Ao Nangs kilometerlange hvide sandstrand

Den tre kilometer lange, hvide sandstrand, Hat Noppharat Thara, er en del af Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park og hovedkvarter for nationalparken. Ønsker du smukke strande, fred og ro, mens du samtidigt bor tæt ved Ao Nangs shopping og forlystelser, er Noppharat Thara et oplagt sted med både restauranter og barer. Ved den lille, fredelige fiskerby Klong Muang er der lavvandet, og stranden strækker sig langs hele vestkysten. Her er roligt, og du er tæt på mange små kalkstensøer i Andamanerhavet ved Krabis kyst.

Krabi - hvad skal man se?

På rejser til Krabi kan du få helt unikke oplevelser under vandet og på land. Her er nogle af de bedste snorkel- og dykkersteder og god sigtbarhed. Har du mod på klatring, er området omkring Railay-stranden stedet, hvor du rigtig kan udfordre dig selv. I Krabis fastlandsnatur kan du besøge tågeskov og følge tigerspor i Khao Sok Nationalpark. Du kan tage på trekkingture på skovklædte bjergsider, udforske kølige drypstensgrotter eller tage på picnic ved et vandfald.

Mangrove-sejlads i longtailbåd

Fra havnen kan du sejle rundt i det spændende mangrove område i en longtailbåd og se fugle, aber og små krokodiller. Det er muligt at lægge til ved én af klippeøerne og gå på opdagelse i drypstenshulerne. Du kan fortsætte længere ud til flodmundingen og se fiskerhusene, der står på pæle. Du kan besøge Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer, som byder på et unikt naturområde med kalkstensøer, hvide strande og klare, turkisgrønne laguner. Her kan du opleve aber, fugle og varaner i deres naturlige omgivelser. I landsbyen Koh Yoi Noi kan du opleve autentisk thailandsk hverdagsliv.

Dyk blandt 200 forskellige fiskearter

At dykke i Krabi-området er spændende med mere end 200 forskellige slags fisk. Et af de bedste snorklingsteder i Krabi-området er Bamboo Island, som ligger tæt ved Phi Phi-øerne.

Nationalparker, grotter og dyrereservat

I naturområderne omkring Krabi er der to nationalparker og et dyrereservat. I nationalparken Khao Sok kan du komme på en kanotur ned ad Sok-floden med en lokal guide og nyde udsigten til kalkstensbjerge og klipper dækket med tropisk vegetation med de eksotiske insekter som lydtæppe. Inde i junglen kan du komme tæt på elefanterne i deres naturlige omgivelser og overnatte i regnskoven.

Terrassevandfald og sjælden drypstenshule

Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald, som du kan bade i, og kalkstensgrotter med hulemalerier. En lokal fisker opdagede en drypstensgrotte, hvor du kan se det sjældne syn af sammensmeltede stalakitter (der vokser fra loftet) og stalagmitter (der vokser fra gulvet).

Uberørt tågeskov og Huay Toh-vandfaldet

I Khao Phanom Benca Nationalpark finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Nationalparken er dækket af uberørt skov, som ved 900 meters højde skifter til tågeskov, hvor svampe, mos, lav, orkidéer og bregner stortrives. Parkens mest besøgte attraktion er Huay Toh-vandfaldet med i alt 11 fald. Den frodige natursti, der fører til vandfaldet, er fyldt med både turister og thaier i weekenden.

Tigergrottens tempel Wat Tham Sua

Tæt ved nationalparken finder du Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”, hvor skinnende buddhaer i guld og munke i safranfarvede dragter har erstattet grotternes tidligere beboere, tigrene. En stejl trappe på i alt 1237 trin fører 300 meter op ad klippevæggen, og på toppen er en stor buddhafigur og en mindre helligdom med Buddhas fodaftryk indlejret i klippen og et fantastisk kig ud over karstklippelandskabet.

Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer, og er du særlig heldig, kan du se én af verdens mest sjældne fugle, Gurney’s Pitta, som er på størrelse med en rødkælk med en turkisblå kalot på hovedet og turkisblå halefjer.

Vil du til Krabi?

Drømmer du om Krabi? Så lad vores dygtige rejsekonsulenter sammensætte den perfekte rejse til dig. Vi kender Krabi godt og kan guide dig til de bedste hoteller, områder og oplevelser på Krabi. Tag fat i os eller lad dig inspirere af vores anbefalede rejser.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.