Rejser til Unawatuna

  • Rejsetid

    13 - 15

  • Bedste årstid

    december - marts

  • Tidsforskel

    3,5 - 4,5

Unawatuna er en kystby i Galle distriktet, berømt for sin smukke strand og koraller. Unawatuna ligger ca. 5 km sydøst for Galle centrum.

Unawatuna kan spore sine rødder helt tilbage til den store episke Ramayana. I det mytologiske epos blev abe-krigeren, Hanuman, sendt tilbage til Indien for at hente fire lægeurter fra Himalaya for at helbrede Lakshman, der blev såret i sit forsøg på at redde den bortførte prinsesse, Sita, fra dæmonkongen, Ravana. Hanuman undlod at identificere disse urter, men løftede hele bjerget og bragte det til slagmarken for at forsøge at redde Lakshman. I processen faldt en "bid" dog af bjerget ned på det sted, hvor Unawatuna i dag er placeret. Navnet på landsbyen stammer fra "Una-watuna", som betyder "faldt ned". I øjeblikket bygges der af japanske munke fra den buddhistiske sekt, Mahayana, på havnen et bygningsværk til ære for Hanuman. 

Skønne koralrev med rigt dyreliv 

Ud for kysten ved Unawatuna, under det Indiske Ocean ligger en række af koralrev og skibsvrag med farverige fisk og skildpadder. Skildpadderne søger stadig op på stranden for at lægge deres æg. Rumassala koralrevet ved den østlige ende af Galle Harbor tiltrækker dykkerem og man kan tage på øko-vandreture i det smukke og frodige område, Rumassalas.

Læs mere
Vil du til Unawatuna?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.