Vejret på Curaçao

Vejret på Curaçao

Curaçao er et oplagt feriemål hele året rundt, og der er derfor ingen bestemte perioder, der er bedre end andre. Du får altid masser af sol og varme på Curaçao.

Curaçao er absolut egnet til ferie året rundt. Her er det turkisblå hav ganske upåvirket af Det Caribiske Havs turbulens, og du kan nyde det klare, tropiske vand i al sin skønhed på din rejse. Øens gennemsnitstemperatur er 31 °C, og det regner næsten aldrig.

Der findes ingen årstider på den caribiske ø, og derfor er temperaturen stort set den samme året rundt. Luftfugtigheden er også høj året rundt, men den stabile østenvind gør, at varmen sjældent føles ulidelig. Synes du alligevel, at varmen er svær at hamle op med, kan du tage en dukkert i havet, som har en badevandstemperatur på 26-29 °C. Skal du surfe eller ud og sejle, bør du planlægge din rejse mellem januar og marts, hvor vindforholdene er gode til formålet.

Regnvejr findes der ikke meget af på Curaçao, som har en forholdsvis flad topografi. Når der ind imellem alligevel kommer regn, varer det sjældent særligt længe, og det er altid efterfulgt af en skyfri himmel og et strålende solskinsvejr.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.