Vietnams højdepunkter - fra nord til syd

Vietnam - Hanoi, Halong-bugten, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
 • Minicruise og overnatning i Halong-bugten
 • Sejltur og besøg i det gamle kejserpalads i Hué
 • Hyggelige, smukke og charmerende historiske huse i Hoi An
 • Besøg hos fiskersamfund i en skjult lagune
 

Du er på cykeltur i Hoi An og ser de ældre kvinder sidde og flette måtter. Du har lige oplevet, hvordan man tilbereder den lækreste rispandekage af rismælk og sesamfrø. Den er både blød og sprød på én og samme tid. Så lækker! 

På denne to ugers rundrejse oplever du alle Vietnams klassiske højdepunkter. Fra Hanoi og den evigt smukke Halong-bugt i nord, til kongebyen Hué og maleriske Hoi An i det centrale Vietnam samt storbyen Ho Chi Minh City og Mekong-deltaets vandveje i syd.

Oplev Hanois spændende historie

I Hanoi stifter du bekendtskab med den store folkehelt og landsfader Ho Chi Minh og får mulighed for at udforske den historiske bydel til fods eller fra sædet af en cykeltaxi.

Mini-krydstogt i Halong-bugten

I Halong-bugten skal du på et mini-krydstogt mellem de mange smukke kalkstenklipper. Du tilbringer, sammen med andre gæster, et døgns tid ombord i en traditionel vietnamesisk junke. I fantastiske omgivelser sejler du ud mod nye eventyr blandt bugtens mere end 3000 kalkstensbjerge, grotter og huler, som danner kulisse for sejlturen. 

Kejserbyen Hué og Parfumefloden

I den gamle kejserby Hué sejler du en tur ad Duftenes Flod - Parfumefloden til den 21 meter høje Thien Mu-pagode og besøger det gamle kejserpalads, der også er kendt som "Den Forbudte Lilla By".

Hoi An - det gamle fiskerleje

I den lille hyggelige fiskerby Hoi An har du nogle dage med mulighed for afslapning og en bådtur til en lille lokal keramiklandsby. Det er nemt at finde rundt i byen, hvor du kan gå på opdagelse i spændende butikker, eventuelt besøge en skrædder og få syet et nyt sæt tøj til en yderst favorabel pris. Du kan også leje en cykel og tage en tur ud til Cua Dai og den smukke hvide sandstrand, som ligger 5 km fra byen eller sejle derud med en af bådene fra byen. Cykler du derud, byder turen på smukke rismarker, små laguner og pælehuse. Fra stranden er der udsigt til de nærliggende øer, og i skyggen af en kokospalme kan du nyde et fantastisk måltid med alt godt fra havet. 

Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet

Rejsen slutter i den sydlige del af landet i den moderne storby Ho Chi Minh City, hvor den står på byrundtur samt mulighed for udflugt og sejltur i det mægtige Mekong-delta. 

Forlæng evt. rejsen med nogle dages strandferie på tropeøen Phu Quoc eller i Thailand.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Vietnam

Hanoi, Halong-bugten, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City

13 dage

fra kr. 14.425

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Hanoi Hue

Rejser til Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken.
Læs mere
Hanoi Hue Hoi An

Rejser til Hue

Den gamle kejserby, der var hovedstad fra 1802-1945, ligger ved Parfumefloden som deler Hue i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side ligger den nyere, franske bydel.
Læs mere
Hue Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Hoi An

Hoi An er et charmende lille fiskerleje med nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.
Læs mere
Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Ho Chi Minh City

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side. Ét er dog sikkert - livet leves på gaden, der summer af liv. Det er her at du får de største oplevelser.

Læs mere
Overnatningsmuligheder

Vietnam rundrejse - 10 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Vietnam, Vietnam rundrejse

På denne rundrejse har vi valgt at inkluderer flg. hoteller:

Nætter  By/sted  Hotel/overnatning
2  Hanoi  Golden Lotus Luxery Hotel
1  Halong-bugten  Oriental Sails Cruise
2  Hué  Moonlight Hué Hotel
3  Hoi An  Belle Maison Hadana
2  Ho Chi Minh City  Sanouva Saigon Hotel

Ønsker du at bo lidt bedre er der mulighed for at opgradere til flg. hoteller:

Nætter
 By/sted  Hotel/overnatning 
2  Hanoi  MK Premier Boutique Hanoi Hotel 
1  Halong-bugten  Bhaya Classic Cruise
2  Hué  Eldora Hué Hotel
3  Hoi An  Boutique Hoi An Resort
2  Ho Chi Minh City  Eden Star Hotel

 

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 2
Danmark - Hanoi
Dag 2
Hanoi
Dag 3
Hanoi
Dag 4
Halong-bugten
Dag 5
Hué
Dag 6
Hué
Dag 7
Hoi An
Dag 8 - 9
Hoi An
Dag 10
Ho Chi Minh City
Dag 11
Ho Chi Minh City
Dag 12 - 13
Ho Chi Minh City - Danmark

Dag 1 - 2

Danmark - Hanoi

Afrejse fra Danmark

Midt på dagen flyver du fra Københavns Lufthavn med kurs mod Hanoi i det nordlige Vietnam. Du mellemlander og skifter fly undervejs. 

 
Læs mere

Dag 2

Hanoi

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Vietnam og transport til hotellet

Efter ankomst til Hanoi, og når indrejseformaliteterne er klaret møder du vores lokale repræsentant, der sørger for transport og indkvartering på hotellet. Hvis værelset er klart er der check in, men ellers er der mulighed for at tage på en tur rundt i byens gamle kvarter med cykeltaxi eller til fods.

De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Her er der små butikker, hyggelige huse, og gaderne har stadig de gamle, oprindelige navne fra dengang, en gade var opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Fx skogade, stenhuggergade, smedegade, falsknerigade, tandhjulgade, silkegade osv. osv.

 
Læs mere

Dag 3

Hanoi

Eventyr og oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

Efter en god nats søvn og morgenmad er dagen til egne oplevelser i Hanois gader.

Hanoi betragtes som Vietnams kulturelle centrum, og som hovedstad gennem næsten 1000 år har hvert dynasti sat sit præg på byens arkitektur. Storbyen, med et indbyggertal på 6,2 millioner mennesker, ligger i centrum af det nordlige delta. Dele af byen har ikke overlevet de hårde tider med krig og den almindelige ’tidens tand’, men Hanoi kan stadig byde på mange interessante kulturelle og historiske monumenter. 

Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacietræer. Byens grønne parker og søer udgør et dejligt åndehul væk fra bytrafikken. Engang var byen fuld af cykler, men de fleste er nu skiftet ud med scootere, motorcykler og knallerter, for Hanoi er en by i rivende udvikling. Hanoi betragtes dog stadig som en af de smukkeste og mest romantiske storbyer i Asien. Byen emmer af atmosfære, og specielt den gamle bydel med snævre gader, gadehandel og gamle huse i fransk kolonistil er en overvældende oplevelse. 

Du kan enten søge dit helt eget eventyr på egen hånd, eller du kan tage med på en af vores tilkøbsudflugter. Fx cykeltur ved Westlake, en halvdags byrundtur til byens største og mest interessante seværdigheder eller måske kan en tur til Parfume Pagoden uden for storbyen friste dig.

 
Læs mere

Dag 4

Halong-bugten

Minicruise, fiskersamfund, grotter og huler i Halong-bugten (M, F, A)

Efter morgenmad på hotellet kører du gennem byens morgentrafik til Halong-bugten. Køreturen tager lidt over tre timer og bringer dig gennem området ved Den Røde Flod der, pga. sine mange rismarker, er kendt for at været det ene af Vietnams to riskamre. Det andet ligger i Mekong-deltaet. 

Ved ankomst til Halong-bugten går du, sammen med andre gæster, ombord i en traditionel vietnamesisk junke, som skal være dit hjem det næste døgns tid. I fantastiske omgivelser sejler du ud mod nye eventyr blandt bugtens mere end 3000 kalkstensbjerge, grotter og huler, som danner kulisse for sejlturen. Undervejs bliver du forkælet af besætningen og nyder den fantastiske udsigt samt måltider tilberedt med alt godt fra havet. Der gøres ophold på nogle af de små øer, hvor der bliver mulighed får at udforske de underjordiske grotter. Den billedskønne bugt blev i 1994 erklæret bevaringsværdig af UNESCO.

 
Læs mere

Dag 5

Hué

Solopgang over bugten og flytransport Hué (M)

Du vågner til lyden af bølgernes sagte klukken mod skibets skrog, og inden der lettes anker, er der mulighed for at få en forfriskende dukkert i det smaragdgrønne vand. Igen i dag sejles der rundt blandt de smukke kalkstensformationer, og mens du spiser morgenmad sættes kursen mod land.

Når du igen har fast grund under fødderne, kører du mod lufthavnen i Hanoi. Herfra flyver du først på aftenen til Hué i det centrale Vietnam ca. 700 kilometer syd for Hanoi. 

 
Læs mere

Dag 6

Hué

Heldags byrundtur og sejltur i den gamle kejserby (M, F)

Hué, den gamle kejserby, der var hovedstad fra 1802-1945, ligger ved Parfumefloden, som deler byen i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side den nyere, franske bydel. Tre broer forbinder de to bydele i Hué, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Krigene har sat sine spor på byen, men du kan endnu oplevende imponerende bygningsværker.

Dagens udflugtsprogram starter med en sejltur ad ”Duftenes flod” – Parfumefloden, til Thien Mu-pagoden. Her får du mulighed for at se livet fra ”søsiden”, og du besøger den 21 meter høje Thien Mu-pagode. Det var her munken Thich Quang Duc satte ild til sig selv i 1963 og døde i protest mod præsident Diems politik.

Næste stop er ved det gamle kejserpalads, der også er kendt som ”Den Forbudte Lilla By”. Engang var det et pragtfuldt kejserpalads, der kunne måle sig med Den Forbudte By i Beijing. I dag er det kun få af bygningerne, der er stadig er intakte. 

Sidste stop på dagens udflugt er ved Kejser Tu Ducs gravmæle, der er kejserligt omgivet af fyrretræslunde. Tu Duc regerede fra 1847 til 1883 – det længste tidsrum for en Nguyen-hersker.

 
Læs mere

Dag 7

Hoi An

Transport til Hoi An og besøg i en skjult lagune (M, F)

Efter morgenmad på hotellet sættes kursen mod den charmerende fiskerlandsby Hoi An. Turen går gennem et bjergrigt område, over Hai Van passet, ”Skyernes Pas”, og ad snoede veje, som bugter sig ind og ud af de blå laguner langs kysten til Det Sydkinesiske Hav. 

Undervejs oplever du dagligdagen for en fiskerfamilie, som bor i en vidunderlig lagune, der er spektakulært beliggende mellem hav og bjerge, som sjældent besøges af turister. Hop ombord i fiskerbåden og prøv lykken som fisker. Du besøger familiens østersfarm, og du nyder en lækker frokost tilberedt af friskfangede fisk og skaldyr. Hvis vejret tillader det, vil der også være mulighed for en svømme- og snorkeltur. 

Sidst på eftermiddagen ankommer du til det lille charmerende fiskerleje Hoi An. En historisk perle med nogle af landets ældste og bedst bevarede huse. Byen var fra det 16. til 18. århundrede et vigtigt handelscentrum i Sydøstasien, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. Købmænd fra forskellige kulturer slog sig ned og byggede huse, og det resulterede i en unik arkitektonisk stil med vietnamesisk, kinesisk og japansk indflydelse. 

 
Læs mere

Dag 8 - 9

Hoi An

Oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter (M)

De næste dage er til oplevelser på egen hånd i det gamle fiskerleje. Du bestemmer selv tempoet, for her her står den på daseferie, solbadning og sightseeing.

Det er nemt at finde rundt i byen, hvor du kan gå på opdagelse i de spændende butikker, som sælger alt mellem himmel og jord, eller nyde en kop te i en af de hyggelige caféer. I bybilledet finder du også kunstgallerier, templer, pagoder, små restauranter og skræddere, som hurtigt kan forsyne dig med et nyt sæt tøj til meget favorable priser (ønsker du at få syet tøj vil det være en god idé at besøge en skrædder en af de første dage).

Tag med på en af vores spændende udflugter, og brug en halv eller hel dag i den gamle bydel. Her kan du besøge det lokale marked samt den gamle købmandsgård, Tan Ky, som har bevaret det gamle træskelet og de udskårne døre og vinduer, trods flere ombygninger. Derudover kommer du forbi den 400 år gamle japanske bro, som blev bygget for at dele byen i henholdsvis en japansk og en kinesisk del, tilbage i 1593. Som en afslutning på turen kan du se, hvordan de lokale opdrætter silkeorme og producerer silke til den store tekstilindustri i byen.

Det er også muligt at leje en cykel og tage en tur ud til Cua Dai og den smukke hvide sandstrand, som ligger 5 kilometer fra byen. Du kan også sejle derud med en af bådene fra byen. Cykler du derud, byder turen på smukke rismarker, små laguner og pælehuse. Fra stranden er der udsigt til de nærliggende øer, og i skyggen af en kokospalme kan du nyde et fantastisk måltid med alt godt fra havet. 

 
Læs mere

Dag 10

Ho Chi Minh City

Flytransport til Ho Chi Minh City og byrundtur (M, F)

Efter en tidlig morgenmad er der afgang til Danang. Herfra flyver du til storbyen Saigon – eller Ho Chi Minh City, som den hedder i dag. Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. Byen blev efter nordvietnamesernes sejr hovedstad for den provisoriske republik Sydvietnam, som styrede den sydlige del af landet, indtil nord og syd blev forenet den 2. juli 1976. Hanoi blev da hovedstad for hele landet. Byens navn blev straks ændret til Ho Chi Minh-byen til minde om Ho Chi Minh, som kommunisterne anser som den socialistiske republiks landsfader. 

I daglig tale bruger de fleste vietnamesere fortsat det gamle navn, og blandt modstandere af det kommunistiske regime holder man specielt hårdt på dette. HCMC, som den forkortes, er Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. 

Ligesom i Hanoi har bybilledet ændret sig fra at være fyldt med cyklister til i dag at være domineret af scootere, motorcykler og knallerter. I byen findes der grønne parker, som kan være et befriende besøg, hvis du trænger til et åndehul i den hektiske trafik. 

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side.

Du hentes i lufthavnen og tager straks på en lille byrundtur forbi Notre Dame-katedralen og det gamle posthus – begge overdådige bygninger opført i den franske kolonitid. Derefter besøger du et lille galleri, som udstiller fantastiske fotografier, der skildrer livet i Vietnam og andre steder i verden. 

Efter check in på hotellet er tiden i storbyen til egen oplevelser. Spis en god frokost og besøg det farverige Ben Thanh Marked, hvor du nærmest kan købe alt mellem himmel og jord. 

 
Læs mere

Dag 11

Ho Chi Minh City

På egen hånd eller udflugt til Cu Chi-tunnellerne eller Mekong-deltaet (M)

I dag er der mulighed for, på egen hånd, at søge dit helt eget eventyr. Nyd livet og stemningen i storbyen eller tag med på en af vores spændende udflugter. Tag f.eks. med på en udflugt til de berømte Cu Chi-tunneller eller en heldagstur til det frodige Mekong-delta.

Om aftenen er der naturligvis mulighed for at besøge nogle af byens mange gode, restauranter og spisesteder, men har du lyst til en lidt anderledes oplevelse kan vi varmt anbefale, at du tager med på vores udflugt ”Det rigtige Saigon”. En skøn tur bag på en Vespa til områder, som turister nærmest ikke kender, og hvor de derfor aldrig kommer, så der bliver rig mulighed for at opleve ”det rigtige” Saigon sammen med de lokale. 

 
Læs mere

Dag 12 - 13

Ho Chi Minh City - Danmark

Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Det er tid til at få de sidste oplevelser og købt de sidste souvenir, for i dag starter hjemrejsen. Som på udrejsen er der mellemlanding og flyskifte undervejs. Ønsker du at forlænge rejsen, er dette naturligvis også muligt.

Dag 13 København

Ankomst til Danmark

 
Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.