Rejser til St. Croix

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

    november - august

  • Tidsforskel

    5

St. Croix er den største af De Vestindiske Øer, på størrelse med Møn, og det er her, du finder de fleste levn fra den danske kolonitid. De originale danske bygningsværker fra det 18. og 19. århundrede pryder stadig gadebilledet i øens største by, Christianssted. Det er spændende at gå rundt i de små gader med danske navne, og det føles som om man træder ind i en kulisse fra det forrige århundrede.

St. Croix - historiske minder

På øen finder du et utal af gamle sukkermøller og velbevarede plantageejendomme omkranset af fantastisk natur, palmefyldte bugter, fantastiske strande og en frodig vegetation, som fuldender mødet mellem en fjern fortid og et nutidigt ferieparadis. Du kan blandt andet besøge St. George Botanical Garden og opleve tropiske planter, blomster og træer. På Cruzan Rum Distilleries fremstilles den lokale og velsmagende rom, som du naturligvis må smage. Vil du se en plantagebolig, er Whim Great House én af de bedst bevarede på øen. 
Se også pladsen foran Fort Frederik i Frederiksted, som var det sted, hvor Peter von Scholten gav slaverne deres frihed. 

Ønsker du en musikalsk og livsbekræftende oplevelse så tag til gospelkoncert i en af de lokale kirker og lad dig rive med af de lokales sang og dans. Karnevallet i januar er også en farverig måde at opleve energien og stemningen på. Her kan du se den sprudlende mocko jumbie dans. 

Shopping 

Der er mange spændende indkøbsmuligheder på St. Croix. I det charmerende Christianssted finder du hyggelige brostensbelagte indkøbsgader med små specialforretninger, og flere steder på øen er der shoppingcentre, hvor du kan købe toldfrie varer som tøj, ure, smykker, elektronik og alkohol. 

Dykning 

St. Croix har nogle af Caribiens bedste dykkersteder. Ca. 180 km ud for kysten ved Cane Bay finder du bl.a. ”The Wall” som er et af verdens bedste dykkersteder. Foretrækker du at snorkle, så kan du tage en båd ud til den fredede ø Buck Island og svømme rundt mellem koraller og farvestrålende fiskestimer. Her finder du også en undersøisk ”nationalpark” med en sti i 3 meters dybde.

Ud i naturen 

På den vestindiske ø kan du opleve den uspolerede natur fra hesteryg eller leje en jeep og tage på ”safari” i den tropiske regnskov ved Frederikssted. Ved Butler Bay og Mt. Washington finder du smukke udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde den maleriske solnedgang over Frederikssted.  Eller hvad med at leje en robåd eller kano og sejle på opdagelse i Salt Lake Bay, hvor Christopher Columbus gik i land i 1493. 

Golf og tennis 

Med fire golfbaner og flere tennisanlæg er St. Croix et oplagt feriemål for sportsentusiaster. Den prisvindende Carambola Golf Club er designet af Robert Trent Jones, og hotellet The Buccaneer har en fantastisk 18-hullers golfbane med udsigt ud over havet.

Læs mere
Vil du til St. Croix?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Karina

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.