Mauritius
  • Rejsetid

    15-18 timer

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    +2/+3 timer

Mauritius – vulkankratere og hvide sandstrande

Solen stråler fra en skyfri himmel, og bølgerne rammer stranden få meter fra din liggestol. En tjener kommer med din cocktail, og du sipper til den, mens du kigger ud over den blå lagune. En mand padler i lagunen på sit board. Senere skal du ud og ro kajak, før aftenen byder på god mad i restauranten.

"Først skabte gud Mauritius, og derefter skabte han himlen som en kopi heraf" er et citat af Mark Twain. Så rammende kan Mauritius beskrives. Oplev et multikulturelt samfund, hvor befolkningen lever i fred. De mange resorts er kendt for service i topklasse, gode restauranter og en bred vifte af vand- og landsport. Og naturligvis masser af solbadning og afslapning.

Rejser til Mauritius

På denne eksklusive tropeø finder du en utrolig gæstfri befolkning og hoteller med serviceniveau ud over det sædvanlige. Du kan være sikker på, at du som rejsende på Mauritius får alt fra smukke naturoplevelser til skøn afslapning i et sandt tropeparadis.

Hvor ligger Mauritius?

Mauritius ligger i Det Indiske Ocean, 800 km øst for Madagaskar. Rejsen med fly til Mauritius kan måske forekomme lang, men tidsforskellen på blot plus to - tre timer fra Danmark er en stor fordel. En middagslur ved poolen efter ankomsten, og du er klar til en stribe af dejlige ferieoplevelser. Se kort over Mauritius med alle vores rejseforslag her på siden. På det Mauritius kort kan du zoome ind og se flere detaljer i forhold til beliggenhed.

Overnatning på Mauritius

Mauritius er også kendt som de fantastiske strandes og de stærke farvers ø. Hvidt koralsand på strandene og fristende turkisblå laguner med en behagelig temperatur gør Mauritius til alt det, du drømmer om. En ferie på Mauritius er ideel, hvis du vil kombinere oplevelser og afslapning. Den lille ø i Det Indiske Ocean er nemlig et ferieparadis for både par og børnefamilier. Se alle vores udvalgte resorts.

Hvad kan du opleve på Mauritius?  

De lokale madtraditioner smages tydeligt rundt omkring på øen. Tag på en lærerig aften hos en lokal familie, hvor I selv er med til at tilberede jeres aftensmad. Du kan også tilberede måltider på hotellet – eller blot lade de dygtige kokke stå for dine måltider. Øens rige kulturarv inkluderer flere forfattere, malere, arkitekter og kunstnere. I kan vælge at bo på et elegant boutiquehotel,med tid til at se hinanden i øjnene og nyde det romantiske paradis. Her er nærmest masser af solskin og et imødekommende personale, som står klar til at opfylde jeres ønsker. Den sublime service fuldender oplevelsen, og du kan prøve nogle af øens mange aktiviteter som kajak, kite-surfing, stand-up paddle og dybhavsfiskeri. Se vores udvalgte udflugter og seværdigheder på Mauritius.

Hvor stor er Mauritius?

Mauritius er en 72 kilometer lang og 53 kilometer bred ø, og landskabet er kuperet med en utrolig farveskala. På trods af Mauritius beskedne størrelse har naturen stor variation. Store dele af øen er dækket af sukkerrørsmarker, og langs vejene står de smukke bougainvilleaer og flammetræer. Øens indre har maleriske bjerge og smukke vandfald, og i den dramatiske centrale del finder du blandt andet det syvfarvede jordområde ved Chamarel og det 83 meter høje vandfald, Chamarel Falls. Langs kysten gemmer sig små, hyggelige landsbyer, mens de lidt større byer har charmerende bygninger i kolonistil.

Mauritius’ befolkning

Der bor 1,2 millioner mennesker på Mauritius, som er en skøn blanding af primært indere, afrikanere, kinesere og kreolere, der lever i en smeltedigel af kulturer. Især inderne og franskmændene har sat deres tydelige præg på øens fine gastronomi.

Hovedstad på Mauritius - Port Louis

Mauritius’ hovedstad Port Louis og det store og farverige marked er absolut et besøg værd. Byens restaurerede havnefront huser eksklusive forretninger, der forhandler mange af de internationalt kendte mærkevarer, fordi mange kendte tøjmærker bliver produceret på Mauritius. 

Seværdigheder på Mauritius’ nordkyst

Nordkysten strækker sig fra Port Louis til Pereybère lige nord for byen Grand Baie, og er den varmeste del af Mauritius. I Grand Baie finder du en del restauranter, caféer og butikker, og her er lidt natteliv. Den nordvestlige kystlinje smykkes af små idylliske laguner og lyse koralstrande, bl.a. Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. I maj-oktober ligger den nordlige del af øen godt beskyttet mod sydøstenvinden. 

Strande og bjerge på Mauritius’ vestkyst

Den smukke vestkyst strækker sig fra hovedstaden Port Louis til Le Morne-halvøen, og her er et varmt og tørt klima. Hele vejen danner frodige bjergtoppe en flot baggrund til det azurblå hav og de lange gyldne strande. De bedste strande er Flic en Flac, Wolmar samt Le Morne med den karakteristiske klippe Le Morne Brebant i baggrunden. Baglandet huser flere smukke naturreservater, som er et besøg værd. 

Sydkysten og Le Morne-halvøen

Sydkysten starter ved Le Morne-halvøen og slutter ved den tidligere hovedstad Mahébourg lige nord for lufthavnen. Mange anser denne del af øen for værende den smukkeste, med bjergrigt terræn, skove og floder samt dramatiske kyststrækninger afbrudt af små laguner med hvide strande og roligt vand. I maj-oktober er denne kyst lidt køligere end de øvrige pga. de sydøstlige passatvinde, der i øvrigt giver optimale forhold for sejlere og surfere. 

Østkystens strande og øen Ile aux Cerf

Den rolige og smukke østkyst har krystalklart vand og billedskønne strande - specielt i området omkring Belle Mare og på øen Ile aux Cerf. Hvis tiden tillader det, så gå ikke glip af det lokale, farverige marked om søndagen i den lille by Flacq. Østkysten har mere vind end nord- og vestkysten, men i de varmeste måneder er brisen fra havet nærmest befriende, mens vinden i juni-oktober gør kysten til et eldorado for sejlere.

Vejret på Mauritius

Hvornår er det bedst at rejse til Mauritius? Er der forskel på vejret fra kyst til kyst? Hvor finder du de mest solrige områder? Det er rart at vide noget om vejrforholdene, inden du bestiller din rejse. Find alle svarene på vores side om vejret på Mauritius 

Skal du til Mauritius i 2020?

Har du været på Mauritius før, eller er det første gang, du besøger denne perle? Det gør ingen forskel, om det er et nyt rejsemål eller et glædeligt gensyn, for hos Profil Rejser finder du masser af inspiration. Mauritius har meget at byde på for både par og børnefamilier, og der venter spændende oplevelser for alle. Tag et kig på vores store udvalg af rejseforslag og tilbud. Se Mauritius på kort for at få en idé om, hvor du vil bo.

Fakta om Mauritius

Er du i tvivl om hvad du skal pakke af tøj på din rejse til Mauritius? Hvilken valuta har landet og skal man egentlig vaccineres inden afrejsen? Disse spørgsmål og mange flere bliver besvaret på vores side med fakta om Mauritius. Du kan også downloade en PDF med fakta om Mauritius eller udskrive den.

Vores løfte til dig

Hos Profil Rejser kan vi langt mere end at ekspedere dig. Vi kan inspirere dig. Vi vil skræddersy dine oplevelser på Mauritius, så du får lige præcis den ferie, du har drømt om. Vi guider dig med omhu gennem tilvalg og fravalg. Som en skrædder tager vi mål og syr ruten med hotel, fly og priser efter dine ønsker. 

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Top oplevelser

Mauritius

Vil du til Mauritius?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Elsebeth

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.