Sri Lankas hjerte og kultur

Sri Lanka - Negombo, Sigiriya, Habarana, Kandy
 • Gigantiske buddhastatuer og velbevarede templer
 • Besøg en lokal landsby med smed, keramiker og væver
 • Elefantsafari i Minneriya nationalparken
 • Det svimlende Himmelske Fort på Sigiriyaklippen
 • Mere end 1000 år gamle grotter og huler

Rundrejse til Sri Lankas historiske kongebyer. Besøg gigantiske Buddhastatuer og velbevarede templer, bestig det svimlende Himmelske Fort på Sigiriyaklippen og tag på elefantsafari i Minneriya nationalparken. 

Denne interessante rundrejse bringer dig til nogle af Sri Lankas absolutte kulturelle højdepunkter og undervejs oplever du øens specielle sjæl og charme, bl.a. i mødet med den lokale befolkning. 

Rundrejsen er med lokal engelsktalende rejseleder. Du kan vælge at forlænge rejsen med badeferie på Sri Lanka eller Maldiverne.

Historiske kongebyer og gigantiske Buddha-statuer

Få Sri Lankas spændende historie helt ind under huden i de historiske kongebyer. Besøg gigantiske og imponerende Buddha-statuer og velbevarede templer, oplev og bestig måske det svimlende Himmelske Fort på Sigiriya-klippen og tag på elefantsafari i Minneriya nationalparken. Alle oplevelser du garanteret sent vil glemme.

Sri Lanka byder på en overflod af arkitektoniske mindesmærker, gamle skulpturer, danse, kunsthåndværk, originale sæder og skikke, legender og myter. Alle lever de den dag i dag.

Undervejs oplever du også øens smukke, varierede landskab og kommer tæt på den farverige og gæstfrie befolkning - og måske bliver dette dit stærkeste og bedste ferieminde fra Sri Lanka. 

Forlæng rejse med badeferie på Sri Lanka?

Du kan naturligvis forlænge opholdet på Sri Lanka med nogle afslappende dage ved stranden. Så har du tid til at at slappe af og lade alle indtrykkene fra rundrejsen bundfælde sig.

Kombinér Sri Lanka med badeferie på Maldiverne? 

Hvorfor ikke kombinere rundrejsen i Sri Lanka med fantastisk badeferie i ø-paradiset Maldiverne. Slap af på kridhvide strande og udforsk det farverige og forunderlige liv under havets overflade. Kontakt os for et tilbud.
Læs mere

Rejseoverblik

 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2020
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN

Sri Lanka

Negombo, Sigiriya, Habarana, Kandy

9 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Negombo

Rejser til Negombo

Negombo er en større by i Sri Lanka, beliggende på vestkysten af øen ved mundingen af Negombo Lagoon i Western Province.
Læs mere
Dagsprogram
Dag 2
Negombo
Dag 3 - 5
Habarana
Dag 6
Kandy
Dag 7 - 9
Seeduwa

Dag 2

Negombo

Dag 1: København - Colombo

Afrejse København med kurs mod Sri Lanka. 

Dag 2: Colombo lufthavn - Negombo, ca. 30 minutters kørsel

Efter ankomst og indkvartering på dit hotel beliggende ved stranden nogle kilometer nord for lufthavnen, kan du bruge dagen på at udforske Waikkal, også kaldet 'Little Rome': Har du lyst til bare at slappe af, så gå en tur langs stranden og nyd en kold drink mens solen går ned i Det indiske Ocean.

Overnatning: Goldi Sands, Negombo.

Læs mere

Dag 3 - 5

Habarana

Dag 3: Negombo - Anuradhapura - Sigiriya, ca. 5 timers kørsel

Efter morgenmad på hotellet sættes kurs mod Sri Lankas ”kulturelle trekant”, området omkring de tre historiske byer Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya. 

Dagens først stop er i den vigtige pilgrimsby AnuradhapuraI, hvor der er masser at se. Den antikke by er kendt for sin arkæologiske skønhed, og samtidig er den et af de vigtigste buddhistiske pilgrimscentre med det hellige Bo-træ, som er mere end 2200 år gammelt. Byen var Sri Lankas første hovedstad og antikkens største kongeby og den fungerede som royal hovedstad for mere end 100 konger. Senere på dagen besøges den rolige lille landsby Mihintale, som især er kendt for sit tempelkompleks og anses for værende buddhismens vugge i Sri Lanka.

Sidst på dagen checker du ind på dit hotel for de næste 3 nætter,

Overnatning: Aliya Resort & Spa, Sigiriya.

Dag 4: Sigiriya

Efter morgenmaden skal du besøge en traditionel srilankansk landsby. Det er en unik mulighed for at opleve og høre mere om livet i en lille lokal landsby, se markerne og afgrøderne og smage det srilankanske køkken. Mød den lokale smed og lav eventuelt din egen souvinir fra stedet. Du kan også prøve at lave lertøj hos pottemageren og forsøge dig ud i vævningens kunst sammen med en lokal væver. Nyd en typisk lokal frokost bestående af ris og karry samt frisk frugt. Vi tager forbehold for evt. ændring af formiddagens aktiviteterne grundet vejrforhold.  

Efter frokosten skal du besøge og evt. bestige en af øens største attraktioner, den smukke, dramatiske og historiske Sigiriya klippe - af mange anset værdig til at blive kaldt "verdens 8. vidunder". Klippen var i sin tid Kong Kasyapa's fort. Selve klippen hæver sig ca. 180 meter over junglen, og der er mere end 1000 trin til toppen, men derfra belønnes du med en ubeskrivelig udsigt. Undervejs til toppen kan du, i nicher hugget ind i klippen, se smukke kvinde-freskoer - enestående i deres fantastiske farver, som har holdt i næsten 1500 år. Opstigningen til Sigiriya-klippen anbefales ikke, hvis du er dårligt gående. Eftermiddagen er helliget en af øens mest imponerende kongebyer, Polonnaruwa, nu på UNESCOs verdensarvliste. En fascinerende ruinby, tungt forsvaret mod fjendtlige angreb af tykke mure. Her ser du ruinerne af kongepaladset og fantastisk velbevarede hinduistiske og buddhistiske skatte.

Overnatning: Aliya Resort & Spa, Sigiriya.

Dag 5: Sigiriya – Polonnaruwa – Minneriya National Park, ca. 1½ times kørsel

Også i dag er der gamle byer, kultur og historie på programmet men også store dyreoplevelser. Efter morgenmaden køres til én af øens mest imponerende kongebyer, Polonnaruwa, nu på UNESCOs verdensarvliste. Her ser du ruinerne af kongepaladset og fantastisk velbevarede hinduistiske og buddhistiske skatte. Derefter anbefaler vi en frokost (for egen regning) på Polonnaruwa Rest House, som ligger smukt ned til øens største menneskeskabte sø. Stedet er bl.a. kendt for at have haft Englands Dronning Elisabeth som gæst i 1954.

Efter frokost venter en stor oplevelse, for du skal på safari i Minneriya National Park. Parken blev anlagt for langt over tusind år siden, og vilde dyr samles omkring det menneskeskabte reservoir for at drikke og bade. I den tørre sæson er området især et vigtigt samlingssted for elefanterne. Her kan du være heldig (i perioden august-september) at opleve et helt unikt fænomen, The Gathering, som ikke ses tilsvarende andre steder i verden. Op mod 300 elefanter mødes i enorme grupper, og Minneriya nationalparken og vådlandsområdet har fået international bevågenhed pga. netop dette fænomen. Hvis det grundet vejret ikke er muligt at gennemføre safarien i Minneriya National Park arrangeres safarien i enten Hurulu Oya, Kaudulla eller Eco Park. 

Overnatning: Aliya Resort & Spa, Sigiriya.

Læs mere

Dag 6

Kandy

Dag 6: Sigiriya – Dambulla – Kandy, ca. 4 timers kørsel

I dag forlades den "kulturelle trekant" og du kører mod øens bjergrige midte og byen Kandy. Målet for dagens oplevelser er Dambulla grottetemplet, som er på UNESCOs verdensarvsliste (entré på USD 20 pr. person er ikke inkluderet i prisen). De mere end 1000 år gamle grotter/huler rummer et sandt skatkammer af velbevarede buddha-statuer, og vægge og lofter er dekoreret med tusindvis af freskoer, der skildrer Buddhas liv. Det fascinerende ved templet er, at det strækker sig over 80 grotter, men kun fem af grotterne er særlig interssante og indeholder Buddha-statuer. 

Herefter fortsætter turen mod Kandy, og har du lyst gøres undervejs stop ved en duftende krydderihave i Matale, hvor du kan lære mere om øens mange krydderier og spændende ingredienser i det srilankanske køkken.

Så er du fremme i Kandy, hovedstaden i bjerglandet. Kandy var Sinhala kongernes højborg og er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen var den sidste hovedstad i det singalesiske kongedømme og et væsentligt kulturelt centrum. Byen ligger ca. 500 m.o.h. med bjergene og Maheveli-floden som smukkeste ramme. Efter indkvartering på hotellet i Kandy besøger du Temple of the Sacred Tooth Relic, "Tandens Tempel". Her er et af buddhismens vigtigste relikvier, for efter sigende findes en af Buddhas kindtænder i templet. Sri Lankas buddhister skal besøge dette tempel mindst én gang i deres liv. Gå også en tur rundt om søen og indsnus atmosfæren i de smalle gader.

Overnatning: Suisse Hotel, Kandy..

Læs mere

Dag 7 - 9

Seeduwa

Dag 7: Kandy - Colombo, ca. 3 timers kørsel

Efter morgenmad er der tid til et sidste besøg i Kandys gader og opleve de lokale markeder eller måske gå en tur rundt om søen. Derefter besøges den smukke Udawattakele Sanctuary - et naturligt og næsten jungleagtigt skovområde lidt uden for Kandy. Her finder du imponerende, gamle knudrede træer og et mangfoldigt fugleliv. 

Så er det ved at være slut på en begivenhedsrig rundrejse, og du køres til Lake Lodge i Colombo for en sidste overnatning. 

Dag 8: Colombo - Colombo lufthavn, ca. 30 minutters kørsel

Efter morgenmad på hotellet køres du til lufthavnen og herfra påbegyndes hjemrejsen til Danmark.

Dag 9: København

Ankomst København.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Inger, Kristina, Nicoline

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.