Vidunderlige Vietnam

Vietnam - Hanoi, Mai Châu, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
 • Vandre- og cykelture i Mai Chau-dalen 
 • Kontrasten mellem nord og syd samt land og by
 • Gåtur gennem Hués gamle kejserpalads og Hoi Ans gamle bydel
 • Besøg hos fiskersamfund i en skjult lagune
 
Rundrejse til den smukke Mai Chau dal og en perlerække af landets klassiske seværdigheder som storbyen Hanoi og Ho Chi Minh City samt kejserbyen Hué og det charmerende fiskerleje Hoi An

Denne rundrejse tager dig med til Vietnams mest populære rejsemål, men undervejs oplever du også, hvordan livet leves i et af landets smukke og afsidesliggende landområder.

Størstedelen af den vietnamesiske befolkning bor på landet, primært i floddeltaerne i nord og syd. Men overalt i landet findes der små naturperler hvor jorden stadig helt eller delvist dyrkes på traditionel vis og uden brug af moderne motorkraft. Risene plantes og høstes med håndkraft, og markerne pløjes af hårdt arbejdende vandbøfler.

Du besøger blandt andet landområdet i Mai Chau-dalen. Her står den på cykel- og vandreture til nogle af områdets små landsbyer, som ligger mellem risterrasser og grønklædte bjerge.

I kontrast til det simple og enkle liv på landet byder turen også på storbyoplevelser - både i hovedstaden Hanoi i nord og den pulserende storby Ho Chi Minh City i syd. Det er to byer der i sig selv byder på store kontraster. Derudover besøger du også den gamle kejserby, og tidligere hovedstad Hué, og det charmerende fiskerleje Hoi An. Begge byer ligger i det centrale Vietnam.

Rejsen fra nord til syd byder på vandre- og cykelture, tempelbesøg og sejltur på Parfumefloden. Du udforsker Hués gamle kejserpalads, kommer tæt på de lokale, besøger skjulte laguner og fiskersamfund og får et indblik i Vietnams fortid og nutid. Derudover får du tid til på egen hånd at søge dit helt eget eventyr.

 
Læs mere

Rejseoverblik

 • DEC
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV

Vietnam

Hanoi, Mai Châu, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City

16 dage

fra kr. 15.695

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Hanoi Hue

Rejser til Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken.
Læs mere
Hanoi Hue Hoi An

Rejser til Hue

Den gamle kejserby, der var hovedstad fra 1802-1945, ligger ved Parfumefloden som deler Hue i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side ligger den nyere, franske bydel.
Læs mere
Hue Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Hoi An

Hoi An er et charmende lille fiskerleje med nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.
Læs mere
Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Ho Chi Minh City

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side. Ét er dog sikkert - livet leves på gaden, der summer af liv. Det er her at du får de største oplevelser.

Læs mere
Overnatningsmuligheder

Vietnam rundrejse - 13 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Vietnam, Vietnam rundrejse

På denne rundrejse har vi valgt at inkludere flg. hoteller:

Nætter   By/sted  Hotel
2  Hanoi  Golden Lotus Luxury Hotel
2  Mai Chau  Mai Chau Ecolodge
2  Hué  Moonlight Hué Hotel
4  Hoi An    Belle Maison Hadana
3  Ho Chi Minh City  Sanouva Saigon Hotel

Ønsker du at bo lidt bedre er der mulighed for, mod et tillæg at opgradere til flg. hoteller:

Nætter  By/sted  Hotel
 Hanoi  MK Premier Boutique Hotel
2  Mai Chau  Mai Chau Ecolodge
2  Hué  Eldora Hué Hotel
4  Hoi An  Boutique Hoi An Resort
3  Ho Chi Minh City  Eden Star Hotel

 

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Hanoi
Dag 2
Hanoi
Dag 3
Hanoi
Dag 4
Mai Chau dalen
Dag 5
Mai Chau dalen
Dag 6
Hanoi
Dag 7
Hué
Dag 8
Hoi An
Dag 9 - 11
Hoi An
Dag 12
Ho Chi Minh City
Dag 13 - 14
Ho Chi Minh City
Dag 15 - 16
Ho Chi Minh City - Danmark

Dag 1

Danmark - Hanoi

Afrejse fra Danmark

Midt på dagen flyver du fra Københavns Lufthavn med kurs mod Hanoi i det nordlige Vietnam. Du mellemlander og skifter fly undervejs. 

 
Læs mere

Dag 2

Hanoi

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Vietnam og transport til hotellet

Efter ankomst til Hanoi, og når indrejseformaliteterne er klaret, møder du vores lokale repræsentant, der sørger for transport og indkvartering på hotellet. Hvis værelset er klart, er der check in, men ellers er der mulighed for at tage på en tur rundt i byens gamle kvarter med cykeltaxi eller til fods.

De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Her er der små butikker, hyggelige huse, og gaderne har stadig de gamle, oprindelige navne fra dengang, en gade var opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Fx Skogade, Stenhuggergade, Smedegade, Falsknerigade, Tandhjulgade, Silkegade osv.

 
Læs mere

Dag 3

Hanoi

Eventyr og oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

Efter en god nats søvn og morgenmad er dagen til egne oplevelser i Hanois gader.

Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie-træer. Byens grønne parker og søer udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken. Engang var byen fuld af cykler, men de fleste er nu skiftet ud med scootere, motorcykler og knallerter, for Hanoi er en by i rivende udvikling. Hanoi betragtes dog stadig som værende en af de smukkeste og mest romantiske storbyer i Asien. Byen emmer af atmosfære, og specielt den gamle bydel med snævre gader, gadehandel og gamle huse i fransk kolonistil, er en overvældende oplevelse. 

Du kan enten søge dit helt eget eventyr på egen hånd, eller du kan tage med på en af vores tilkøbsudflugter. Fx cykeltur ved West Lake, en halvdags byrundtur til byens største og mest interessante seværdigheder, en tur til Parfume-pagoden uden for storbyen, eller måske en heldagstur med sejltur på Halong-bugten kan friste?

 
Læs mere

Dag 4

Mai Chau dalen

Transport til Mai Chau-dalen og cykeltur i landlig idyl (M, F, A)

I dag forlader du Hanois myldrende gader til fordel for de betagende smukke omgivelser i Mai Chau-dalen, som er beliggende ca. fire timers kørsel fra Hanoi. Turen foregår sammen med andre gæster. 

Efter en smuk køretur ankommer du til Mai Chau Ecolodge, der ligger i en smuk dal omgivet af rismarker, landsbyer og bjerge. Frokosten serveres på lodgens terrasse, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over området. 

Området er kendt for sin spektakulære natur og midt mellem tårnhøje klipper, grønne rismarker og huse på pæle finder du den idylliske Mai Chau-dal. Dalen er bl.a. hjemsted for den etniske mindretalsbefolkning Thai som også kaldes ”de rigtige vietnamesere”, da de boede her, langt tid før kineserne besatte landet. 

Eftermiddagen byder på en flot cykeltur ad støvede grusveje, hvor du kan nyde udsigten til pælehusene, de hårdt arbejdende bønder og græssende vandbøfler i rismarkerne. Overalt hvor du kommer frem bliver du mødt med gæstfrihed og et smil – og måske en smule nysgerrighed.

 
Læs mere

Dag 5

Mai Chau dalen

Heldagsudflugt med vandretur og besøg i traditionelle landsbyer (M, F, A)

Efter morgenmad på lodgen kører du til Mai Ha Village, hvor dagens vandretur på ca. 10 km i fladt terræn begynder. Først går turen rundt gennem landsbyen Kha – hjertet af Mai Chau. Senere udforskes nogle af dalens små landsbyer, som ligger skjult af en frodig bambusskov. Du oplever uberørte landskaber, tropiske skove på Pu Poc Mountain, høje kalkstensbjerge, rismarker, kornmarker og traditionelle, charmerende huse bygget på pæle. 

Undervejs besøger du også en Thai-familie og får et indblik i dette mindretalsfolks hverdag, kultur og levevis. Frokosten spises hos en lokal familie og sidst på eftermiddagen er du retur på lodgen, hvor du kan køle af i swimmingpoolen.

 
Læs mere

Dag 6

Hanoi

Transport til Hanoi og fly til Hué (M, F)

Formiddagen er afsat til, at du kan søge dit helt eget eventyr i området omkring lodgen. Gå fx en tur til nogle af de nærliggende små landsbyer, hvor du helt sikkert vil blive mødt af et smil og ”halloooo” ”welcome”.

Efter frokost på lodgen og et par skønne dage med masser af naturoplevelser sættes kursen atter mod Hanoi og videre til lufthavnen. Herfra flyver du til Hué i det centrale Vietnam. Ved ankomst bliver du mødt af vores lokale repræsentant, som sørger for transport til dit hotel.  

 
Læs mere

Dag 7

Hué

Byrundtur i den gamle kejserby (M, F)

I dag skal du på tur i den gamle kejserby. Iagttag dagligdagen langs flodens bredder, når du sejler ad ”Duftenes Flod” til Thien Mu-pagoden. Senere går du en tur gennem ”Den Forbudte Lilla By”, som engang var et pragtfuldt kejserpalads, der kunne måle sig med ”Den Forbudte By” i Beijing. 

Dagens program slutter med et besøg ved de gamle kejsergrave, der på forskellig vis er berømte for deres imponerende betonstruktur. En blanding af østlig kunst og vestlig design demonstrerer balancen mellem landskabspleje og arkitektur.

 
Læs mere

Dag 8

Hoi An

Transport til Hoi An og besøg i en skjult lagune (M, F)

Efter morgenmad på hotellet sættes kursen mod den charmerende fiskerlandsby Hoi An. Turen går gennem et bjergrigt område, over Hai Van passet, ”Skyernes Pas”, og ad snoede veje, som bugter sig ind og ud af de blå laguner langs kysten til Det Sydkinesiske Hav. 

Undervejs oplever du dagligdagen for en fiskerfamilie, som bor i en vidunderlig lagune, spektakulært beliggende mellem hav og bjerge, som sjældent besøges af turister. Hop ombord i fiskerbåden og prøv lykken som fisker. Du besøger familiens østersfarm, og du nyder en lækker frokost tilberedt af friskfangede fisk og skaldyr. Hvis vejret tillader det, vil der også være mulighed for en svømme- og snorkeltur. 

Sidst på eftermiddagen ankommer du til Hoi An. Hoi An er en historisk perle med nogle af landets ældste og bedst bevarede huse. Den gamle bydel er på listen over UNESCO’s verdens kulturarv. Bydelen er bilfri og har stadig sin oprindelige og charmerende karakter med de smalle gader, gamle huse, templer og træbroer, hvor man i ro og mag kan slentre rundt og iagttage de smukke huse, som er dekoreret med paneler, indgraveret med kinesiske tegn og udskårne ornamenter. 

 
Læs mere

Dag 9 - 11

Hoi An

Oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

De næste dage er til oplevelser på egen hånd i det gamle fiskerleje. Du bestemmer selv tempoet, for her står den på daseferie, solbadning og oplevelser på egen hånd.

Det er nemt at finde rundt i byen, hvor du kan gå på opdagelse i de spændende butikker, som sælger alt mellem himmel og jord, eller nyde en kop te i en af de hyggelige caféer. I bybilledet finder du også kunstgallerier, templer, pagoder, små restauranter og skræddere, som hurtigt kan forsyne dig med et nyt sæt tøj til meget favorable priser. Ønsker du at få syet tøj, vil det være en god idé at besøge en skrædder en af de første dage.

Tag med på en af vores spændende udflugter, og brug en halv eller hel dag i den gamle bydel. Det er også muligt at leje cykel og tage en tur ud til Cua Dai og den smukke hvide sandstrand, som ligger fem kilometer fra byen. Du kan også sejle derud med en af bådene fra byen. Fra stranden er der udsigt til de nærliggende øer, og i skyggen af en kokospalme kan du nyde et måltid med alt godt fra havet. 

 
Læs mere

Dag 12

Ho Chi Minh City

Flytransport og byrundtur (M, F)

Efter en tidlig morgenmad kører du til Danang, hvorfra du flyver til storbyen Saigon eller Ho Chi Minh City, som den hedder i dag.  Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. Byen blev efter nordvietnamesernes sejr hovedstad for den provisoriske republik Sydvietnam, som styrede den sydlige del af landet, indtil nord og syd blev forenet den 2. juli 1976. Hanoi blev da hovedstad for hele landet. Byens navn blev straks ændret til Ho Chi Minh City til minde om Ho Chi Minh, som kommunisterne anser som den socialistiske republiks landsfader. 

I daglig tale bruger de fleste vietnamesere fortsat det gamle navn, og blandt modstandere af det kommunistiske regime holder man specielt hårdt på dette. HCMC, som den forkortes, er Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. 

Ligesom i Hanoi har bybilledet ændret sig fra at være domineret af cykler til i dag at være domineret af scootere, motorcykler og knallerter. I byen findes der grønne parker, som kan være et befriende besøg, hvis du trænger til et åndehul i den hektiske trafik. 

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side.

Du hentes i lufthavnen og tager straks på en lille byrundtur forbi operahuset, rådhuset, Notre Dame-katedralen og det gamle posthus – alle er overdådige bygninger opført i den franske kolonitid.

Derefter besøger du det tidligere præsidentpalads for den gamle republik Sydvietnam. I dag er det et museum og hedder ”Genforeningspaladset”. Det var her nordvietnameserne den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten for sidenhen at afsætte Sydvietnams præsident. 

Efter frokost besøger du det farverige Ben Thanh-marked, hvorefter der er transport til dit hotel. 

 
Læs mere

Dag 13 - 14

Ho Chi Minh City

Eventyr og oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

De næste på dage er afsat til, at du, på egen hånd, kan søge dit helt eget eventyr. Nyd livet og stemningen i storbyen eller tag med på en af vores spændende udflugter. Tag fx med på en udflugt til de berømte Cu Chi-tunneller eller en heldagstur til det frodige Mekong-delta.

Om aftenen er der naturligvis mulighed for at besøge nogle af byens mange gode, restauranter og spisesteder, men har du lyst til en lidt anderledes oplevelse, kan vi varmt anbefale, at du tager med på vores udflugt ”Det rigtige Saigon”. En skøn tur bag på en Vespa til områder, som turister nærmest ikke kender, og hvor de derfor aldrig kommer, så der bliver rig mulighed for at opleve ”det rigtige” Saigon sammen med de lokale. 

 
Læs mere

Dag 15 - 16

Ho Chi Minh City - Danmark

Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Det er tid til at få de sidste oplevelser og købt de sidste souvenir, for i dag starter hjemrejsen. Som på udrejsen er der mellemlanding og flyskifte undervejs. Ønsker du at forlænge rejsen, er dette naturligvis også muligt.

Dag 16 København

Ankomst til Danmark

 
Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.