Rejser til Negombo

  • Rejsetid

    13 - 15

  • Bedste årstid

    december - marts

  • Tidsforskel

    3,5 - 4,5

Negombo er en større by i Sri Lanka, beliggende på vestkysten af øen ved mundingen af Negombo Lagoon i Western Province.

Negombo er en stor kommerciel by, ca. 37 km nord for hovedstaden, Colombo. Negombo er kendt for sin enorme og gamle fiskeindustri med travle fiskemarkeder og smukke sandstrande. Her vil du også finde et livligt natteliv, hoteller i alle prisklasser, gæstehuse, gode restauranter og pubber.

Fiskerne ved Negombo lagoon

De fiskere, der bor ved Negombo lagunen, baserer deres levebrød på en traditionel viden om årstider og ved hjælp udriggerkanoer, skåret ud af træstammer, og nylonnet bringer de beskedne fiskefangster fra september til april. 

For generationer har lagunen givet fiskerne en rigelig forsyning af krabber, rejer, hummere, blæksprutter og mange af de lokale fiskearter. I de senere år har landsbyboerne suppleret indkomsten fra fiskeri ved at indsamle palmesaft, som bruges til at brygge arrak.

Negombos kanaler og smukke gamle huse

Negombo by er ideel med en behagelig livsstil for dem, der ønsker hurtig adgang til og fra landets internationale lufthavn. Det 100 km lange netværk af kanaler, der løber gennem byen bruges stadig, og outrigger kanoer og moderne både benytter dagligt denne rute til handels-og turistformål. Her finder du det hollandske fort bygget i 1672, samt århundredgamle portugisiske og hollandske huse, administrative bygninger og kirker. Loftet af St. Marys katedral er dekoreret med freskomalerier. 

Negombo er også hjemsted for landets næststørste fiskemarked, "Lellama", i den nordlige ende af byens lagune. Der er daglige fiskeauktioner, som giver dig mulighed for at møde områdets fiskere og selv arrangere fisketure i lagunen og havet udenfor. Andre nærliggende attraktioner omfatter Muthurajawela marsken. De beskyttede mangrover i Negombo lagunen er hjemsted for over 190 vilde dyrearter.
  
Negombo er ideel for en enkelt overnatning eller to i starten eller slutningen af en rundrejse. Nogle strækninger af stranden er vedligeholdt af de mange hoteller, mens andre er optaget af fiskerne og deres udstyr. Vandsport og dykning er også populære aktiviteter blandt besøgende, med et par velbevarede koralrev og et 50-årigt skibbrud (Kudapaduwa), der fungerer som et kunstigt rev for mange fiskearter. "Mora Wala" og "Beach Park" i Negombo er også meget interessante steder. På strandene finder du lokalt kunsthåndværk, batik og smykker på strandene og butikker i byen.

Læs mere