venter dig.

Loire er den længste flod i Frankrig med en længde på 1012 km. Den dræner et areal på mere end 110.000 km2, som repræsenterer mere end en femtedel af Frankrigs areal. Den stiger i Cévennerne i nærheden af Mont Gerbier de Jonc og strømmer nordpå gennem Nevers til Orléans, så vest gennem Tours og Nantes, indtil den når Bay i Biscayabugten på St Nazaire. Bankerne er karakteriseret ved vingårde og slotte i Loire-dalen. Floden Loire har en signifikant effekt på klimaet i regionen og tilføjer de nødvendige ekstra par grader til temperaturen, der får druerne til at vokse, når de områder mod nord og syd for Loire-dalen har vist sig at være til ugunst for vindyrkning.
 
Med Crémant produktionen er Loire-dalen den næststørste producent af mousserende vine i Frankrig efter Champagne. Blandt de forskellige vintyper har Loire vinene en tendens til at udvise en karakteristisk frugtsmag, især i deres ungdom. Loire-dalen har en lang tradition for vinfremstilling, der går helt tilbage til det 1. århundrede. I højmiddelalderen var vinene fra Loire-dalen de mest værdsatte vine i England og Frankrig, endnu mere værdsatte end dem fra Bordeaux. En rejse til Loire-dalen er altså perfekt til dig, der elsker vin og golfferie.

Læs mere

Vil du til Loire-dalen?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

golf@profilrejser.dk
/
77 33 56 20

Jens, Patricia

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.