Mauritius
  • Rejsetid

    15-18 timer

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    +2/+3 timer

Mauritius – vulkankratere og hvide sandstrande

Solen bager på dig fra en skyfri himmel, og bølgerne rammer stranden få meter fra din liggestol. En hvidklædt tjener kommer med din bestilte cocktail, og du sipper til den, mens du kigger ud over det krystalklare vand. En mand padler sig vej gennem lagunen på sit board. Senere skal du ud og ro kajak, før aftenen byder på god mad i restauranten.

"Først skabte gud Mauritius, og derefter skabte han himlen som en kopi heraf" er et citat af Mark Twain. Så rammende kan Mauritius beskrives. Oplev et multikulturelt samfund, hvor befolkningen lever i fred. De mange resorts er kendt for service i topklasse og aktiviteter som vandski og dybhavsfiskeri. Og naturligvis masser af solbadning og afslapning.

Rejser til Mauritius

Rejsen med fly til Mauritius kan måske forekomme lang, men tidsforskellen på blot plus to - tre timer fra Danmark er en stor fordel. En middagslur ved poolen efter ankomsten, og du er klar til en stribe af dejlige ferieoplevelser. 

Et frodigt paradis i Det Indiske Ocean

Mauritius er en cirka 70 kilometer lang ø, og landskabet er kuperet med en utrolig farveskala i naturen. Store dele af øen er dækket af sukkerrørsmarker, og langs vejene står de smukke bougainvillaer og flammetræer. Øens indre har maleriske bjerge og smukke vandfald, og i den dramatiske centrale del finder du det syvfarvede jordområde ved Chamarel og det 83 meter høje vandfald, Chamarel Falls. Langs kysten gemmer sig små hyggelige landsbyer, mens de større byer har charmerende bygninger i gammeldags kolonistil. Fra krateret af den udslukte vulkan, Trou aux Cerfs, er en helt fantastisk udsigt over øen. Der bor 1,2 millioner mennesker på Mauritius, som er en skøn blanding af indere, afrikanere, kinesere og kreolere, der lever i en smeltedigel af kulturer. Især inderne og franskmændene har sat deres tydelige præg på øens fine gastronomi.

Mauritius – hvor skal man bo?

På denne eksklusive tropeø finder du en utrolig gæstfri befolkning og nogle af de bedste hoteller i verden samt et serviceniveau ud over det sædvanlige. Du kan være sikker på, at du som rejsende på Mauritius får alt fra smukke naturoplevelser til skøn afslapning i et sandt tropeparadis.

Mauritius er også kendt som de fantastiske strandes og de stærke farvers ø. Kridhvidt koralsand på strandene, krystalklart turkisblåt badevand med en ubeskrivelig behagelig temperatur gør Mauritius til alt det, du drømmer om. En ferie på Mauritius er ideel, hvis du vil kombinere oplevelser og afslapning. Den lille ø i Det Indiske Ocean er nemlig et ferieparadis for både par og børnefamilier, om de så skal på luksuriøs sommerferie eller spændende dykkerferie. Se alle vores udvalgte resorts

Hvad kan jeg opleve på Mauritius?  

De lokale madtraditioner smages tydeligt rundt omkring på øen. Tag på en lærerig aften hos en lokal familie, hvor I selv er med til at tilberede jeres aftensmad. Du kan også tilberede måltider på hotellet – eller blot lade de dygtige kokke stå for dine måltider. Øens rige kulturarv inkluderer flere forfattere, malere, arkitekter og kunstnere. I kan vælge at bo på et elegant boutique-resort, hvor der er tid til at se hinanden i øjnene og nyde det romantiske paradis. Her er nærmest uendeligt solskin og et imødekommende personale, som står klar til at opfylde jeres ønsker. Den sublime service fuldender oplevelsen, og du kan prøve nogle af øens mange aktiviteter som cykling, dykning, kajak og windsurfing. Se alle vores udvalgte udflugter

Oplev hovedstaden Port Louis

Rejser du til Mauritius bør du besøge det store og farverige marked i hovedstaden Port Louis. Byens restaurerede havnefront huser eksklusive forretninger, der forhandler mange af de internationalt kendte mærkevarer til omkring halv pris, fordi mange kendte tøjmærker bliver produceret på Mauritius. 

Seværdigheder på Mauritius’ nordkyst

Nordkysten strækker sig fra Port Louis til Pereybère lige nord for byen Grand Baie, og er den varmeste del af Mauritius. I Grand Baie finder du en del restauranter, caféer og butikker, og her er lidt natteliv. Den nordvestlige kystlinie smykkes af små idylliske laguner og smukke koralstrande, bl.a. Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. I maj-oktober ligger den nordlige del af øen godt beskyttet mod sydøstenvinden. 

Strande og bjerge på Mauritius’ vestkyst

Den smukke vestkyst strækker sig fra hovedstaden Port Louis til Le Morne-halvøen, og her er et varmt og tørt klima. Hele vejen danner frodige bjergtoppe en flot baggrund til det azurblå hav og de lange gyldne strande. De bedste strande er Flic en Flac, Wolmar samt Le Morne med den karakteristiske klippe Le Morne Brebant i baggrunden. Baglandet huser flere smukke naturreservater, som er et besøg værd. 

Sydkysten og Le Morne-halvøen

Sydkysten starter ved Le Morne-halvøen og slutter ved den tidligere hovedstad Mahébourg lige nord for lufthavnen. Mange anser denne del af øen for værende den smukkeste, med bjergrigt terræn, skove og floder samt dramatiske kyststrækninger afbrudt af små laguner med hvide strande og roligt vand. I maj-oktober er denne kyst lidt køligere end de øvrige pga. de sydøstlige passatvinde, der i øvrigt giver optimale forhold for sejlere og surfere. 

Østkystens billedskønne strande og øen Ile aux Cerf

Den rolige og smukke østkyst har krystalklart vand og billedskønne strande - specielt i området omkring Belle Mare og på øen Ile aux Cerf. Hvis tiden tillader det, så gå ikke glip af det lokale, farverige marked om søndagen i den lille by Flacq. Østkysten har mere vind end nord- og vestkysten, men i de varmeste måneder er brisen fra havet nærmest befriende, mens vinden i juni-oktober gør kysten til et eldorado for sejlere.

Vejret på Mauritius

Hvornår er det bedst at rejse til Mauritius? Er der forskel på vejret fra kyst til kyst? Hvor finder jeg de mest solrige områder? Det er rart at vide noget om vejrforholdene, inden du bestiller din rejse. Find alle svarene på vores side om vejret på Mauritius.

Skal du til Mauritius i 2020?

Har du været på Mauritius før, eller er det første gang, du besøger den franske perle? Det gør ingen forskel, om det er et nyt rejsemål eller et glædeligt gensyn, for hos Profil Rejser finder du masser af inspiration. Mauritius har meget at byde på for både par, grupper og børnefamilier. Der venter spændende oplevelser for alle, og vi holder dig opdateret på de nyeste tendenser og udflugter i landet. Hvis du ønsker at booke på egen hånd, kan du tage et kig på vores store udvalg af rejseforslag og faste tilbud med gode priser. 

Vores løfte til dig

Hos Profil Rejser kan vi langt mere end at ekspedere dig. Vi kan inspirere dig. Vi vil skræddersy dine oplevelser på Mauritius, så du får lige præcis den ferie, du har drømt om. Vi guider dig med omhu gennem tilvalg og fravalg. Som en skrædder tager vi mål og syr ruten med hoteller, fly og priser efter dine ønsker. 

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Top oplevelser

Mauritius

Vil du til Mauritius?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina, Nicoline

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.