Eventyr i kolonitidens Vietnam

Vietnam - Hanoi, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Deltaet

 • Indkvartering på førsteklasses kolonistils hoteller
 • Kontrasten mellem Hanoi i nord og Ho Chi Minh City i syd
 • Fiskerlejet og den gamle bydel i Hoi An
 • Sejltur i privat sampan i Mekong-deltaet
 • Privat rundrejse
 

Privat rundrejse fra Hanoi du nord til Ho Chi Minh City i syd hvor du for alvor kommer til at mærke historiens vingesus på de charmerende og håndplukkede førsteklasses kolonistilshoteller, som oser af stil og atmosfære, du bor på undervejs

Dette luksuriøse eventyr tager dig med på en rejse gennem kolonitidens Vietnam, hvor du har god tid til at søge dit helt eget eventyr, og opleve landet i et tempo som passer dine ønsker og behov.

Rundrejsen starter i Hanoi i nord, hvor du skal med cykeltaxi gennem den historiske bydel og hvor du på egen hånd kan udforske hovedstaden eller tage med på en udflugt til Halong-bugtens uforglemmelige natur.

Fra Hanoi flyver du til det centrale Vietnam og den lille hyggelige fiskerby Hoi An. Her står den på nogle afslappende dage ved stranden eller hotellets swimmingpool, oplevelser i den gamle bydel og tid til udflugter, med bil, cykel, båd eller til fods.

Rejsen slutter i den sydlige del af landet, hvor du udforsker millionbyen Ho Chi Minh, inden den står på sejltur og flydende marked i det frodige Mekong-delta. 

Forlæng evt. rejsen med nogle dage på stranden på tropeøen Phu Quoc eller i Thailand.

 
Læs mere

Rejseoverblik

 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR

Vietnam

Hanoi, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Deltaet

10 nætter / 13 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Hanoi Hoi An

Rejser til Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken.
Læs mere
Hanoi Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Hoi An

Hoi An er et charmende lille fiskerleje med nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.
Læs mere
Hoi An Ho Chi Minh City Mekong Deltaet

Rejser til Ho Chi Minh City

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side. Ét er dog sikkert - livet leves på gaden, der summer af liv. Det er her at du får de største oplevelser.

Læs mere
Ho Chi Minh City Mekong Deltaet

Rejser til Mekong Deltaet

Besøger du den sydlige del af Vietnam, bør du besøge Mekong Deltaet med de 4.000 km lange floder, som udspringer i det tibetanske højland. De fleste turister når kun ud til byen My Tho, men er du eventyrlysten, bør du tage endnu længere ud og sejle på de mange kanaler og bifloder.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Hanoi - 3 nætter

Hotel Sofitel Legend Metropole Hanoi
Se kort

Hotel Sofitel Legend Metropole Hanoi

Beliggenhed: Vietnam, Hanoi

Hvis du elsker den hyggelige autentiske indretning og stil fra en svunden tid vil du falde på hælene over dette atmosfærefyldte hotel som er indbegrebet af fransk kolonialisme. Hotellet er opført i 1901 og er nok et af Asiens fineste kolonistilshoteller. Under udgravning/renovering af hotellets pool fandt man nogle beskyttelsesrum fra Vietnamkrigen. Dem kan du komme ned at se på en kort rundtur to gange om dagen.

Her er en hyggelig gårdhave, skøn swimmingpool, fantastiske restauranter, hyggelige barer og en café hvor du kan få drinks, eftermiddagste, snacks og lette anretninger. Et hotel med alle de rigtige ingredienser til et perfekt ophold, og med få minutters gang til Hoan Kiem søen og den gamle bydel, kan beliggenheden ikke være bedre til at udforske byens centrum.

Hotellet er delt op i to fløje – Metropole Wing og Opera Wing. I Metropole Wing er værelserne indrettet i den historiske og klassiske stil, så der er mulighed for at få den fulde franske kolonitid helt ind under huden. I Opera Wing er værelserne indrette i en mere moderne og elegant fransk kolonistil. 

Alle 364 værelser og suiter er smukt indrettet og emmer at stil. Alle med bl.a. aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks.

 
Læs mere her

Hoi An - 3 nætter

Boutique Resort Hoi An
Se kort

Boutique Resort Hoi An

Beliggenhed: Vietnam, Hoi An

Hoi An Boutique Resort er et hyggeligt og charmerende hotel beliggende lidt uden for byen på en privat bred sandstrand med udsigt over det Sydkinesiske Hav og de nærliggende Cham øer.

Resortet byder på et skønt poolområde med swimmingpool og børnepool. Der findes liggestole og parasoller ved poolområdet og på den private strand. Her er ligeledes restaurant og flere barer, et hyggeligt spaområde og fitness center. Derudover tilbydes der gratis shuttle bus til Hoi Ans gamle bydel, cykeludlejning og forskellige dagsudflugter.

Hoi An Boutique Resort består af 112 værelser og villaer som alle er smagfuldt indrettet i lyse farver og moderne vietnamesisk stil. Alle værelser og villaer indeholder bl.a. aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon, safetyboks samt terrasse eller balkon. Hotellet tilbyder syv forskellige værelses og villa kategorier.


Læs mere her

Ho Chi Minh City - 2 nætter

Hotel Majestic
Se kort

Hotel Majestic

Beliggenhed: Vietnam, Ho Chi Minh City

Majestic Hotel slog første gang dørene op i 1925. Gennem årene har hotellet gennemgået flere forandringer og moderniseringer med respekt for bygningens historie og den franske kolonistil fra en svunden tid. Hotellet er centralt beliggende ved Saigon River med masser af butikker, restauranter og barer lige uden før døren, og i gåafstand til bl.a. Notre Dame Katedralen og Uafhængigheds Paladset.

Majestic Hotel byder på en hyggelig restaurant, café og tagterrasse med bar og flot udsigt ud over byen og floden. Her findes ligeledes et hyggeligt poolområde med liggestole og parasoller, spaområde, fitnesscenter og et Casino.

De store værelser og suiter er, som resten af hotellet, indrettet i elegant fransk kolonistil med et strejf af østens mystik og moderne faciliteter. Alle værelser indeholder bl.a. aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Mulighed for værelser med balkon med udsigt over poolområdet, byen eller floden. Hotellet tilbyder syv forskellige værelseskategorier.

 
Læs mere her

Mekong Deltaet - 2 nætter

Victoria Can Tho Resort
Se kort

Victoria Can Tho Resort

Beliggenhed: Vietnam, Mekong Deltaet

Dejligt førsteklasseresort i typisk kolonistil med den smukkeste beliggenhed ved bredden af Hau-floden tæt på Can Tho, men alligevel tilbagetrukket fra byens trængsel. 

Resortet byder på 92 skønne værelser, hvoraf 8 er luksus suiter – alle med flot udsigt over enten floden, haven eller poolen. De er indrettet med alle tænkelige moderne bekvemmeligheder heriblandt tv med internationale nyheds- og filmkanaler, gratis internetadgang og telefon, værdiboks, minibar, kaffe/te-faciliteter og hårtørrer. 

Herudover har resortet tennisbaner, spa, fitnesscenter og massage. Resortet tilbyder desuden kokkeskole og mulighed for børnepasning.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
København - Hanoi
Dag 2
Hanoi
Dag 3
Hanoi
Dag 4
Hanoi
Dag 5
Hoi An
Dag 6 - 7
Hoi An
Dag 8
Ho Chi Minh City
Dag 9
Ho Chi Minh City
Dag 10
Can Tho
Dag 11
Can Tho
Dag 12 - 13
Can Tho - København

Dag 1 - 2

København - Hanoi

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Københavns lufthavn med kurs mod Hanoi i det nordlige Vietnam. Mellemlanding og flyskifte undervejs. 


Læs mere

Dag 2

Hanoi

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Vietnam, med cykeltaxi gennem den gamle bydel og transport til hotellet (F)

Efter indrejseformaliteterne møder du vores lokale repræsentant, der sørger for transport og indkvartering på hotellet. Hvis værelset er klar er der check in, men ellers starter du rejsen med en tur rundt i byens gamle kvarter med cykeltaxi. 

De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Her er der små butikker, hyggelige huse, og gaderne har stadig de gamle, oprindelige navne fra dengang, en gade var opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Fx skogade, stenhuggergade, smedegade, falsknerigade, tandhjulgade, silkegade osv.

Efter frokost fortsætter du til hotellet. Efter check in er resten af dagen og aftenen til afslapning og egne oplevelser.

 
Læs mere

Dag 3

Hanoi

Oplevelser på egen hånd (M)

Efter en god nats søvn og morgenmad er dagen er til oplevelser på egen hånd. Ønsker du at deltage på vores halvdags byrundtur er dette naturligvis også muligt. 

Byrundturen starter ved den tidligere præsident Onkel Ho’s, som han også kaldes, eller Ho Chi Minh’s Mausoleum. Ikke langt herfra ligger det tidligere franske guvernørpalads og den fredfyldte have med Ho Chi Minhs beskedne pælehus, hvor han boede ind til sin død i 1969. Det er også her ”En-søjle-pagoden” ligger – en af byens mest berømte pagoder. Næste stop er ved det fredfyldte Litteratur Tempel der blev opført i år 1070 til ære for den kinesiske filosof Konfutse. 

Sidste stop på dagens halvdagsudflugt er ved Hoan Kiem søen midt i Hanoi, hvor du går en tur langs søen og besøger det lille tempel i søen. Slut evt. dagens udflugt ved en nærliggende café og nyd en frokost, kop kaffe eller te (ikke inkl.).

Om aftenen er der mulighed for at komme i ”teater” (ikke inkl.). Nordvietnam og området omkring Halong-bugten menes at være ”fødested” for det unikke vanddukketeater, som kun kan opleves i Hanoi og i denne del af Vietnam. Handlingen er oftest et drama af kærlighedshistorier, gamle myter og fortællinger.

 
Læs mere

Dag 4

Hanoi

Udflugt til Halong-bugten eller eventyr på egen hånd (M)

Endnu en dag hvor du kan søge dit helt eget eventyr i Hanoi. Ønsker du en lidt længere udflugt, kan du fx tage med på en heldagstur til den evigt smukke Halong-bugt.

Efter morgenmad på hotellet kører I gennem byens morgentrafik til Halong-bugten. Køreturen tager lidt over tre timer og bringer dig gennem området omkring den Røde Flod der, pga. sine mange rismarker, er kendt for at været det ene af Vietnams to ris kamre. Det andet ligger i Mekong Deltaet. 

Ved ankomst til Halong-bugten går du ombord i en traditionel vietnamesisk junke, som i disse fantastiske omgivelser, sejler dig ud mod nye oplevelser blandt bugtens mere end 3000 kalkstensbjerge, grotter og huler, som danner kulisse for sejlturen. Undervejs bliver du forkælet af besætningen, nyder den fantastiske udsigt og et skønt måltider tilberedt med alt godt fra havet. Der gøres ophold på nogle af de små øer hvor der bliver mulighed får at udforske de underjordiske grotter. Den billedskønne bugt blev i 1994 erklæret bevaringsværdig af UNESCO.

Du er tilbage i Hanoi omkring aftenstid.

 
Læs mere

Dag 5

Hoi An

Flytransport til Danang, besøg på Cham-museet og ankomst til Hoi An (M, F)

Efter morgenmad på hotellet kører du til lufthavnen, og sætter kursen mod det centrale Vietnam.

Du lander i Danang, Vietnams fjerde største by. Her besøger du Cham Museet som har verdens fineste samling af Champa skulpturer, hvoraf nogle er dateret helt tilbage til det 7. århundrede. Cham-folket som stammer fra Indien styrede det centrale Vietnam i perioden fra det 3.-15. århundrede (besøg på Cham Museet er ikke inkl.).  

Efter besøget fortsætter turen over Marmorbjerget og ad snoede veje, som bugter sig ind og ud af de blå laguner langs kysten til Det Sydkinesiske Hav, til det lille charmerende fiskerleje Hoi An. Undervejs spiser du frokost på en lokal restaurant.

Hoi An er en historisk perle med nogle af landets ældste og bedst bevarede huse. Byen var i det 16. til 18. århundrede et vigtigt handelscentrum i Sydøstasien hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. Købmænd fra forskellige kulturer slog sig ned og byggede huse, og det resulterede i en unik arkitektonisk stil med vietnamesisk, kinesisk og japansk indflydelse. 

 
Læs mere

Dag 6 - 7

Hoi An

Ekstra udflugter eller oplevelser på egen hånd (M)

De næste par dage i Hoi An er til oplevelser og eventyr på egen hånd. Tag fx på en skøn spadseretur rundt i den gamle bydel, som er på listen over UNESCOs verdens kulturarv. Bydelen er bilfri og har stadig sin oprindelige og charmerende karakter med de smalle gader, gamle huse, templer og træbroer hvor man i ro og mag kan slentre rundt og iagttage de smukke huse, som er dekoreret med paneler, der er indgraveret med kinesiske tegn og med udskårne ornamenter. 

Besøg også det lokale marked, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord, samt den gamle købmandsgård, Tan Ky, som har bevaret det gamle træskelet og de udskårne døre og vinduer, trods flere ombygninger. 

På en tur rundt i den gamle bydel kommer I også forbi det kinesiske forsamlingshus og den 400 år gamle japanske bro, som blev bygget for at dele byen i henholdsvis en japansk og en kinesisk del, tilbage i 1593. Turen byder også på et møde med lokalbefolkningen og nogle af de lokale fiskere.

Det er nemt at finde rundt i byen, hvor du kan gå på opdagelse i de spændende butikker, som sælger alt mellem himmel og jord, eller nyde en kop te i en af de hyggelige caféer. I bybilledet finder du også kunstgallerier, templer, pagoder, små restauranter og skræddere, som hurtigt kan forsyne dig med et nyt sæt tøj til meget favorable priser (ønsker du at få syet tøj vil det være en god idé at besøge en skrædder allerede dagen i forvejen). 

Du bor på et skønt hotel, som ligger ned til den smukke sandstrand, lidt uden for byen. Det er nemt at komme ind til byen. Lej en cykel eller tag en båd, eller sæt jer til rette i en af hotellets motorcykler med sidevogn og lad chaufføren vise jer rundt.

Der er naturligvis også mulighed for at tage med på en af vores spændende udflugter med lokalguide.

 
Læs mere

Dag 8

Ho Chi Minh City

Flytransport til Ho Chi Minh City, byrundtur og transport til hotellet (M, F)

Efter en tidlig morgenmad kører du til Danang og flyver til storbyen Saigon – eller Ho Chi Minh City som den hedder i dag. Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. Byen blev efter nordvietnamesernes sejr hovedstad for den provisoriske republik Sydvietnam, som styrede den sydlige del af landet, indtil nord og syd blev forenet den 2. juli 1976. Hanoi blev da hovedstad for hele landet. Byens navn blev straks ændret til Ho Chi Minh City til minde om Ho Chi Minh som kommunisterne anser som den socialistiske republiks landsfader. HCMC som den forkortes er Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. 

Fra lufthavnen tager du direkte på en lille byrundtur gennem byens gader, hvor du bl.a. kommer forbi rådhuset, Notre Dame katedralen og det gamle posthus – alle er overdådige bygninger opført under den franske kolonitid. Derefter besøges det tidligere præsidentpalads for den gamle republik Sydvietnam. I dag er det et museum og hedder ”Genforeningspaladset”. Det var her nordvietnameserne, den 30. april 1975, kørte gennem gitterporten, for sidenhen at afsætte Sydvietnams præsident. I ser det udefra. Sidste stop på dagens udflugt er et besøg på Krigsmuseet.

Efter frokost er der check in på hotellet hvorefter resten af dagen og aftenen er til egne oplevelser.

 
Læs mere

Dag 9

Ho Chi Minh City

Ekstra udflugt til Cu Chi tunnellerne eller tid på egen hånd (M)

Dagen i storbyen er til egne oplevelser, men du kan også tage med på en tur til de berømte Cu Chi tunneller, som var medvirkende til at Vietnam besejrede de amerikanske tropper. Udflugten starter om morgenen med forventet ankomst tilbage til HCMC lige efter frokost.

Om aftenen er der naturligvis mulighed for at besøge nogle af byens mange gode, restauranter og spise steder, men har du lyst til en lidt anderledes oplevelse kan vi varmt anbefale, at du tager med på vores udflugt ”Det rigtige Saigon”. 

En skøn tur bag på en Vespa til områder, som turister nærmest ikke kender, og hvor de derfor aldrig kommer, så der bliver rig mulighed for at opleve ”det rigtige” Saigon sammen med de lokale. Første stop er ved en lokal café, hvor du ser ”verden gå forbi”, mens du nyder en drink og små appetizer, inden en skøn middag på en god, lokal restaurant. Turen slutter på en typisk vietnamesisk kaffebar, som helt sikkert vil være et af turens højdepunkter, inden du vender hjem til hotellet efter en begivenhedsrig aften.

 
Læs mere

Dag 10

Can Tho

Sejltur i privat træbåd og lokallivet i Mekong-deltaet (M, F)

En Vietnam rejse som også går til den sydlige del af landet bør også inkludere en tur til Mekong-deltaet med den 4.000 km lange Mekong flod, som udspringer i det tibetanske højland. Det vietnamesiske navn for Mekong er "Cuu Long" hvilket betyder "De 9 drager". Navnet hentyder til deltaets hovedfloder, som deler sig i ni arme og hele området, der gennemskæres af utallige kanaler og små floder. 

I dag forlader du storbyen til fordel for det idylliske Mekong-delta, hvor du de næste par dage skal udforske deltaet.

Mekong-deltaet regnes for at være et af Vietnams mest frugtbare områder og omtales som Vietnams spisekammer. De gunstige jordforhold gør det muligt at høste ris 2-3 gange årligt og de steder, hvor der ikke er rismarker, dyrkes der uanede mængder af tropiske frugter og grøntsager, som siden sælges på de flydende markeder.

Fra Ho Chi Minh City kører du dybt ind i deltaget, til Cai Be, hvorfra sejlturen på Mekong-floden starter. Du går ombord i din private træbåd – en traditionel vietnamesisk sampan som i løbet af sejlturen også vil bringe dig væk fra hovedfærdselsårerne og op ad de mindre kanaler og bifloder. 

På turen vil du opleve, det daglige liv langs floden, bønder som arbejder i markerne, lokale fiskere, se hvordan de lokale dyrker ris, majs og grøntsager, og se hvordan de bl.a. producere ris-popcorn, slik af kokosnødder osv. 

Frokost nyder du undervejs og efter en skøn dag med en masse nye oplevelser i deltaet går du fra borde og kører det sidste stykke til hotellet, som er beliggende i Can Tho, ved bredden af Mekong-floden.

 
Læs mere

Dag 11

Can Tho

Farverigt flydende marked og tid på egen hånd (M)

Tidligt om morgenen sejler du endnu engang ud på Mekong-floden. Målet er det flydende marked ved Cai Rang. Hver morgen fyldes floden af skibe og både fyldt med farvestrålende frugter og grøntsager, der handles hen over rælingen. Og det er en fantastisk oplevelse at se de hundredvis af både og pramme, der på forunderlig vis formår at sno sig ind og ud mellem hinanden.

Tilbage på hotellet spiser du morgenmad hvorefter der er mulighed for, på egen hånd, at søge dit helt eget eventyr. Du kan også tage med på en lille cykeltur i deltaet, eller måske du har lyst til lidt selvforkælelse med en skøn spa behandling.

 
Læs mere

Dag 12 - 13

Can Tho - København

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen (M)

Brug formiddagen til at få de sidste indtryk og oplevelser med hjem, for lige efter frokost sættes kursen mod lufthavnen i Ho Chi Minh City, hvor hjemrejsen for alvor kan begynde.

Ønsker du at forlænge rejsen med nogle dage på tropeøen Phu Quoc eller i Thailand er dette også muligt. 

 

Dag 13 København

Ankomst til Danmark

 
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.