Vidunderlige Vietnam

Vietnam - Hanoi, Mai Châu, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
 • Mai Chau og Pu Luongs enestående natur 
 • Etniske befolkningsgrupper og livet på landet
 • Vandretur og cykelture til afsidesliggende landsbyer
 • Indblik i Vietnams fortid og nutid og kontrasten mellem nord og syd 

Rundrejse til den smukke Mai Chau dal og grønklædte Pu Luong Natur Reserve, afsidesliggende landsbyer, etniske befolkningsgrupper og en perlerække af landets klassiske seværdigheder

Denne Vietnam rundrejse fra nord til syd starter med, at du udforsker Hanoi. Herefter går turen til det natursmukke landskab omkring Mai Chau dalen og det storslåede område, Pu Luong Nature Reserve, med spredte risterrasser, grønklædte bjerge og små floder. Her står den på vandreture i rismarkerne, sejltur på floden og cykeltur til nogle af områdets små landsbyer etniske minoriteter.

På vejen tilbage til Hanoi går turen via Ninh Binh – også kaldet ”Den tørre Halong-bugt” på grund af de smukke kalkstensklipper, der rejser sig stejlt op fra rismarkerne på samme måde som i Halong-bugten.

Næste stop er den gamle kejserby Hué i det centrale Vietnam. Her går du gennem det gamle kejserpalads, sejler på Parfume-floden, besøger Tien Mu Pagoden, ser nogle af de gamle kejsergrave og tager på cykeltur til nogle af områdets små landsbyer og landbrug væk fra ”storbyens” mylder.

Fra Hué sættes kursen mod den lille hyggelige fiskerby Hoi An som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Tiden i Hoi An er til at du kan søge dit helt eget eventyr eller tage med på nogle af vores udflugter. 

Rejsen slutter i Ho Chi Minh City, i den sydlige del af landet, med en byrundtur og tid på egen hånd til at udforske millionbyen, tage på en udflugt til det frodige Mekong-delta, besøge Cu Chi tunnellerne eller gøre som de lokale – opleve byen fra bagsædet af en Vespa.

Læs mere

Rejseoverblik

 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2020
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL

Vietnam

Hanoi, Mai Châu, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City

16 dage

fra kr. 17.085

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Hanoi Hue

Rejser til Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken.
Læs mere
Hanoi Hue Hoi An

Rejser til Hue

Den gamle kejserby, der var hovedstad fra 1802-1945, ligger ved Parfumefloden som deler Hue i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side ligger den nyere, franske bydel.
Læs mere
Hue Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Hoi An

Hoi An er et charmende lille fiskerleje med nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.
Læs mere
Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Ho Chi Minh City

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side. Ét er dog sikkert - livet leves på gaden, der summer af liv. Det er her at du får de største oplevelser.

Læs mere
Overnatningsmuligheder

Vietnam rundrejse - 13 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Vietnam, Vietnam rundrejse

3-stjernet hoteller

 • Hanoi – Golden Lotus Luxury Hotel eller lign.
 • Mai Chau – Mai Chau Ecolodge 
 • Hué – Moonlight Hué Hotel eller lign.
 • Hoi An – Belle Maison Hadana eller lign.
 • Ho Chi Minh City – Sanouva Saigon Hotel eller lign.

Ønsker I at bo lidt bedre er der mulighed for at opgradere til flg. hoteller:

4-stjernet hoteller

 • Hanoi – MK Premier Boutique Hanoi Hotel eller lign.
 • Mai Chau – Mai Chau Ecolodge (Junior Deluxe room)
 • Hué – Eldora Hué Hotel eller lign.
 • Hoi An – Boutique Hoi An Resort eller lign.
 • Ho Chi Minh City – Eden Star Hotel eller lign.

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Hanoi
Dag 2
Hanoi
Dag 3
Hanoi
Dag 4
Mai Chau dalen
Dag 5
Mai Chau dalen
Dag 6
Hanoi
Dag 7
Hué
Dag 8
Hoi An
Dag 9 - 11
Hoi An
Dag 12
Ho Chi Minh City
Dag 13 - 14
Ho Chi Minh City
Dag 15 - 16
Ho Chi Minh City - Danmark

Dag 1

Danmark - Hanoi

Afrejse fra Danmark

Midt på dagen flyver du fra Københavns Lufthavn med kurs mod Hanoi i det nordlige Vietnam. Du mellemlander og skifter fly undervejs. 

 
Læs mere

Dag 2

Hanoi

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Vietnam og transport til hotellet

Efter ankomst til Hanoi, og når indrejseformaliteterne er klaret møder du vores lokale repræsentant, der sørger for transport og indkvartering på hotellet. Hvis værelset er klart er der check in, men ellers er der mulighed for at tage på en tur rundt i byens gamle kvarter med cykeltaxi eller til fods.

De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Her er der små butikker, hyggelige huse, og gaderne har stadig de gamle, oprindelige navne fra dengang, en gade var opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Fx skogade, stenhuggergade, smedegade, falsknerigade, tandhjulgade, silkegade osv. osv.

 
Læs mere

Dag 3

Hanoi

Eventyr og oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

Efter en god nats søvn og morgenmad er dagen til egne oplevelser i Hanois gader.

Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken. Engang var byen fuld af cykler, men de fleste er nu skiftet ud med scootere, motorcykler og knallerter, for Hanoi er en by i rivende udvikling. Hanoi betragtes dog stadig som en af de smukkeste og mest romantiske storbyer i Asien. Byen emmer af atmosfære og specielt den gamle bydel med snævre gader, gadehandel og gamle huse i fransk kolonistil, er en overvældende oplevelse. 

Du kan enten søge dit helt eget eventyr på egen hånd, eller du kan tage med på en af vores tilkøbsudflugter. Fx cykeltur ved West Lake, en halvdags byrundtur til byens største og mest interessante seværdigheder, en tur til Parfume Pagoden uden for storbyen, eller måske en heldagstur med sejltur på Halong-bugten kan friste?

 
Læs mere

Dag 4

Mai Chau dalen

Transport til den smukke Mai Chau dal, cykeltur og landlig idyl (M, F, A)

I dag forlader du Hanois myldrende gader til fordel for de betagende smukke omgivelser i Mai Chau dalen, som er beliggende ca. fire timers kørsel fra Hanoi. 

Området er kendt for sin spektakulære natur og midt mellem tårnhøje klipper, grønne rismarker og huse på pæle finder du den idylliske Mai Chau dal, der bl.a. er hjemsted for den etniske mindretalsbefolkning Thai som også kaldes ”de rigtige vietnamesere”, da de boede her langt tid før kineserne besatte landet. 

Efter en smuk køretur ankommer du til Mai Chau Ecolodge, der er beliggende i en smuk dal omgivet af rismarker, landsbyer og bjerge. Frokosten serveres på lodgens terrasse, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over området. 

Eftermiddagen byder på en flot cykeltur ad støvede grusveje, hvor du kan nyde udsigten til pælehusene, de hårdt arbejdende bønder og græssende vandbøfler i rismarkerne. Overalt hvor du kommer frem bliver du mødt med gæstfrihed og et smil – og måske en smule nysgerrighed.

 
Læs mere

Dag 5

Mai Chau dalen

Heldagsudflugt til det smukke og grønne Pu Luong Natur Reserve (M, F, A)

Efter morgenmad i de smukke omgivelser, går turen til, om muligt, endnu smukkere omgivelser i området omkring Pu Luong. Her venter dig et storslået område med grønklædte bjerge, rismarker og små floder, der snor sig mellem de afsidesliggende landsbyer. Her lever forskellige etniske befolkningsgrupper side om side, så der er god mulighed for at opleve hverdagslivet langt fra storbyen og det moderne liv.

Dagen igennem vil du opleve storslåede naturscenerier, tage på vandreture langs floden og gennem de små landsbyer og rismarkerne, sejle på bambusflåder og nyde en skøn picnic frokost i de smukke omgivelser.

 
Læs mere

Dag 6

Hanoi

Transport til Hanoi via ”Den tørre Halong-bugt” (M, F)

Det er tid at forlade de idylliske omgivelser og vende retur til Hanoi. Turen går via Hoa Binh som ligger ca. 90 kilometer syd for Hanoi. 

Området omkring Hoa Binh søen byder på flere smukke naturomgivelser og bliver ofte kaldet ”Den tørre Halong-bugt” på grund af de kalkstensklipper, der rejser sig stejlt op fra rismarkerne på samme måde som klipperne i Halong-bugten.

Efter frokost står den på sejltur til nogle af området mange grotter. Fra de små både kan du nyde udsigten til de huler, som er skåret ud de enorme kalkstensbjerge der rejser sig fra de grønne rismarker. 

Efter endnu en skøn dag med masser af naturoplevelser ankommer du til hotellet i Hanoi sidst på eftermiddagen.

 
Læs mere

Dag 7

Hué

Flytransport til Hué byrundtur i den gamle kejserby (M, F)

I dag sættes kursen mod Hué i det centrale Vietnam ca. 700 kilometer syd for Hanoi. Ved ankomst bliver du mødt af vores lokale repræsentant, som vil tage dig med på en tur rundt i den gamle kejserby.

Sejltur ad Duftenes flod til Thien Mu-pagoden, livet fra ”søsiden”, ”Den Forbudte Lilla By”, som engang var et pragtfuldt kejserpalads, der kunne måle sig med Den Forbudte By i Beijing og Kejser Tu Ducs gravmæle er på dagens program.

 
Læs mere

Dag 8

Hoi An

Livet på landet og transport til fiskerlandsbyen Hoi An (M, F)

Denne morgen starter med en skøn cykeltur til nogle af de små landsbyer væk fra ”storbyens” mylder. Her kommer du til at opleve en del af Hué som de færreste oplever. Du oplever livet på landet, bliver inviteret indenfor af en familie, ser deres hus og hører om deres hverdag på landet. Turen slutter med frokost og en gang fodmassage.

Herefter sættes kursen, med bil, mod den charmerende fiskerlandsby Hoi An. Turen går gennem et bjergrigt område, over Hai Van passet, ”Skyernes Pas”, og ad snoede veje som bugter sig ind og ud af de blå laguner langs kysten til Det Sydkinesiske Hav. 

Ankomst til Hoi An hen på eftermiddagen. 

Hoi An er en historisk perle med nogle af landets ældste og bedst bevarede huse. Den gamle bydel er på listen over UNESCO’s verdens kulturarv. Bydelen er bilfri og har stadig sin oprindelige og charmerende karakter med de smalle gader, gamle huse, templer og træbroer hvor man i ro og mag kan slentre rundt og iagttage de smukke huse, som er dekoreret med paneler, der er indgraveret med kinesiske tegn og med udskårne ornamenter. 

 
Læs mere

Dag 9 - 11

Hoi An

Oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

De næste dage er til egne oplevelser i det gamle fiskerleje. Du bestemmer selv tempoet, for her her står den på daseferie, solbadning og oplevelser på egen hånd.

Det er nemt at finde rundt i byen, hvor du kan gå på opdagelse i de spændende butikker, som sælger alt mellem himmel og jord, eller nyde en kop te i en af de hyggelige caféer. I bybilledet finder du også kunstgallerier, templer, pagoder, små restauranter og skræddere, som hurtigt kan forsyne dig med et nyt sæt tøj til meget favorable priser (ønsker du at få syet tøj vil det være en god idé at besøge en skrædder en af de første dage).

Tag med på en af vores spændende udflugter og brug en halv eller hel dag i den gamle bydel. Det er også muligt at leje cykel og tage en tur ud til Cua Dai og den smukke hvide sandstrand, som ligger 5 km fra byen. Du kan også sejle derud med en af bådene fra byen. Fra stranden er der udsigt til de nærliggende øer, og i skyggen af en kokospalme kan du nyde et måltid med med alt godt fra havet. 

 
Læs mere

Dag 12

Ho Chi Minh City

Flytransport til Saigon og byrundtur (M, F)

Efter en tidlig morgenmad kører du til Danang, hvorfra du flyver til storbyen Saigon – eller Ho Chi Minh City, som den hedder i dag.  Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. Byen blev efter nordvietnamesernes sejr hovedstad for den provisoriske republik Sydvietnam, som styrede den sydlige del af landet, indtil nord og syd blev forenet den 2. juli 1976. Hanoi blev da hovedstad for hele landet. Byens navn blev straks ændret til Ho Chi Minh City til minde om Ho Chi Minh, som kommunisterne anser som den socialistiske republiks landsfader. 

I daglig tale bruger de fleste vietnamesere fortsat det gamle navn, og blandt modstandere af det kommunistiske regime holder man specielt hårdt på dette. HCMC, som den forkortes, er Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. 

Ligesom i Hanoi har bybilledet ændret sig fra at være domineret af cykler til i dag at være domineret af scootere, motorcykler og knallerter. I byen findes der grønne parker, som kan være et befriende besøg, hvis du trænger til et åndehul i den hektiske trafik. 

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side.

Du hentes I lufthavnen og tager straks på en lille byrundtur til forbi operahuset, rådhuset, Notre Dame katedralen og det gamle posthus – alle er overdådige bygninger opført under den franske kolonitid.

Herefter besøger du det tidligere præsidentpalads for den gamle republik Sydvietnam. I dag er det et museum og hedder ”Genforeningspaladset”. Det var her nordvietnameserne den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten for sidenhen at afsætte Sydvietnams præsident. 

Efter frokost besøger du det farverige Ben Thanh Marked, hvorefter der er transport til dit hotel. 

 
Læs mere

Dag 13 - 14

Ho Chi Minh City

Eventyr og oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

De næste på dage er afsat til at du, på egen hånd, kan søge dit helt eget eventyr. Nyd livet og stemningen i storbyen eller tag med på en af vores spændende udflugter. Tag fx med på en udflugt til de berømte Cu Chi tunneller eller en heldagstur til det frodige Mekong-delta.

Om aftenen er der naturligvis mulighed for at besøge nogle af byens mange gode, restauranter og spise steder, men har du lyst til en lidt anderledes oplevelse kan vi varmt anbefale, at du tager med på vores udflugt ”Det rigtige Saigon”. En skøn tur bag på en Vespa til områder, som turister nærmest ikke kender, og hvor de derfor aldrig kommer, så der bliver rig mulighed for at opleve ”det rigtige” Saigon sammen med de lokale. 

 
Læs mere

Dag 15 - 16

Ho Chi Minh City - Danmark

Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Det er tid til at få de sidste oplevelser og købt de sidste souvenir, for i dag starter hjemrejsen. Som på udrejsen er der mellemlanding og flyskifte undervejs. Ønsker du at forlænge rejsen, er dette naturligvis også muligt.

Dag 16 Ankomst til Danmark

 
Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Nicoline, Lars, Mark

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.