Fra Sapa til Ho Chi Minh City

Vietnam - Hanoi, Sapa, Hoi An, Ho Chi Minh City
 • Sapas farverige bjergminoriteter og markeder
 • Vandre- og cykelture i Sapa storslåede natur
 • Indkvarteringen og servicen på Topas Ecolodge
 • Det charmerende fiskerleje Hoi An
 • Kontrasten mellem Sapa i nord og Ho Chi Minh i syd

Farverige bjergminoriteter, lokale markeder, hyggelige landsbyer, risterrasser, historiske mindesmærker og storbyliv er blot nogle af de oplevelser der venter på denne Vietnamrejse fra Sapa i nord til Ho Chi Minh City i syd

Denne rundrejse byder på mange oplevelser i Vietnams nordlige del, der netop om sommeren byder på den bedste temperatur.

Turen starter i den charmerende hovedstad Hanoi. Her er der god tid til at opleve den gamle bydel og byens øvrige interessante seværdigheder.

Fra Hanoi sættes kursen mod Sapa i den nordvestlige del af Vietnam. Her venter dig smukke naturscenerier i et af de smukkeste og mest interessante områder i Sydøstasien.

De mest bjergtagende og autentiske oplevelser får du uden for byen. Derfor skal du også bo på Topas Ecolodge, som er beliggende midt i smukke omgivelser med høje bjerge og imponerende risterrasser som kulisse. Brug dagene med vandre- eller cykelture til farverige markeder, besøg i små landsbyer med etniske bjergminoriteter, og nyd de smukke omgivelser samt service og den gode mad på lodgen.

Eventyret fortsætter til Hanoi og herfra videre til det hyggelige fiskerleje Hoi An. Her er er der godt tid til afslapning og oplevelser i den gamle charmerende by, inden rejsen slutter med nogle dage i storbyen Saigon i syd - eller Ho Chi Minh City, som den hedder i dag.

Rejsen anbefales ikke til gangbesværede men alle i almindelig fysisk form kan deltage.

Læs mere

Rejseoverblik

 • DEC
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV

Vietnam

Hanoi, Sapa, Hoi An, Ho Chi Minh City

16 dage

fra kr. 19.655

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Hanoi Sapa

Rejser til Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken.
Læs mere
Hanoi Sapa Hoi An

Rejser til Sapa

Sapa ligger ca. 1650 meter over havet med udsigt til Vietnams højeste bjerg, Fansipan, som er 3.143 meter højt og tæt på den kinesiske grænse.
Læs mere
Sapa Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Hoi An

Hoi An er et charmende lille fiskerleje med nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.
Læs mere
Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Ho Chi Minh City

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side. Ét er dog sikkert - livet leves på gaden, der summer af liv. Det er her at du får de største oplevelser.

Læs mere
Overnatningsmuligheder

Vietnam rundrejse - 13 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Vietnam, Vietnam rundrejse

På denne rundrejse har vi valgt at inkluderer. flg. hoteller:

Nætter  By/sted  Hotel/overnatning
2  Hanoi  Golden Lotus Luxury Hotel
3  Sapa  Topas Eco Lodge
1  Sapa til Hanoi  Nattog i 4-sengs kupé
5  Hoi An  Belle Maison Hadana
2  Ho Chi Minh City  Sanouva Saigon

Ønsker du at bo lidt bedre, er der mulighed for at opgradere til flg. hoteller:

Nætter  By/sted  Hotel/overnatning
2  Hanoi  MK Premier Boutique Hotel
3  Sapa  Topas Eco Lodge
1  Sapa til Hanoi  Nattog i 4-sengs kupé
5  Hoi An  Boutique Hoi An Resort
2  Ho Chi Minh City  Eden Star Hotel

 

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Hanoi
Dag 2
Hanoi
Dag 3
Hanoi
Dag 4
Sapa
Dag 5 - 6
Sapa
Dag 7
Sapa - Hanoi
Dag 8
Hoi An
Dag 9 - 12
Hoi An
Dag 13
Ho Chi Minh City
Dag 14
Ho Chi Minh City
Dag 15 - 16
Ho Chi Minh City - Danmark

Dag 1

Danmark - Hanoi

Afrejse fra Danmark

Midt på dagen flyver du fra Københavns Lufthavn med kurs mod Hanoi i det nordlige Vietnam. Du mellemlander og skifter fly undervejs. 

 
Læs mere

Dag 2

Hanoi

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Vietnam og transport til hotellet

Efter ankomst til Hanoi, og når indrejseformaliteterne er klaret møder du vores lokale repræsentant, der sørger for transport og indkvartering på hotellet. Hvis værelset er klart er der check in, men ellers er der mulighed for at tage på en tur rundt i byens gamle kvarter med cykeltaxi eller til fods.

De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Her er der små butikker, hyggelige huse, og gaderne har stadig de gamle, oprindelige navne fra dengang, en gade var opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Fx skogade, stenhuggergade, smedegade, falsknerigade, tandhjulgade, silkegade osv. osv.

 
Læs mere

Dag 3

Hanoi

Eventyr og oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

Efter en god nats søvn og morgenmad er dagen til egne oplevelser i Hanoi gader.

Hanoi betragtes som Vietnams kulturelle centrum, og som hovedstad gennem næsten 1000 år har hvert dynasti sat sit præg på byens arkitektur. 

Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken. Engang var byen fuld af cykler, men de fleste er nu skiftet ud med scootere, motorcykler og knallerter, for Hanoi er en by i rivende udvikling. 

Byens betragtes dog stadig som en af de smukkeste og mest romantiske storbyer i Asien. Den emmer af atmosfære og specielt den gamle bydel med snævre gader, gadehandel og gamle huse i fransk kolonistil, er en overvældende oplevelse. 

Du kan enten søge jeres helt eget eventyr på egen hånd, eller du kan tage med på en af vores tilkøbsudflugter. Fx cykeltur ved Westlake, en halvdags byrundtur til byens største og mest interessante seværdigheder eller måske en tur til Parfume Pagoden uden for storbyen kan friste.

 
Læs mere

Dag 4

Sapa

Med bus til Topas Ecolodge i det Nordvestlige Vietnam (M)

Tidligt om morgenen er der afgang til Sapa i det Nordvestlige Vietnam. Turen er med en komfortabel bus, sammen med andre turister, som kører via Noi Bai til den lille bjergby Lao Cai der ligger kun tre kilometer fra den kinesiske grænse. Fra Lao Cai køres det sidste stykke op til Sapa og Topas Ecolodge med en mindre bus. Forventet ankomst sidst på eftermiddagen.

Sapa er befolket af et interessant miks af etniske minoriteter – fortrinsvis Black H’mong og Dao, klædt i deres traditionelle farverige dragter. Byen ligger i 1.650 meters højde i en frodig dal med sirligt anlagte risterasser og (hvis vejret er klart!) udsigt til Vietnams højeste bjerg, Fansipan (3.143 m). Vær forberedt på hurtige omslag i vejret i Sapa, så medbring varmt tøj og et regnslag. 

Omkring Sapa kan man se hele bjerge der er omdannet til trapper – eller terrasser. På terrasserne, bliver der bl.a. dyrket ris, majs og bananer. Afgrøder som de etniske bjergminoriteter sælger på områdets mange autentiske og farverige markeder.

Efter indkvartering på Topas Ecolodge, som er placeret meget smukt på en bjergtop med en fantastisk udsigt over Sapa-dalen, er resten af dagen til afslapning og egne oplevelser.

 
Læs mere

Dag 5 - 6

Sapa

Vandre- og cykelture, minoritetslandsbyer, rismarker og oplevelser på egen hånd (M)

De næste par dage er afsat til, at du på egen hånd kan søge dit helt eget eventyr i de smukke omgivelser. Eller du kan (mod tillæg) tage med på en guidet vandre- eller cykeltur langs rismarkerne til nogle af områdets små minoritetslandsbyer. 

Undervejs kommer du til at opleve spektakulære udsiger, besøge farverige markeder, møde nogle af områdets etniske befolkningsgrupper, som er stolte af deres kultur, og som forsøger at holde fast i deres særegne traditioner, levevis og sprog. 

 
Læs mere

Dag 7

Sapa - Hanoi

Med nattog gennem det vietnamesiske landskab til Hanoi (M)

Endnu en morgen hvor du kan nyde den friske luft og de fredfyldte omgivelser. 

Formiddagen er til at få pakket for hen på eftermiddagen sættes kursen tilbage til Hanoi. Denne gang med nattog fra Lao Cai.

Du indkvarteres i 4-sengs kupéer, og vi er af den opfattelse, at den enkle indkvartering klart opvejes af oplevelsen at køre med tog. Det er muligt at bestille enekupé, hvis man betaler for alle fire senge (begrænset antal og kun på forespørgsel). 

 
Læs mere

Dag 8

Hoi An

Flytransport til Danang og over ”Skyernes Pas” til charmerende Hoi An (M)

Opvågningen bliver måske ikke helt så blid som i går, for i dag vågner du til de skrattende højtalere og kort efter ankommer du til Hanoi. 

Fra stationen kører du til en restaurant for at få morgenmad inden der fortsættes til lufthavnen. Herfra flyves der til Danang i det centrale Vietnam ca. 700 kilometer syd for Hanoi. 

I Danang møder du lokalguiden som sørger for transport til den charmerende fiskerlandsby Hoi An. Turen går gennem et bjergrigt område og Hai Van passet ”Skyernes Pas” der tidligere har fungeret som det foretrukne bjergpas på den nord-sydgående hovedvej i Vietnam. 

Sidst på eftermiddagen ankommer du til det lille charmerende fiskerleje Hoi An, som er en historisk perle med nogle af landets ældste og bedst bevarede huse. Byen var i det 16. til 18. århundrede et vigtigt handelscentrum i Sydøstasien hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. Købmænd fra forskellige kulturer slog sig ned og byggede huse, og det resulterede i en unik arkitektonisk stil med vietnamesisk, kinesisk og japansk indflydelse. 

 
Læs mere

Dag 9 - 12

Hoi An

Oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

De næste dage er til egne oplevelser i det gamle fiskerleje. I bestemmer selv tempoet, for her her står den på daseferie, solbadning og oplevelser på egen hånd.

Det er nemt at finde rundt i byen, hvor du kan gå på opdagelse i de spændende butikker, som sælger alt mellem himmel og jord, eller nyde en kop te i en af de hyggelige caféer. I bybilledet finder du også kunstgallerier, templer, pagoder, små restauranter og skræddere, som hurtigt kan forsyne dig med et nyt sæt tøj til meget favorable priser (ønsker du at få syet tøj vil det være en god idé at besøge en skrædder en af de første dage).

Tag med på en af vores spændende udflugter og brug en halv eller hel dag i den gamle bydel. Her kan du besøge det lokale marked samt den gamle købmandsgård, Tan Ky, som har bevaret det gamle træskelet og de udskårne døre og vinduer, trods flere ombygninger. Derudover kommer du forbi Fukien-Kinesisk forsamlingshus og den 400 år gamle japanske bro, som blev bygget for at dele byen i henholdsvis en japansk og en kinesisk del, tilbage i 1593. Som en afslutning på turen kan du se hvordan de lokale opdrætter silkeorme og producerer silke til den store tekstilindustri i byen.

Det er også muligt at leje cykel og tage en tur ud til Cua Dai og den smukke hvide sandstrand, som ligger 5 km fra byen. Du kan også sejle derud med en af bådene fra byen. Cykler du derud, byder turen på smukke rismarker, små laguner og pælehuse. Fra stranden er der udsigt til de nærliggende øer, og i skyggen af en kokospalme kan du nyde et fantastisk måltid med alt godt fra havet. 

 
Læs mere

Dag 13

Ho Chi Minh City

Flytransport til Ho Chi Minh City og byrundtur (M, F)

Efter en tidlig morgenmad kører du tilbage til Danang, hvorfra du flyver til storbyen Saigon – eller Ho Chi Minh City, som den hedder i dag. 

Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. I daglig tale bruger de fleste vietnamesere fortsat det gamle navn, og blandt modstandere af det kommunistiske regime holder man specielt hårdt på dette. HCMC, som den forkortes, er Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. 

Ligesom i Hanoi har bybilledet ændret sig fra at være domineret af cykler til i dag at være domineret af scootere, motorcykler og knallerter. I byen findes der grønne parker, som kan være et befriende besøg, hvis du trænger til et åndehul i den hektiske trafik. 

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side.

Du hentes i lufthavnen og tager straks på en lille byrundtur forbi operahuset, rådhuset, Notre Dame katedralen og det gamle posthus – alle er overdådige bygninger opført under den franske kolonitid.

Derefter besøger du det tidligere præsidentpalads for den gamle republik Sydvietnam. I dag er det et museum og hedder ”Genforeningspaladset”. Det var her nordvietnameserne den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten for sidenhen at afsætte Sydvietnams præsident. 

Efter frokost besøger du det farverige Ben Thanh Marked, hvorefter du kører til dit hotel. 

 
Læs mere

Dag 14

Ho Chi Minh City

På egen hånd eller udflugt til Cu Chi tunnellerne eller Mekong-deltaet (M)

I dag er der mulighed for, på egen hånd, at søge dit helt eget eventyr. Nyd livet og stemningen i storbyen eller tag med på en af vores spændende udflugter. Tag fx med på en udflugt til de berømte Cu Chi tunneller eller en heldagstur til det frodige Mekong-delta.

Om aftenen er der naturligvis mulighed for at besøge nogle af byens mange gode, restauranter og spise steder, men har du lyst til en lidt anderledes oplevelse kan vi varmt anbefale, at du tager med på vores udflugt ”Det rigtige Saigon”. En skøn tur bag på en Vespa til områder, som turister nærmest ikke kender, og hvor de derfor aldrig kommer, så der bliver rig mulighed for at opleve ”det rigtige” Saigon sammen med de lokale. 

Første stop er ved en lokal café, hvor du ser ”verden gå forbi”, mens du nyder en drink og små appetizers, inden en skøn middag på en god, lokal restaurant. Turen slutter på en typisk vietnamesisk kaffebar, som helt sikkert vil være et af turens højdepunkter, inden der returneres til hotellet efter en begivenhedsrig aften.

 
Læs mere

Dag 15 - 16

Ho Chi Minh City - Danmark

Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Det er tid til at få de sidste oplevelser og købt de sidste souvenir, for i dag starter hjemrejsen. Som på udrejsen er der mellemlanding og flyskifte undervejs. Ønsker du at forlænge rejsen, er dette naturligvis også muligt.

Dag 16 Ankomst til Danmark

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.