Eventyr, natur og store oplevelser

Sri Lanka - Anamaduwa, Sigiriya, Knuckles Mountain Range, Nuwara Eliya
 • Sri Lankas smukkeste naturområder
 • Nuwara Eliyas bølgende teplantager
 • Ophold på unikke 'The Mud House'
 • Scenerisk togtur i højlandet
 • Vandring i de pittoreske Knuckles-bjerge

Denne rundrejse med fokus på naturoplevelser og aktiviteter appellerer specielt til de aktive og eventyrlystne. 

Du oplever Sri Lankas smukkeste naturområder kombineret med traditionelle seværdigheder, bor på det unikke sted, The Mudhouse og vandrer i Knuckles-bjergene. Kan forlænges med badeferie på Sri Lanka eller Maldiverne.

Sri Lankas 'kulturelle trekant'

Turen bringer dig gennem Sri Lankas enestående og ofte næsten uberørte naturområder med varierede landskaber og smukke udsigter. Der bliver også tid til at besøge et par store kulturelle seværdigheder i ”Den kulturelle Trekant” samt Nuwara Eliya også kaldet Little England, med vidtstrakte, bølgende teplantager. Undervejs oplever du øens specielle sjæl og charme, bl.a. i mødet med den lokale befolkning.

Forlæng rejse med badeferie på Sri Lanka?

Du kan naturligvis forlænge opholdet på Sri Lanka med nogle afslappende dage ved stranden. Så har du tid til at at slappe af og lade alle indtrykkene fra rundrejsen bundfælde sig.

Kombinér Sri Lanka med badeferie på Maldiverne?

Hvorfor ikke kombinere rundrejsen i Sri Lanka med en fantastisk badeferie i ø-paradiset Maldiverne. Slap af på kridhvide strande og udforsk det farverige og forunderlige liv under havets overflade. Kontakt os for et tilbud.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Sri Lanka

Anamaduwa, Sigiriya, Knuckles Mountain Range, Nuwara Eliya

12 dage

fra kr. 18.495

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Colombo, Sri Lanka
Dag 1 - 3
Anamaduwa
Dag 4 - 6
Sigiriya
Dag 7 - 8
Knuckles
Dag 9 - 12
Nuwara Eliya

Dag 1

Danmark - Colombo, Sri Lanka

Dag 1: Danmark - Colombo, Sri Lanka

Afrejse fra Danmark med kurs mod Colombo, Sri Lanka.

Læs mere

Dag 1 - 3

Anamaduwa

Dag 2: Lufthavn - Anamaduwa, ca. 2½ times kørsel

Ved ankomst til lufthavnen i Colombo mødes du af vores lokale repræsentant på øen og oplever for første gang den srilankanske gæstfrihed. Herefter bringer en knap 2½ times køretur dig nordpå til The Mud House – en absolut perle, hvis du vil opleve dele af Sri Lanka som stort set er uberørte af turisme. Stedet er helt unikt, økologisk drevet og ligger smukt ved foden af et gammelt bjergtempel i Anamaduwa i den nordlige del af Puttalam. The Mud House består af en klynge af enkle men unikt designede ”back to nature” hytter udformet som en traditionel landsby - alle opført af lokale naturmaterialer. Alle hytter har udendørs bruser men indendørs badeværelse. Bemærk at der ingen elektricitet er på The Mud House, for belysningen leveres af stearinlys og lanterner i rigeligt antal.

Denne fjerntliggende vildmark byder på smukke søer og en overflod af flora og fauna, og et ophold her er en helt enestående oplevelse langt væk fra alfarvej. Du ankommer i tide til en skøn frokost med bl.a. økologiske grøntsager, som naturligvis dyrkes på stedet. Området byder på masser af aktiviteter og muligheder for at opleve den uberørte natur.

Vi anbefaler, at du øver dig på ordet ”Estuti”, som betyder ”tak ”på singalesisk, for med det enkle ord kommer du langt og udviser samtidig høflighed og respekt overfor de lokale. Et andet godt råd er ikke at give drikkepenge i form af mønter, for det anses som værende ”tigger penge” og kan virke fornærmende, så saml nogle små sedler til tips.

Overnatning: The Mud House, The Mud Huts - Eco Retreat.

 Dag 3: Anamaduwa (morgenmad, frokost, aftensmad)

Nyd endnu en fantastisk dag på dette unikke og fredfyldte sted! Dagen byder på et besøg ved bjergtemplet Paramankanda med gamle freskomalerier, væginskriptioner og buddhastatuer. Senere skal du udforske en nærliggende landsby til fods eller på cykel, en unik mulighed for at komme tæt på det lokale landsbyliv. Med et utal af forskellige fuglearter er området et sandt eldorado for fugleelskere, og du kan tage en bådtur i lagunen eller mangroven. Og når du trænger til en afkølende dukkert, så er den smukke sø lige ved siden af The Mud House perfekt til det formål.
 
Overnatning: The Mud House, The Mud Huts - Eco Retreat.

Læs mere

Dag 4 - 6

Sigiriya

Dag 4Anamaduwa – Yapahuwa – Sigiriya, ca. 4 timers kørsel

Efter morgenmad på The Mud House er det tid at forlade det idylliske sted. Gør stop ved en af øens store arkitektoniske seværdigheder, Yapahuwa. Stedet er ikke helt så betydningsfuld som andre seværdigheder i den ”Kulturelle Trekant”, men en helt særlig og enestående charme gør det bestemt værd at besøge. Sidst på dagen ankommer du til den ”Kulturelle Trekant”, og resten af dagen er til fri disposition og afslapning.

Overnatning: Aliya Resort & Spa, Sigiriya.

Dag 5: Sigiriya – Ritigala – Polonnaruwa - Sigiriya, ca. 2 timers kørsel

Efter morgenmaden går turen til Ritigala. Her har ruiner og tilbageblivende fund bragt arkæologer til at tro, at et munkekloster eksisterede i det 4. århundrede f.Kr. Ved Ritigala ligger et naturreservatet bestående af en smuk bjergkæde dækket af tæt skov, og området er kendt for sine mere end 200 medicinske planter, hvoraf mange er endemiske arter. 

Senere på dagen besøges det lille Pidurangala kloster, som ligger for foden af klippen af samme navn. Klosteret var engang et tempel med omkring 500 munke under beskyttelse af kong Kashyapa, en af herskerne over Sigiriya.

Overnatning: Aliya Resort & Spa, Sigiriya.

Dag 6: Sigiriya

Dagen starter med en skøn vandretur gennem lokale rismarker, hvorefter du når en lille traditionel landsby. Du besøger den lokale smed, forsøger dig ud i pottemagerkunsten og ser hvordan de lokale kvinder væver farverige, smukke tekstiler. Frokost i landsbyen.

Om eftermiddagen kan du cykle til en af øens absolut største attraktioner. Den smukke, dramatiske og historiske Sigiriya klippe (også kaldet Himmelens Fort) var i sin tid kong Kasyapa’s fort, og mange anser stedet værdig til at blive kaldt "verdens 8. vidunder". Selve klippen hæver sig ca. 180 meter over junglen, og der er mere end 1000 trin til toppen, men derfra belønnes du med en ubeskrivelig udsigt ud over den ”Kulturelle Trekant”. Undervejs mod toppen kan du i nicher indhugget i klippen se smukke kvinde-freskoer - enestående i deres fantastiske farver, som har holdt i næsten 1500 år. Opstigningen til Sigiriya-klippen anbefales ikke for dårligt gående.

Overnatning: Elephant Watch Hut.

Læs mere

Dag 7 - 8

Knuckles

Dag 7: Sigiriya – Knuckles Range, ca. 4 timers kørsel

I dag forlades Sigiriya og der sættes kurs mod Knuckles Range. Første stop er en eksotisk krydderihave i Matale, og her gør en guidet tur dig klogere på smagen og duften af verdens mest kendte krydderier. Trods en del besøgende lærer du helt sikkert noget på denne tur – og de fleste elsker det.

Køreturen fortsætter langs den scenariske bjergkæde Knuckles hvor bølgende grønne teplantager danner et smukt og frodigt skue. Så er du fremme ved Rangala House, hvor du skal overnatte. Nyd solnedgangen over bakketoppene, slap af ved poolen eller gå en tur i det imponerende landskab.

Overnatning: Rangala House, Knuckles Range.

Dag 8: Knuckles Range

I dag skal du på opdagelse omkring Rangala House og på den nærtliggende teplantage og tefabrik, Dukwara Tea Estate. Du skal også besøge parken Deenstone, hvor du finder ”mini verdens ende” samt Corbet Gab med naturstier og fantastisk udsigt. Denne enestående smukke region er fornyligt tilføjes på UNESCOs verdensarvsliste og tilbyder en bred variation af sjælden flora og fauna samt et bjerglandskab, der kan tage pusten fra enhver. Stedet er et absolut paradis hvis du elsker at vandre, og der er mange ruter at vælge imellem. De enestående panoramaudsigter over de tågede bjergformationer, smukke dale, frodige skove, krystalklare floder og grønne rismarker sammenholdt med et fantastisk dyre- og planteliv, traditionelle landsbyer og en venlig befolkning gør Knuckles til en helt igennem fantastisk oplevelse.

Overnatning: Rangala House, Knuckles Range.

Læs mere

Dag 9 - 12

Nuwara Eliya

Dag 9: Knuckles Mountain Range – Nuwara Eliya - Ella, ca. 6 timers kørsel i bil og tog

I dag bevæger du dig med tog op i højderne og dermed til et køligere område, Nuwara Eliya - også kaldet "Little England", omgivet af vidstrakte grønne teplantager. Togturen gennem varierede landskaber og små landsbyer til Nuwara Eliya anses for at være den mest sceneriske på Sri Lanka. Fra Nuwara Eliya går turen i bil videre til bjergbyen Ella, hvor du har resten af dagen til egen disposition. 

Overnatning: 98 Acres Resort & Spa, Ella.

Dag 10: Ella - Negombo, ca. 5½ times kørsel

Efter morgenmaden har du nogle timer til rådighed til at opleve og udforske området omkring Ella. Ella betyder 'vandfald' og dem er der mange af i området. Begiv dig ud i et af Sri Lankas smukkeste naturområder og nyd de spektakulære udsigter, til rå bjerge, vandfald og langstrakte te-plantager. Hvis du elsker at vandre så anbefales en tur til Little Adams Peak - en populær 2-3 timers tur, der er forholdsvis let og godt afmærket. Du kan også vælge at gå en tur i byen og forkæle dig selv med en traditionel ayurveda-behandling. Over middag er det tid at køre mod kysten og Negombo for en sidste overnatning nær lufthavnen.

Overnatning: Paradise Beach Hotel, Negombo.

Dag 11: Negombo - Colombo lufthavn, ca. 30 minutters kørsel

Det er tid til at forlade den enestående ø eller evt. forlænge opholdet med nogle afslappende dage ved stranden. En fantastisk og uforglemmelig rejse gennem Sri Lankas indre er slut, når I er fremme ved lufthavnen og påbegynder hjemrejsen til Danmark.

Dag 12: Danmark

Ankomst til Danmark.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.