Smilende thailandsk kvinde staar paa mark

Rejser til Banff

Banff Nationalpark

Canada er verdens andet største land, og det kan mærkes på alt fra natur til kultur. Er du mest til førstnævnte, vil vi uden tvivl anbefale det vestlige Canada og særligt Banff Nationalpark. Her finder du nogle af klodens smukkeste søer omkranset af flotte bjerge, og dyrelivet er ganske unikt.

Gå på opdagelse i Canadas ældste nationalpark

Du behøver ikke bevæge dig langt uden for den lille bjergby, Banff, før naturen får dig til at glemme alt om tid og sted. Området har været nationalpark siden 1885, og her finder du både isbræer, vandfald, bjergkæder og nåletræsskov. Gå en tur langs Bow River, oplev de eventyrlige vandfald ved Johnston Canyon og vær heldig at spotte de enorme havørne, der somme tider flyver elegant over søerne.

Solopgang ved Lake Louise

Området langs den smaragdgrønne sø, Lake Louise, er meget populært – og med god grund. Majestætiske bjerge omkranser søen, hvis intense farve dannes af smeltevand fra gletsjere, der er blandet med mineraler fra bjergene. Vi anbefaler at stå tidligt op og se solopgangen, før de andre turister får vandrestøvler på. Tag en kop kaffe og en nybagt scone med fra det nærliggende hotel.

Spot en bjørn på sikker afstand

Ifølge lokale guider huser Lake Louise og Banff en af de største koncentrationer af den sjældne grizzlybjørn i hele Canada. Det betyder, at du med lidt held kan spotte de fascinerende bjørne i deres naturlige omgivelser – men sørg for at holde god afstand, både for din egen og bjørnens skyld.

Nyd udsigten fra de lokales hotspring

Lidt udenfor centrum af den hyggelige bjergby ligger de lokales foretrukne hang out – nemlig Banff Upper Hot Springs. Her er der dømt ren afslapning i det 37 til 40 grader naturligt opvarmede vand. Kilden blev opdaget af en gruppe jernbanearbejdere i 1800-tallet. Den dag i dag kan den besøges året rundt.

Kvinde Kigger På Ipad

Få spændende rejsetilbud i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.