Sri Lankas højdepunkter & strandferie ved den uberørte østkyst

Sri Lanka - Negombo, Sigiriya, Passikudah, Minneriya National Park, Den Kulturelle Trekant, Habarana, Kandy, Nuwara Eliya
 • Naturoplevelser og ægte srilankansk gæstfrihed
 • Minneriya National Park med vilde elefanter
 • Historiske Sigiriya-klippe & ruinbyen Polonnaruwa
 • Afslappende strandferie ved øens uberørte østkyst

Du sidder i en åben jeep sammen med den erfarne ranger og ikke ret langt væk ser du den store elefantflok samlet for at spise, bade og parre sig. Fænomenet ”The Gathering” udgør den største koncentration af elefanter i verden og kan opleves i Minneriya nationalparken fra juni til oktober.

Oplev Sri Lankas højdepunkter på en privat rundrejse med store naturoplevelser, kultur, historie, lokalbefolkning og et par dages strandferie ved den dejlige østkyst.

Oplev pilgrimsbyen, Anuradhapura

Efter en afslappende start i Negombo ved havet, er første stop på rejsen den vigtige pilgrimsby, Anuradhapura, efterfulgt af Avukana Buddha - en af Sri Lankas mest perfekte og bedst bevarede buddha-statuer. Du skal også besøge og evt. bestige en af øens største attraktioner, den smukke, dramatiske og historiske Sigiriya-klippe, som er en af øens største attraktioner og af mange nævnt som  "verdens 8. vidunder".

Besøg kongebyen, Polonnaruwa

Inden turen går mod strandene på østkysten besøges kongebyen, Polonnaruwa, nu et ruinkompleks og på UNESCOs verdensarvsliste. Midt på turen er der et par dages afslapning og badeferie ved Passikudah på øens uberørte østkyst.

Sri Lankas bjergrige hjerte

Herefter tilbringes oplevelsesrige dage i øens smukke, bjergrige hjerte omkring byerne Kandy og Nuwara Eliya – sidstnævnte kaldet ”Sri Lankas lille England”. Prøv en scenerisk togtur med de lokale gennem varierede landskaber og små landsbyer til Nuwara Eliya – en fantastisk oplevelse.

Sri Lankas smilende befolkning

Som det måske vigtigste kommer du på denne tur helt tæt på Sri Lankas farverige befolkning og kultur: gademarkeder med indbydende grønsagsboder og liflige maddufte, et mylder af cyklister og venligt smilende mennesker i farverige klæder - og netop det bliver måske dit bedste ferieminde fra Sri Lanka.

Kombinér Sri Lanka med badeferie på Maldiverne 

Hvorfor ikke kombinere rundrejsen i Sri Lanka med fantastisk badeferie i ø-paradiset Maldiverne. Slap af på kridhvide strande og udforsk det farverige og forunderlige liv under havets overflade. Kontakt os for et tilbud.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Sri Lanka

Negombo, Sigiriya, Passikudah, Minneriya National Park, Den Kulturelle Trekant, Habarana, Kandy, Nuwara Eliya

14 dage

fra kr. 17.735

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Negombo Passikudah

Rejser til Negombo

Negombo er en større by i Sri Lanka, beliggende på vestkysten af øen ved mundingen af Negombo Lagoon i Western Province.
Læs mere
Negombo Passikudah

Rejser til Passikudah

Passikudah er en stille badeby på Sri Lankas østkyst, beliggende ca. 35 kilometer nord for den større by, Batticaloa.
Læs mere
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Colombo, Sri Lanka
Dag 2
Negombo
Dag 3
Anuradhapura
Dag 4
Sigiriya og Minneriya
Dag 5
Polonnaruwa
Dag 6 - 8
Passikudah
Dag 9
Kandy
Dag 10
Kandy
Dag 11
Nuwara Eliya
Dag 12
Negombo
Dag 13
Negombo

Dag 1

Danmark - Colombo, Sri Lanka

Dag 1: Danmark - Colombo, Sri Lanka

Afrejse Danmark med kurs mod Colombo, Sri Lanka.

Læs mere

Dag 2

Negombo

Dag 2: Colombo lufthavn - Negombo, ca. 30 minutters kørsel

Velkommen til Sri Lanka. Ved ankomst til lufthavnen bliver du mødt af vores repræsentant på Sri Lanka og kørt til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition. Kystbyen Negombo ligger på vestkysten af øen ved mundingen af Negombo Lagoon. Byen er et af de store kommercielle knudepunkter og kenst for sin store og gamle fiskeindustri med travel fiskemarkeder. Det er en af de mest liberale byer i Sri Lanka med en moderne livsstil.

Brug f.eks. dagen på at udforske et par af de farverige lokale markeder, tag på sejltur på kanalerne der snor sig gennem byen eller besøg ruinerne ved Dutch Fort. Har du lyst til bare at slappe af, så gå en tur langs den gyldne strand og nyd solnedgangen over Det indiske Ocean.

Giv dig også tid til at lære ordet ”Estuti”, som betyder ”Tak” på singalesisk – så vil du bliver mødt af endnu flere smil hos de lokale.

Overnatning: Paradise Beach Resort

Læs mere

Dag 3

Anuradhapura

Dag 3: Negombo – Anuradhapura - Habarana, i alt ca. 6½ timers kørsel

I dag er der gamle byer, kultur og historie på programmet. Først besøges den vigtige pilgrimsby, Anuradhapura, hvor der masser at se, for den antikke by er kendt for sin arkæologiske skønhed. Samtidig er den et af de vigtigste buddhistiske pilgrims centre med det hellige Bo-træ, som er mere end 2200 år gammelt. Byen var Sri Lankas første hovedstad og antikkens største konge by og den fungerede som royal hovedstad for mere end 100 konger. Stedet er på UNESCOs Verdensarvsliste. Fortsæt til landsbyen Avukana med en af Sri Lankas mest perfekte og bedst bevarede buddha-statuer.

Sidst på eftermiddagen køres til hotellet i Habarana, hvor resten af dagen er til fri disposition. Slap af og tag en forfriskende svømmetur i poolen eller gå en tur i de skønne omgivelser.

Overnatning: Habarana Village, Habarana.

 

Læs mere

Dag 4

Sigiriya og Minneriya

Dag 4: Habarana - Sigiriya - Minneriya National Park - Habarana, ca. 2 timers kørsel

Tidlig morgenmad for en spændende dag med masser af oplevelser venter. Fra morgenstunden skal du besøge og evt. bestige en af øens største attraktioner, den smukke, dramatiske og historiske Sigiriya klippe - af mange anset værdig til at blive kaldt "verdens 8. vidunder". Klippen var i sin tid Kong Kasyapa's fort. Selve klippen hæver sig ca. 180 meter over junglen, og der er mere end 1000 trin til toppen, men derfra belønnes du med en ubeskrivelig udsigt. Undervejs til toppen kan du, i nicher hugget ind i klippen, se smukke kvinde-freskoer - enestående i deres fantastiske farver, som har holdt i næsten 1500 år. Opstigningen til Sigiriya-klippen anbefales ikke, hvis du er dårligt gående.

Efter frokost venter en stor oplevelse, for du skal på safari i Minneriya National Park. Parken blev anlagt for langt over tusind år siden, og vilde dyr samles omkring det menneskeskabte reservoir for at drikke og bade. I den tørre sæson er området især et vigtigt samlingssted for elefanterne. Her kan du i perioden august-september opleve et helt unikt fænomen, The Gathering, som ikke ses tilsvarende andre steder i verden. Elefanterne møde i enorme grupper – helt om mod 300 er set, og Minneriya nationalparken og vådlandsområdet har fået international bevågenhed på grund af netop dette fænomen.

Overnatning: Habarana Village, Habarana.

 

Læs mere

Dag 5

Polonnaruwa

Dag 5: Habarana – Polonnaruwa – Passikudah, ca. 3 timers kørsel

Inden turen går mod østkystens strande besøges en af øens mest imponerende kongebyer, Polonnaruwa, nu et ruinkompleks og på UNESCOs verdensarvliste. Her får du en rundvisning i ruinerne af kongepaladset og fantastisk velbevarede hinduistiske og buddhistiske skatte og hører om stedets historie.

Så er det tid til dagens sidste køretur over åbne vidder til Passikudah på østkysten. Landskabet er karakteristisk og jo længere mod østpå du kommer, jo mere tørt, ufrugtbart og mennesketomt bliver det.

Overnatning: Anantaya Passikudah.

 

Læs mere

Dag 6 - 8

Passikudah

Dag 6 - 8: Passikudah

Dagene er til fri disposition til at nyde stranden, havet og udforske området på egen hånd.

Overnatning: Anantaya Passikudah.

 

Læs mere

Dag 9

Kandy

Dag 9: Passikudah – Dambulla – Kandy, ca. 6½ times kørsel

Passikudah og kysten forlades, og kursen sættes atter mod Sri Lankas frodige og bjergrige midte – nærmere bestemt byen Kandy. Undervejs gøres stop ved grottetemplet Dambulla med i alt fem huler og på UNESCOs verdensarvsliste. De mere end 1000 år gamle grotter/huler rummer et sandt skatkammer af velbevarede buddha-statuer, og vægge og lofter er dekoreret med tusindvis af freskoer, der skildrer Buddhas liv. I Matale besøges en duftende krydderihave så du kan lære mere om øens mange spændende krydderier. 

Så er du fremme i Kandy, hovedstaden i bjerglandet. Kandy var Sinhala kongernes højborg og er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen var den sidste hovedstad i det singalesiske kongedømme og et væsentligt kulturelt centrum. Byen ligger ca. 500 m.o.h. med bjergene og Maheveli-floden som smukkeste ramme. Efter indkvartering på hotellet er resten af eftermiddagen til fri disposition. Tidligt på aftenen skal du overvære et farverigt folkloreshow med eksotisk musik, prægtige dragter og maskedans.

Overnatning: Suisse Hotel

 

Læs mere

Dag 10

Kandy

Dag 10: Kandy

I dag besøges bl.a. Temple of the Sacred Tooth Relic, "Tandens Tempel". Her er et af buddhismens vigtigste relikvier, for efter sigende findes en af Buddhas kindtænder i templet. Sri Lankas buddhister skal besøge dette tempel mindst én gang i deres liv. Gå også en tur rundt om søen og indsnus atmosfæren i de smalle gader. 

Sidst på dagen besøges den smukke Royal Botanical Garden i Peradeniya, der ligger smukt omslynget af Mahawekeli Ganga's floden. Haven rummer et skatkammer af mere end 4000 forskellige træer og planter: lotusblomster, kongepalmer og kæmpe orkidéer - og hold især øje med det fantastiske figentræ. En vandring i haven er en fryd for sanserne.

Overnatning: Suisse Hotel. 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere

Dag 11

Nuwara Eliya

Dag 11: Kandy – Nuwara Eliya, ca. 3½ times kørsel

Dagens etape fra Kandy til byen Nuwara Eliya går med tog gennem evigt skiftende grønne landskaber. Togturen sammen med de lokale er en helt unik oplevelse og netop denne strækning anses for værende en af de mest pittoreske. Turen går ud gennem Kandy, gennem forstæderne og op i højderne med køligere temperaturer og udsigt til evigt skiftende landskaber og små landsbyer. Fremme i byen Nuwara Eilya venter chaufføren og kører jer det sidste stykke til hotellet. Nuwara Eliya er et lille stykke England og bærer tydeligt præg af tidligere at have været "tilflugtssted" for englænderne, når det blev for varmt på resten af øen. Byen ligger pittoresk i 1890 meters højde omgivet af irgrønne te plantager, smukke bjerge og brusende vandfald. I dette bjergområde oplever du et behageligt klima med klar, frisk bjergluft. 

Siden 1867, hvor den første te busk blev plantet af en skotte, har Sri Lanka været verdenskendt for sin "Ceylon te", og øen er i dag den fjerdestørste te producent i verden. Dagen står i den gyldne driks tegn, og du besøger én af øens mere end 500 Tea Estates (te plantager). Her får du en rundvisning og et indblik i hele fremstillingsprocessen, der forvandler de friske, grønne teblade til den velkendte sorte te, og har du lyst, kan du prøvesmage de forskellige teer. På en efterfølgende gåtur i plantagen får du mulighed for at se de karakteristiske plukkere med store kurve på ryggen. På Sri Lanka fremstilles op mod 3000 te-varianter, og du bør absolut benytte lejligheden til at købe noget af den herlige te med hjem.
 
Overnatning: The Black Pool Hotel. 
 

 

Læs mere

Dag 12

Negombo

Dag 12: Nuwara Eliya - Negombo, ca. 5 timers kørsel

I dage sættes kurs tilbage mod vestkysten og byen Negombo. Vel fremme er der stadig tid til at nyde stranden og måske gå på opdagelse i byen.

Overnatning: Jetwing Sea Hotel, Negombo

Læs mere

Dag 13

Negombo

Dag 13: Negombo - Lufthavn, ca. 30 minutters kørsel

Efter morgenmaden er der afgang til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen til Danmark. Vi håber, at du har nydt dit ophold på Sri Lanka og forlader øen med mange gode minder.

Dag 14: Danmark

Ankomst til Danmark.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.