Nordvietnams natur- og kulturskatte

Vietnam - Hanoi, Halong-bugten, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City

 • UNESCO bevarede seværdigheder 
 • Mini-cruise i Halong-bugten
 • Imponerende grotter og sejltur på underjordisk flod
 • Den gamle kejserby Hué
 • Den charmerende fiskerlandsby Hoi An
 

Denne rejse tager dig med til nogle af Vietnam største natur- og kulturskatte, som alle er på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv

Eventyret starter i Hanoi. Her har du mulighed for at stifte bekendtskab med den store folkehelt og landsfader Ho Chi Minh og får mulighed for at udforsker den historiske bydel til fods eller fra sædet af en cykeltaxi.

Herefter sættes kursen mod Halong-bugtens uforglemmelige natur hvor du skal på et mini-krydstogt mellem områdets mange kalkstenklipper. 

Fra det nordlige Vietnam sættes kursen med nattog mod et af landets mere uberørte områder i den centrale del af landet – området omkring Dong Hoi, der byder på et smukt landskab og et af verdens største kalkstensområder med underjordiske floder og imponerende grotter. Et af Vietnam-krigens helt store og afgørende slag fandt sted her, hvilket området stadig bærer præg af, og som du ved selvsyn kommer til at opleve.

Fra nogle af verdens største grotter, historie og naturoplevelser fortsættes mod den gamle kejserby Hué. Opholdet i Hué byder også på byrundtur og sejltur til byens mest interessante seværdigheder.

Senere går turen over Hai Van Passet til den charmerende fiskerlandsby Hoi An. Opholdet i Hoi An er afsat til, at du på egen hånd, kan søge dine egne oplevelser, eller deltage på nogle af vores udflugter.

Kombiner evt. rejsen med nogle dage i ”Asiens New York” – Hongkong.

Rejsen anbefales ikke til gangbesværede men alle i alm. fysisk form kan deltage.

 
Læs mere

Rejseoverblik

 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB

Vietnam

Hanoi, Halong-bugten, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City

13 nætter / 16 dage

fra kr. 15.880

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Hanoi Hue

Rejser til Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken.
Læs mere
Hanoi Hue Hoi An

Rejser til Hue

Den gamle kejserby, der var hovedstad fra 1802-1945, ligger ved Parfumefloden som deler Hue i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side ligger den nyere, franske bydel.
Læs mere
Hue Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Hoi An

Hoi An er et charmende lille fiskerleje med nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.
Læs mere
Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Ho Chi Minh City

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side. Ét er dog sikkert - livet leves på gaden, der summer af liv. Det er her at du får de største oplevelser.

Læs mere

Overnatningsmuligheder

- 13 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Vietnam,

 • Hanoi – Golden Lotus Luxury Hotel (Lotus Deluxe room)
 • Halong-bugten – V’Spirit Classic Cruise (Deluxe cabin)
 • Hanoi til Dong Hoi – Nattog (4-sengskupé)
 • Phong Nha – Cay Lap Farmstay (Superior room)
 • Hué – Moonlight Hotel (Deluxe city room)
 • Hoi An – Belle Maison Hadana Hoi An
 • Ho Chi Minh City – Sanouva Saigon Hotel (Deluxe room)

 

Ønsker du at bo lidt bedre, er der mulighed for at bo på flg. hoteller mod et tillæg:

 • Hanoi – La Belle Vie Hotel (Deluxe room)
 • Halong-bugten – Bhaya Classic Cruise (Deluxe cabin)
 • Hanoi til Dong Hoi – Nattog (4-sengskupé)
 • Phong Nha – Cay Lap Farmstay (Superior room)
 • Hué – Eldora Hué Hotel (Deluxe city view)
 • Hoi An – Boutique Hoi An Resort (Superior room)
 • Ho Chi Minh City – Eden Star Hotel (Deluxe room)
 
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Danmark - Hanoi
Dag 2
Hanoi
Dag 3
Hanoi
Dag 4
Halong-bugten
Dag 5 - 6
Hanoi - Dong Hoi
Dag 6
Phong Nha
Dag 7
Hué
Dag 8
Hué
Dag 9
Hoi An
Dag 10 - 12
Hoi An
Dag 13
Ho Chi Minh City
Dag 14
Ho Chi Minh City
Dag 15 - 16
Hjemrejse

Dag 1 - 2

Danmark - Hanoi

Afrejse fra Danmark

Du flyver fra Københavns Lufthavn med kurs mod Hanoi i det nordlige Vietnam. Du mellemlander og skifter fly undervejs. 

 
Læs mere

Dag 2

Hanoi

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Vietnam og transport til hotellet

Efter ankomst til Vietnams hovedstad Hanoi, og når indrejseformaliteterne er klaret møder du vores lokale repræsentant, der sørger for transport og indkvartering på hotellet. Hvis værelset er klart er der check in, men ellers er der mulighed for at tage på en tur rundt i byens gamle kvarter med cykeltaxi eller til fods.

De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Her er der små butikker, hyggelige huse, og gaderne har stadig de gamle, oprindelige navne fra dengang, en gade var opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Fx skogade, stenhuggergade, smedegade, falsknerigade, tandhjulgade, silkegade osv. osv.

 
Læs mere

Dag 3

Hanoi

Eventyr og oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

Efter en god nats søvn og morgenmad er dagen til egne oplevelser i Hanoi gader.

Hanoi betragtes som Vietnams kulturelle centrum, og som hovedstad gennem næsten 1000 år har hvert dynasti sat sit præg på byens arkitektur. Storbyen, med et indbyggertal på 6,2 millioner mennesker, ligger i centrum af det nordlige delta. Dele af byen har ikke overlevet de hårde tider med krig og den almindelige tidens tand, men Hanoi kan stadig byde på mange interessante kulturelle og historiske monumenter. 

Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken. Engang var byen fuld af cykler, men de fleste er nu skiftet ud med scootere, motorcykler og knallerter, for Hanoi er en by i rivende udvikling. Hanoi betragtes dog stadig som en af de smukkeste og mest romantiske storbyer i Asien. Byen emmer af atmosfære og specielt den gamle bydel med snævre gader, gadehandel og gamle huse i fransk kolonistil, er en overvældende oplevelse. 

Du kan enten søge jeres helt eget eventyr på egen hånd, eller du kan tage med på en af vores tilkøbsudflugter. Fx cykeltur ved West Lake, en halvdags byrundtur til byens største og mest interessante seværdigheder eller måske en tur til Parfume Pagoden uden for storbyen kan friste.

 
Læs mere

Dag 4

Halong-bugten

Minicruise, fiskersamfund, grotter og huler i Halong-bugten (M, F, A)

Efter morgenmad på hotellet kører du gennem byens morgentrafik til Halong-bugten. Køreturen tager lidt over tre timer og bringer dig gennem området omkring Den Røde Flod der, pga. sine mange rismarker, er kendt for at været det ene af Vietnams to ris kamre. Det andet ligger i Mekong-deltaet. 

Ved ankomst til Halong-bugten går du, sammen med andre gæster, ombord i en traditionel vietnamesisk junke som skal være dit hjem det næste døgns tid. I fantastiske omgivelser sejlers der ud mod nye eventyr blandt bugtens mere end 3000 kalkstensbjerge, grotter og huler, som danner kulisse for sejlturen. Undervejs bliver du forkælet af besætningen og nyder den fantastiske udsigt samt måltider tilberedt med alt godt fra havet. Der gøres ophold på nogle af de små øer hvor der bliver mulighed får at udforske de underjordiske grotter. Den billedskønne bugt blev i 1994 erklæret bevaringsværdig af UNESCO.

 
Læs mere

Dag 5 - 6

Hanoi - Dong Hoi

Minicruise, transport til Hanoi og med Genforenings-ekspressen til Dong Hoi (M)

Du vågner til lyden af bølgernes sagte klukken mod skibets skrog, og inden der lettes anker er der mulighed for at få en forfriskende dukkert i det smaragdgrønne vand. 
Igen i dag sejler du rundt blandt de smukke kalkstensformationer, og mens morgenmaden nydes, sættes kursen mod land.

Når du atter har fast grund under fødderne kører du tilbage mod hovedbanegården i Hanoi, hvor toget mod næste destination venter. 

At køre med tog i Vietnam er både en sjov og anderledes måde at rejse på og til at komme tæt på de lokale. Fra Hanoi i nord til Saigon i syd løber togstrækning, som går under navnet Genforenings-ekspressen. Ruten åbnede kort efter afslutningen på Vietnamkrigen og var derved med til at genforene Nord- og Sydvietnam. Strækningen er på 1760 kilometer og tager ca. 36 timer med eksprestog.

Du nøjes dog med at køre ca. 10 timer, når du denne aften stiger på toget som i løbet af natten vil bringe dig til Dong Hoi i den centrale del af Vietnam. 

Du indkvarteres i 4-sengs kupéer, og vi er af den opfattelse, at den enkle indkvartering klart opvejes af oplevelsen at køre med tog. Det er muligt at bestille enekupé, hvis man betaler for alle fire senge (begrænset antal og kun på forespørgsel). 

 
Læs mere

Dag 6

Phong Nha

På eventyr i et af verdens største kalkstenslandskaber (M, F)

Efter morgenmad sættes kursen mod Ke Bang Nationalpark.  

Ke Bang Nationalpark er beliggende i Quan Binh-provinsen nord for Dong Hoi på den smalleste del af landet og grænser mod vest op til Laos. Nationalparken er ikke kun rig på geologi, flora og fauna, men også på historie for under Vietnam-krigen var den en væsentlig rute på Ho Chi Minh-stien, som gik gennem nationalparken og over grænsen til Laos. Ho Chi Minh-stien var et omfattende netværk af junglestier og veje der løb fra Nordvietnam til Sydvietnam og gennem nabolandende Laos og Cambodia. Stien blev anlagt som en forsyningsrute til modstandsstyrkerne under Vietnam-krigen.
Kalkstensformationerne i nationalparken er mere end 400 millioner år gamle og dermed det ældste større kalkstensområde i Asien og dermed også et af verdens største kalkstensområder med underjordiske floder og omkring 300 huler. 

Du tager på opdagelse i det smukke landskab og på sejltur ad floden Son til Phong Nha-grotten, der er blandt verdens længste og smukkeste. Under Vietnam-krigen blev grotten bl.a. brugt som hospital og ammunitionslager og indgangen bærer stadig præg af angreb fra jagerfly. Grotten er på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv.

Tilbage fra hulen spiser du frokost, inden turen fortsætter til Paradis-grotten, der blev opdaget i 2005 og først for nylig er blevet åbnet for offentligheden. Grotten har en længde af 31 kilometer. Ved indgangen til grotten skal 524 trin forceres, og når du først er inde endnu et par hundrede for at komme helt ind i grottens indre. Ønsker du ikke at tage hele turen op til Paradis-grotten kan dun blot nyde det smukke landskab. 

Sidst på eftermiddagen er der ankomst til hotellet.

 
Læs mere

Dag 7

Hué

Grænsen mellem Nord- og Sydvietnam (DMZ), Vinh Moc-tunnellerne, krigsmindesmærker fra Vietnam-krigen og ankomst til Hué (M, F)

Fra Dong Hoi sættes kursen mod Thanh Tan længere nede ad østkysten. Undervejs passerer du DMZ (den demilitariserede zone) på den 17. breddegrad. DMZ var et stykke ingenmandsland og grænse mellem det tidligere Nord- og Sydvietnam. DMZ blev allerede oprettet i 1954, efter at de franske tropper var blevet smidt ud af landet, og zonen bestod frem til Vietnam-krigens afslutning i 1975, hvor sejrsherren fra Nordvietnam ønskede at forene landet.

Senere går du i bogstaveligt forstand under jorden, når du besøger de underjordiske tunneller ved landsbyen Vinh Moc. Tunnellerne blev udgravet af indbyggerne i landsbyen som værn mod bombardementer og angreb under Vietnam-krigen. Som Cu Chi tunnellerne nord for Ho Chi Minh City lå gangene i tre niveauer på hhv. 9, 15 og 23 meters dybde og fungerede som hjem for 64 familier i næsten 8 år, med opbevaringsrum til mad og våben, sovesale, hospital osv. Det er muligt at komme ned i gangene, men anbefales ikke, hvis du har klaustrofobiske tendenser.

Det er også her i dette område du finder Hien Luong broen, som dannede rammen for det store slag, der endte med at amerikanerne trak sig tilbage fra dette helvede.

Efter picnic frokost gøres der stop ved Quang Tri Citadellet som blev opført under Kejser Ming Mang i 1824. Arrene fra en af et af Vietnam-krigens hårdeste kampe ses tydelige på det gamle fæstningsanlæg.

Sidst på eftermiddagen ankommer du til Hué efter endnu begivenhedsrig dag.

 
Læs mere

Dag 8

Hué

Sejltur på Parfume-floden og byrundtur i den gamle kejserby (M, F)

Hué ligger ved Parfume-floden, som deler byen i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side ligger den nyere, franske bydel. Tre broer forbinder de to bydele i Hué, som er på listen over UNESCOs verdens kulturarv. Krigene har sat sine spor på byen, men du kan endnu oplevende imponerende bygningsværker.

Dagens udflugtsprogram starter med en tur til den 21 meter høje Thien Mu-pagode. Det var her munken Thich Quang Duc satte ild til sig selv i 1963 og døde i protest mod præsident Diems politik. Turen hertil går ad Parfume-floden. Undervejs kan du betragte livet og dagligagen langs flodens bredder. 

Tilbage i Hué skal du se kejserpaladset, der også er kendt som ”Den Forbudte Lilla By”. Engang var det et pragtfuldt kejserpalads, der kunne måle sig med Den Forbudte By i Beijing. I dag er det kun få af bygningerne, der er stadig er intakte. 

Efter frokost er der besøg ved Kejser Tu Ducs gravmæle der er kejserligt omgivet af fyrretræslunde. Tu Duc regerede fra 1847 til 1883 – det længste tidsrum for en Nguyen-hersker.
Hen på eftermiddagen er du tilbage på hotellet. Besøg evt. Dong Ba markedet, der er kendt for at have de smukkeste kegleformede hatte i hele landet. 

 
Læs mere

Dag 9

Hoi An

Smukke naturscenerier, Hai Van passet, Cham-kulturen og ankomst til fiskerlandsbyen Hoi An (M, F)

Efter morgenmad på hotellet sættes kursen mod den charmerende fiskerlandsby Hoi An. 

Turen går gennem et bjergrigt område og over Hai Van passet ”Skyernes Pas”, der tidligere har fungeret, som det foretrukne bjergpas på den nord-sydgående hovedvej i Vietnam. Ligeledes kommer du gennem Danang, Vietnams fjerde største by. Her besøger du Cham Museet som har verdens fineste samling af Champa skulpturer, hvoraf nogle er dateret helt tilbage til det 7. århundrede. Cham-folket stammer fra Indien og styrede det centrale Vietnam i perioden fra det 3.-15. århundrede.

Hoi An er en historisk perle med nogle af landets ældste og bedst bevarede huse. Byen var i det 16. til 18. århundrede et vigtigt handelscentrum i Sydøstasien, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. Købmænd fra forskellige kulturer slog sig ned og byggede huse, og det resulterede i en unik arkitektonisk stil med vietnamesisk, kinesisk og japansk indflydelse. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv. Bydelen er bilfri og har stadig sin oprindelige og charmerende karakter med de smalle gader, gamle huse, templer og træbroer, hvor man i ro og mag kan slentre rundt og iagttage de smukke huse, som er dekoreret med paneler, der er indgraveret med kinesiske tegn og med udskårne ornamenter. 

Efter check-in på hotellet er dagene i Hoi An til egne oplevelser. 

 
Læs mere

Dag 10 - 12

Hoi An

Tilkøb af udflugter eller tid på egen hånd (M)

Oven på nogle begivenhedsrige dage, er dagen i dag afsat til, at du rigtigt kan fordøje de mange nye og spændende indtryk. 

Det er nemt at finde rundt i byen, hvor du kan gå på opdagelse i de spændende butikker, som sælger alt mellem himmel og jord, eller nyde en kop te i en af de hyggelige caféer. I bybilledet finder du også kunstgallerier, templer, pagoder, små restauranter og skræddere, som hurtigt kan forsyne dig med et nyt sæt tøj til meget favorable priser (ønsker du at få syet tøj, vil det være en god idé at besøge en skrædder en af de første dage).

Du kan også leje cykel og tage en tur ud til Cua Dai og den smukke hvide sandstrand, som ligger 5 km fra byen. Fra stranden er der udsigt til de nærliggende øer, og i skyggen af en kokospalme kan du nyde et fantastisk måltid med alt godt fra havet. 

Ønsker du flere oplevelser er der også mulighed for at tage med på en af vores ekstra udflugter.

 
Læs mere

Dag 13

Ho Chi Minh City

Flytransport til Ho Chi Minh City og byrundtur (M, F)

Efter en tidlig morgenmad kører du til Danang, hvorfra du flyver til storbyen Saigon – eller Ho Chi Minh City, som den hedder i dag. Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. 

Byen blev efter nordvietnamesernes sejr hovedstad for den provisoriske republik Sydvietnam, som styrede den sydlige del af landet, indtil nord og syd blev forenet den 2. juli 1976. Hanoi blev da hovedstad for hele landet. Byens navn blev straks ændret til Ho Chi Minh-byen til minde om Ho Chi Minh, som kommunisterne anser som den socialistiske republiks landsfader. 

HCMC, som den forkortes, er Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv og ligesom i Hanoi har bybilledet ændret sig fra at være domineret af cykler til i dag at være domineret af scootere, motorcykler og knallerter. 

I byen findes der grønne parker, som kan være et befriende besøg, hvis du trænger til et åndehul i den hektiske trafik. I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side.

Du hentes i lufthavnen og tager straks på en lille byrundtur til forbi operahuset, rådhuset, Notre Dame katedralen og det gamle posthus – alle er overdådige bygninger opført under den franske kolonitid.

Derefter besøger du det tidligere præsidentpalads for den gamle republik Sydvietnam. I dag er det et museum og hedder ”Genforeningspaladset”. Det var her nordvietnameserne den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten for sidenhen at afsætte Sydvietnams præsident. 

Efter frokost besøger du det farverige Ben Thanh Marked, hvorefter du kører til dit hotel. 

 
Læs mere

Dag 14

Ho Chi Minh City

På egen hånd eller udflugt til Mekong-deltaet (M)

I dag er der mulighed for, på egen hånd, at søge jeres helt eget eventyr. Nyd livet og stemningen i storbyen eller tag med på en af vores spændende udflugter. Tag fx med på en udflugt til det frodige Mekong-delta.

Om aftenen er der naturligvis mulighed for at besøge nogle af byens mange gode, restauranter og spise steder, men har du lyst til en lidt anderledes oplevelse kan vi varmt anbefale, at du tager med på vores udflugt ”Det rigtige Saigon”. En skøn tur bag på en Vespa til områder, som turister nærmest ikke kender, og hvor de derfor aldrig kommer, så der bliver rig mulighed for at opleve ”det rigtige” Saigon sammen med de lokale. 

Første stop er ved en lokal café, hvor du ser ”verden gå forbi”, mens du nyder en drink og små appetizers, inden en skøn middag på en god, lokal restaurant. Turen slutter på en typisk vietnamesisk kaffebar, som helt sikkert vil være et af turens højdepunkter, inden du vender hjem til hotellet efter en begivenhedsrig aften.

 
Læs mere

Dag 15 - 16

Hjemrejse

Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Det er tid til at få de sidste oplevelser og købt de sidste souvenir, for i dag starter hjemrejsen. Som på udrejsen er der mellemlanding og flyskifte undervejs. Ønsker du at forlænge rejsen, er dette naturligvis også muligt.

 

Dag 16 København

Ankomst til Danmark

 
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Birgitte, Peter, Mark, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.