Klima

Rejsevejret på Seychellerne

Seychellerne er ideel som rejsemål hele året rundt, men vil man slippe for de værste regnskyl, anbefales det at besøge øerne mellem maj og oktober.

Om du skal på luksusferie, badeferie eller ønsker at lave ø-hop, så er Seychellerne en pragtfuld destination året rundt. Vejret er generelt varmt, temperaturen svinger mellem 24-30 °C, med juni-oktober som de køligste måneder og december-april som de varmeste.

Der falder mest nedbør i december og januar, men året rundt må du være forberedt på tropiske regnbyger, der dog ofte kun varer 1-2 timer ad gangen. En stor del af Seychellernes frodighed skønhed skyldes netop de relativt store nedbørsmængder og den høje luftfugtighed. Generelt er vejret meget forskelligt på øerne, f.eks. kan det regne på Mahé, mens solen skinner på Praslin.

Året inddeles efter de to monsunvinde og som rettesnor gælder følgende: fra maj til oktober blæser sydøst-monsunen, og det er de tørreste måneder. November til april blæser nordvest-monsunen, og her falder der mest regn. Vindretningen kan have betydning for dit valg af hoteller, idet monsunvindene kan blæse tang op på strandene. Mange hoteller har gode strande og badeforhold året rundt, men kontakt os for vejledning.

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.