Smag dig gennem Vietnam

Vietnam - Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Deltaet
 • Hanois gadekøkkener i den gamle bydel
 • Cykelture til små landsbyer og landbrug 
 • Historiske mindesmærker og seværdigheder
 • Vespatur til skjulte spise- og musiksteder 

Er du også vild med god mad og gerne af den asiatiske slags? Så vil du elske denne rejse, hvor dine smagsløg bliver forkælet med nye smagsoplevelser i Vietnams gadekøkkener og restauranter, ja, endda til en frokost hos lokale landsbyfolk

Mere autentisk bliver det nok ikke. Denne Vietnamrejse er et sansefuldt eventyr, hvor der er ekstra fokus på det vietnamesiske køkken med gadekøkkener, hyggelige restauranter og frokost hos lokale landsbyfolk. Alt sammen krydret med flere skønne cykelture væk fra alfarvej, besøg ved de klassiske seværdigheder, sejltur i Mekong-deltaet og en aftentur til det ”rigtige” Ho Chi Minh City til at runde turen af på.

Vietnams gadekøkkener 

Overalt i Vietnam vil du støde på de små vogne, som udgør størstedelen af landets gadekøkkener. Fra tidlig morgen til sen aften fyldes luften af røg og dufte fra smagfulde retter som nationalretten ”pho” – nudelsuppe, forårsruller, ris- og nudelretter samt sandwichen Banh Mi. Der koges, steges og grilles i de små køkkener. Vi har prøvesmagt for dig, så du kan godt glæde sig til en kulinarisk oplevelse. 

Cykelture og udflugter

Ud over at stifte bekendtskab med landets gadekøkkener byder turen også på flere cykelture til små landsbyer og landbrug væk fra ”storbyens” mylder. Du spiser frokost hos en lokal familie, oplever historiske seværdigheder og mindesmærker i den gamle kongeby Hué, nyder friskfanget fisk og skaldyr med udsigt over vandet, udforsker det frodige Mekong-delta i syd og slutter eventyret med en aftentur bag på en Vespa til nogle af Ho Chi Minhs skjulte spise- og musiksteder.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Vietnam

Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Deltaet

12 dage

fra kr. 9.970

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Hanoi Hue

Rejser til Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi er en charmende by med brede boulevarder og skønne akacie træer. Byens grønne parker og søer, udgør et dejligt åndehul fra bytrafikken.
Læs mere
Hanoi Hue Hoi An

Rejser til Hue

Den gamle kejserby, der var hovedstad fra 1802-1945, ligger ved Parfumefloden som deler Hue i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side ligger den nyere, franske bydel.
Læs mere
Hue Hoi An Ho Chi Minh City

Rejser til Hoi An

Hoi An er et charmende lille fiskerleje med nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor kinesiske, japanske og portugisiske søfarende og købmænd rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.
Læs mere
Hoi An Ho Chi Minh City Mekong Deltaet

Rejser til Ho Chi Minh City

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små lokale huse står side om side. Ét er dog sikkert - livet leves på gaden, der summer af liv. Det er her at du får de største oplevelser.

Læs mere
Ho Chi Minh City Mekong Deltaet

Rejser til Mekong Deltaet

Besøger du den sydlige del af Vietnam, bør du besøge Mekong Deltaet med de 4.000 km lange floder, som udspringer i det tibetanske højland. De fleste turister når kun ud til byen My Tho, men er du eventyrlysten, bør du tage endnu længere ud og sejle på de mange kanaler og bifloder.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Hanoi - 2 nætter

Church Boutique Hotel Hang Gai Golden Lotus Luxury Hotel
Billigste hotelmulighed
Se kort

Church Boutique Hotel Hang Gai

Beliggenhed: Vietnam, Hanoi

Church Boutique Hang Gai er beliggende i den mest trendy del af den gamle bydel med masser af butikker, restauranter og caféer lige uden for døren, og i gåafstand til Hoan Kiem-søen og Dong Xuan markedet – Hanois ældste marked.

I restauranten er der mulighed for at nyde lokale specialiteter og retter fra det internationale køkken. 

Hotellets har blot 35 værelser og suiter, som alle har enten udsigt over byen eller mod hovedgaden. Alle værelser er hyggeligt indrettet i moderne vietnamesisk stil med alle moderne faciliteter som fx aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Hotellet tilbyder fire forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: 3

 

Læs mere her
Church Boutique Hotel Hang Gai Golden Lotus Luxury Hotel MK Premier Boutique Hotel
Se kort

Golden Lotus Luxury Hotel

Beliggenhed: Vietnam, Hanoi

Golden Lotus Luxury Hotel er et lille stilfuldt og hyggeligt boutiquehotel beliggende få minutters gang fra Hoan Kiem-søen samt tæt på Dong Xuan markedet, Ho Chi Minhs Mausoleum og den gamle bydel. 

Efter en dag med sightseeing er der mulighed for at få sig en svalende dukkert i den lille swimmingpool på øverste etage. Her kan du nyde en kold drink og udsigten over byens tage inden aftensmaden, som du enten kan nyde i hotellets restaurant eller ude i byen. På hotellet findes ligeledes et lille spaområde.

De 51 værelser og suiter er alle smagfuldt indrettet med mørke parketgulve og i moderne vietnamesisk stil. Alle værelser indeholder bl.a. aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Nogle af Deluxe værelserne har ingen udsigt men vindue ud til nabobygningen. Alle andre værelsestyper har enten store vinduer eller en lille balkon med udsigt over byen. Hotellet tilbyder fem forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: TBA

 

Læs mere her
Golden Lotus Luxury Hotel MK Premier Boutique Hotel
Se kort

MK Premier Boutique Hotel

Beliggenhed: Vietnam, Hanoi

MK Premier Hotel er centralt beliggende i hjertet af Hanois smukke og historiske gamle kvarter, tæt på de berømte 36 gader. Her er en hyggelig og gæstfri atmosfære og hotellets design og indretning kombinerer vietnamesisk kultur og charme med moderne faciliteter.

Fra hotellets Rooftop Bar kan du nyde udsigten over storbyen. Derudover findes her en restaurant, bar, café og spaområde. 

Vores mål er at give en værdifuld gave til "dig" vores gæster: være en del af vores fortid og historie i et unikt designet miljø, der giver den eksklusive lejlighed til at opdage en ny læsning af Vietnams traditionelle gæstfrihed.

De 65 værelser og suiter er rummelige og smagfuldt indrettet med moderne faciliteter med bl.a. aircondition, kaffe-/te faciliteter, minibar, satellit-tv, telefon og safetyboks. Hotellet tilbyder syv forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: TBA

 
Læs mere her

Hue - 2 nætter

Moonlight Hotel Eldora Hotel
Billigste hotelmulighed
Se kort

Moonlight Hotel

Beliggenhed: Vietnam, Hue

Moonlight Hotel er centralt beliggende i hjertet af Hue, tæt på Dong Ba Markedet og få minutters gang til Parfume-floden, Hué Museum og Citadellet – den gamle Kejserby.

Her er indendørs swimmingpool og et spaområde. Derudover byder hotellet på restaurant, bar og et lille fitnesscenter.

De 90 værelser er alle store og smagfuldt indrettet og med trægulve. Alle med aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og balkon. Safetyboks findes i receptionen.

Officiel hotelkategori: 4*

 
Læs mere her
Moonlight Hotel Eldora Hotel Hotel Saigon Morin
Se kort

Eldora Hotel

Beliggenhed: Vietnam, Hue

Det luksuriøse Eldora Hotel ligger i hjertet af den gamle kejserby Hué og er derfor et perfekt valg, når byen skal udforskes, og du trænger til at slappe af efter en dag med sightseeing. Hotellets indretning bærer tydelig præg af, at der er hentet inspiration fra den franske kolonitid og fransk kunsthåndværk, som er smagfuldt kombineret med nutidens moderne bekvemmeligheder.

Her er indendørs swimmingpool og solterrasse. Derudover byder hotellet på restaurant, en bar hvorfra du har panoramaudsigt over byens tage, fitnesscenter, samt et Spa & Wellness område.

De store værelser er smagfuldt indrettet og med trægulve. Alle med aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Hotellet tilbyder tre forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: 4*

 
Læs mere her
Eldora Hotel Hotel Saigon Morin
Se kort

Hotel Saigon Morin

Beliggenhed: Vietnam, Hue

Et smukt gammelt hotel i fransk kolonistil, bygget af en franskmand i 1901 og med en beliggenhed i hjertet af Hue.

180 værelser og suiter alle med aircondition, tv, telefon, internetadgang, værdiboks og minibar. Hotellets restaurant tilbyder et bredt udvalg af retter fra forskellige køkkener og hotellet har desuden en hyggelig gårdhave samt en bar på øverste etage, hvor du kan sidde og nyde udsigten over Parfume Floden. Desuden er der swimmingpool, massage- og fitnesscenter.

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her

Hoi An - 2 nætter

Belle Maison Hadana Hoi An Trail Resort
Billigste hotelmulighed
Se kort

Belle Maison Hadana

Beliggenhed: Vietnam, Hoi An

Belle Maison Hadana er et populært hotel beliggende ca. 700 meter fra Hoi An’s gamle bydel. Hotellet er elegant opført i en blanding af lokal charme, naturmaterialer samt moderne og smagfuld indretning.

Her er et hyggelig poolområde med liggestole og parasoller. Derudover findes her en restaurant, bar og poolbar, café, spaområde og fitness center. Hotellet tilbyder gratis udlån af cykler, og der er gratis shuttle bus til stranden ved An Bang Beach. 

De 95 værelser og suiter er alle smagfuldt indrettet og holdt i varme neutrale farver. Alle med aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon, safetyboks samt balkon med udsigt til enten byen eller poolområdet. Hotellet tilbyder fem forskellige værelseskategorier. 

Officiel hotelkategori: TBA

 
Læs mere her
Belle Maison Hadana Hoi An Trail Resort The Beach - Little Boutique Hotel & Spa
Se kort

Hoi An Trail Resort

Beliggenhed: Vietnam, Hoi An

Hoi An Trails Resort ligger i rolige omgivelser midt imellem Hoi Ans gamle bydel og stranden. Et skønt resort hvor du kan slappe af mellem de mange oplevelser det centrale Vietnam byder på.

Hotellets hyggelige poolområde med liggestole og parsoller er omgivet af mere end 100 år gamle frangipanitræer. Derudover findes her restaurant, bar, spaområde og lille fitness center. Hotellet tilbyder gratis udlån af cykler og gratis shuttle bus til den gamle bydel og stranden.

Alle værelser er smagfuldt indrettet i moderne vietnamesisk stil og indeholder bl.a. aircondition, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon, safetyboks samt terrasse eller balkon. Hotellet tilbyder fem forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her
Hoi An Trail Resort The Beach - Little Boutique Hotel & Spa La Siesta Resort & Spa
Se kort

The Beach - Little Boutique Hotel & Spa

Beliggenhed: Vietnam, Hoi An

The Beach Little Boutique Hotel & Spa er beliggende direkte ud til Cua Dai Beach ca. 5 km fra Hoi An’s charmerende gamle bydel. Et populært hotel for hele familien, der mellem udflugter og sightseeing kan slappe af ved poolen eller på stranden.

Her er swimmingpool med liggestole og parasoller. Derudover byder hotellet på restaurant, bar, lobby lounge, souvenirbutik, fitnesscenter samt Spa & Wellness område. Ligeledes er det muligt at leje cykler på hotellet og der tilbydes gratis transport til Hoi An’s gamle bydel.

Det 106 rummelige værelser og suiter er smagfuldt indrette med en fusion af traditionel vietnamesisk arkitektur og moderne bekvemmeligheder. Alle med aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon, safetyboks samt terrasse eller balkon. Hotellet tilbyder seks forskellige værelsestyper.

Officiel hotelkategori: TBA
 
Læs mere her
The Beach - Little Boutique Hotel & Spa La Siesta Resort & Spa Hoi An Beach Resort
Se kort

La Siesta Resort & Spa

Beliggenhed: Vietnam, Hoi An

La Siesta Resort er et smuk førsteklasses boutiquehotel, der kombinerer orientalsk charme og stil i moderne og smagfuld indretning på fornemmeste vis. Et virkeligt lækkert resort med en afslappet atmosfære, hvor du kan koble af oven på dagens gøremål.

Hotellet ligger i udkanten af Hoi Ans gamle bydel omkranset af charmerende gamle byhuse, små gader, hyggelige tehuse.

Her er to hyggelige poolområder – en ferskvands- og en saltvandspool samt børnepool. Ved begge poolområder findes der liggestole og parasoller. Derudover findes her to restauranter, bar, pianobar, café, spaområde og fitness center. Hotellet tilbyder gratis udlån af japanske postcykler og der er gratis shuttle bus til stranden ved An Bang Beach Resort, som La Siesta samarbejder med. 

De 107 værelser og villaer er alle smagfuldt indrettet med respekt for de historiske omgivelser. Alle med aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Deluxe window værelserne har ikke balkon/terrasse. Alle andre værelseskategorier har enten terrasse eller balkon. Hotellet tilbyder ti forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her
La Siesta Resort & Spa Hoi An Beach Resort Boutique Resort Hoi An
Se kort

Hoi An Beach Resort

Beliggenhed: Vietnam, Hoi An

Hoi An Beach Resort er beliggende på en smal tange med stranden på den ene side og floden på den anden side. Et skønt strandresort for hele familien, som ønsker at bo ved stranden men samtidig tæt på byen og den gamle bydel.

Resortet byder på to poolområder med swimmingpools og børnepool samt liggestole og parasoller. Derudover findes her to restauranter og flere barer, et hyggeligt spaområde og fitness center. Hotellet tilbyder ligeledes forskellige vandsportsaktiviteter, cykelleje, billard, beachvolley og gratis shuttle bus til Hoi Ans gamle bydel.  

Hoi An Beach Resort består af 121 smagfulde og hyggeligt indrettede værelser med alle moderne faciliteter som fx aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon, safetyboks samt terrasse eller balkon. Hotellet tilbyder fem forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her
Hoi An Beach Resort Boutique Resort Hoi An
Se kort

Boutique Resort Hoi An

Beliggenhed: Vietnam, Hoi An

Hoi An Boutique Resort er et hyggeligt og charmerende hotel beliggende lidt uden for byen på en privat bred sandstrand med udsigt over det Sydkinesiske Hav og de nærliggende Cham øer.

Resortet byder på et skønt poolområde med swimmingpool og børnepool. Der findes liggestole og parasoller ved poolområdet og på den private strand. Her er ligeledes restaurant og flere barer, et hyggeligt spaområde og fitness center. Derudover tilbydes der gratis shuttle bus til Hoi Ans gamle bydel, cykeludlejning og forskellige dagsudflugter.

Hoi An Boutique Resort består af 112 værelser og villaer som alle er smagfuldt indrettet i lyse farver og moderne vietnamesisk stil. Alle værelser og villaer indeholder bl.a. aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon, safetyboks samt terrasse eller balkon. Hotellet tilbyder syv forskellige værelses og villa kategorier.

Officiel hotelkategori: 4*
 

Læs mere her

Ho Chi Minh City - 3 nætter

Sanouva Saigon Hotel Eden Star Saigon Hotel & Spa
Billigste hotelmulighed
Se kort

Sanouva Saigon Hotel

Beliggenhed: Vietnam, Ho Chi Minh City

Sanouva Saigon Hotel ligger i Saigons distrikt 1, tæt ved det berømte Ben Thanh marked og det ligeledes berømte vanddukketeater Golden Dragon Water Puppet Theatre. Du bor, med andre ord, meget centralt i byen i et område med forretninger og forskellige typer af spisesteder.

Hotellet har en restaurant hvor morgenmadsbuffet serveres. 

De 53 værelser er lyst indrettet med alle moderne faciliteter som fx aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Hotellet tilbyder fem forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: TBA

 
Læs mere her
Sanouva Saigon Hotel Eden Star Saigon Hotel & Spa Hotel Majestic
Se kort

Eden Star Saigon Hotel & Spa

Beliggenhed: Vietnam, Ho Chi Minh City

Eden Star Hotel er centralt beliggende i Distrikt 1 med masser af forretninger, restauranter og spisesteder lige uden for døren og kun få minutters gang til det populære Ben Thanh Marked.

På 12. etage ligger swimmingpoolen og solterrasse med liggestole samt poolbaren. Derudover byder hotellet på restaurant, bar med udsigt over byen, spaområde og fitnesscenter.

Det 128 værelser og suiter er rummelige og enkelt, men velindrettet med moderne faciliteter som fx aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Hotellet tilbyder syv forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: 4*

 
Læs mere her
Eden Star Saigon Hotel & Spa Hotel Majestic
Se kort

Hotel Majestic

Beliggenhed: Vietnam, Ho Chi Minh City

Majestic Hotel slog første gang dørene op i 1925. Gennem årene har hotellet gennemgået flere forandringer og moderniseringer med respekt for bygningens historie og den franske kolonistil fra en svunden tid. Hotellet er centralt beliggende ved Saigon River med masser af butikker, restauranter og barer lige uden før døren, og i gåafstand til bl.a. Notre Dame Katedralen og Uafhængigheds Paladset.

Majestic Hotel byder på en hyggelig restaurant, café og tagterrasse med bar og flot udsigt ud over byen og floden. Her findes ligeledes et hyggeligt poolområde med liggestole og parasoller, spaområde, fitnesscenter og et Casino.

De store værelser og suiter er, som resten af hotellet, indrettet i elegant fransk kolonistil med et strejf af østens mystik og moderne faciliteter. Alle værelser indeholder bl.a. aircondition, minibar, kaffe-/te faciliteter, satellit-tv, telefon og safetyboks. Mulighed for værelser med balkon med udsigt over poolområdet, byen eller floden. Hotellet tilbyder syv forskellige værelseskategorier.

Officiel hotelkategori: 5*

 
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 2
Danmark - Hanoi
Dag 2
Hanoi
Dag 3
Hanoi
Dag 4
Hué
Dag 5
Hué
Dag 6
Hoi An
Dag 7
Hoi An
Dag 8
Ho Chi Minh City
Dag 9
Ho Chi Minh City
Dag 10
Ho Chi Minh City
Dag 11
Ho Chi Minh City - København
Dag 12
København

Dag 1 - 2

Danmark - Hanoi

Afrejse fra Danmark

Midt på dagen flyver du fra Københavns Lufthavn med kurs mod Hanoi i det nordlige Vietnam. Du mellemlander og skifter fly undervejs. 

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

 
Læs mere

Dag 2

Hanoi

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Vietnam og transport til hotellet (A)

Efter ankomst til Hanoi og når indrejseformaliteterne er klaret, møder du vores lokale repræsentant, der sørger for transport og indkvartering på hotellet. Hvis værelset er klart, er der check in, men ellers kan du tage på en tur rundt i byens gamle kvarter med cykeltaxi eller til fods.

De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Her er der små butikker og hyggelige huse, hvor gaderne stadig har de gamle, oprindelige navne fra dengang, en gade var opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. For eksempel Skogade, Stenhuggergade, Smedegade, Falsknerigade, Tandhjulgade, Silkegade osv. 

I den gamle bydel findes et utal af caféer, restauranter og gadekøkkener, og i aften kommer du til at smage nogle af landets mest populære retter med eksotiske navne som Pho, Banh Cuon, Bun Cha og Banh Mi. Turen rundes af med en varm kop egg coffee. Og bare rolig, den smager meget bedre end det lyder.

 

 
Læs mere

Dag 3

Hanoi

Cykeltur til keramiklandsby (M, F)

I de tidlige morgentimer forlader du morgentrafikken til fordel for mere rolige omgivelser uden for storbyen. Dagen byder på en afslappet cykeludflugt langs floden Red River. Turen er ca. 40 km og går gennem landbrugsområder og små landsbyer på en blanding af asfaltveje, grusveje og markveje. Cykelturen foregår i et fladt terræn i et rolig tempo, hvor alle som kan cykle kan være med – og der vil være flere stop og små hvil undervejs. 

Dagens mål er en traditionel keramiklandsby, der er berømt for sin keramik og potter i alle afskygninger, former, farver og størrelser. Du vises rundt i landsbyen, besøger en familie og ser fremstillingsprocessen. 

Efter frokost i en anden af områdets landsbyer fortsætter turen tilbage startstedet. Cyklen afleveres, og det sidste stykke mod Hanoi og dit hotel foregår med bil.

 

Læs mere

Dag 4

Hué

Flytransport til Hué og byrundtur i den gamle kejserby (M)

I dag sættes kursen mod Hué i det centrale Vietnam ca. 700 kilometer syd for Hanoi. Ved ankomst bliver du mødt af vores lokale repræsentant, som vil tage dig med på en tur rundt i den gamle kejserby.
Første stop er ”Den Forbudte Lilla By”, som engang var et pragtfuldt kejserpalads, der kunne måle sig med Den Forbudte By i Beijing. Senere besøges nogle af de gamle kejsergrave, der på forskellig vis er berømte for deres imponerende betonstruktur, en blanding af østlig kunst med vestlig design, som viser balancen mellem landskabs-pleje og arkitektur.

Læs mere

Dag 5

Hué

Cykeltur, besøg i autentisk landsby og madlavning (M, F)

Denne morgen starter med en skøn cykeltur til en af de små landsbyer ca. 12 km væk fra ”storbyens” mylder. Her kommer du til at opleve en del af Hué som de færreste ser. Du oplever livet på landet, besøger en af Hués smukkeste havehuse, lærer hvordan man laver den traditionelle rispandekage. Du bliver inviteret indenfor hos en familie, ser deres hus og hører om deres hverdag på landet, og du deltager i madlavningen og lærer, hvordan man laver traditionelle retter ved hjælp af friske ingredienser dyrket i haven.
Efter madlavning og frokost kører du retur mod Hué og dit hotel.

Læs mere

Dag 6

Hoi An

Transport til Hoi An og besøg i en skjult lagune (M, F)

Efter morgenmad på hotellet sættes kursen mod den charmerende fiskerlandsby Hoi An. Turen går gennem et bjergrigt område, over Hai Van passet, ”Skyernes Pas”, og ad snoede veje som bugter sig ind og ud af de blå laguner langs kysten til Det Sydkinesiske Hav.

Undervejs skal du opleve dagligdagen for en fiskerfamilie, som bor i en vidunderlig lagune, der er spektakulært beliggende mellem hav og bjerge, som sjældent besøges af turister. Hop ombord i fiskerbåden og prøv lykken som fisker. Du besøger familiens østersfarm, og du nyder en lækker frokost tilberedt af friskfangede fisk og skaldyr. Hvis vejret tillader det, vil der også være mulighed for en svømme- og snorkeltur. Sidst på eftermiddagen ankommer du til Hoi An. 

 
Læs mere

Dag 7

Hoi An

Kulinarisk cykeleventyr gennem maleriske gyder (M, F)

Hoi An er en historisk perle med nogle af landets ældste og bedst bevarede huse. Den gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste. Bydelen er bilfri og har stadig sin oprindelige og charmerende karakter med de smalle gader, gamle huse, templer og træbroer, hvor man i ro og mag kan slentre rundt og iagttage de smukke huse, som er dekoreret med paneler indgraveret med kinesiske tegn og med udskårne ornamenter.

Hen på eftermiddagen venter et sandt kulinarisk cykeleventyr, som går gennem Hoi Ans maleriske gyder. Så mød op med god appetit, og forbered dig på en sjov tur, som byder på mange forskellige smagsoplevelser. Når mørket falder på bydes der på grillet fisk, skaldyr og kød, mens du nyder udsigten til floden og den historiske by. Dagens cykeltur er på i alt ca. 15 km. Udflugten gennemføres sammen med andre gæster.

 
Læs mere

Dag 8

Ho Chi Minh City

Flytransport til Ho Chi Minh City og oplevelser på egen hånd (M)

Efter en tidlig morgenmad kører du til Danang, hvorfra du flyver til storbyen Saigon – eller Ho Chi Minh City, som den hedder i dag.  Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, hvor landet blev genforenet med Nordvietnam. Byen blev efter nordvietnamesernes sejr hovedstad for den provisoriske republik Sydvietnam, som styrede den sydlige del af landet, indtil nord og syd blev forenet den 2. juli 1976. Hanoi blev da hovedstad for hele landet. Byens navn blev straks ændret til Ho Chi Minh City til minde om Ho Chi Minh, som kommunisterne anser som den socialistiske republiks landsfader.
I daglig tale bruger de fleste vietnamesere fortsat det gamle navn, og blandt modstandere af det kommunistiske regime holder man specielt hårdt på dette. HCMC, som den forkortes, er Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. 

Ligesom i Hanoi har bybilledet ændret sig fra at være domineret af cykler til i dag at være domineret af scootere, motorcykler og knallerter. I byen findes der grønne parker, som kan være et befriende besøg, hvis du trænger til et åndehul i den hektiske trafik. 

I forhold til andre steder i Vietnam ses de største kontraster i Ho Chi Minh City. En blanding af nyt og gammelt og af stort og småt. Smukke butikker kontra hektiske markeder, moderne skyskrabere og små huse står side om side.

Du hentes I lufthavnen og bliver kørt direkte til dig hotel. Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd. Vi anbefaler, at du evt. bruger tiden på en lille byrundtur forbi operahuset, rådhuset, Notre Dame-katedralen og det gamle posthus – alle er overdådige bygninger opført under den franske kolonitid. Videre til præsidentpaladset for den gamle republik Sydvietnam. I dag er det et museum og hedder ”Genforeningspaladset”. Det var her nordvietnameserne den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten for sidenhen at afsætte Sydvietnams præsident. Og slut med et besøg på det farverige Ben Thanh Marked. Så tag kortet i hånden, for det hele ligger inden for gåafstand af hinanden. Ønsker du at opleve byen på en guidet tur er det naturligvis også muligt.

 
Læs mere

Dag 9

Ho Chi Minh City

Heldagstur med speedbåd til Mekong-deltaet (M, F)

En Vietnamrejse, som også går til den sydlige del af landet, bør inkludere en tur til Mekong-deltaet med den 4.000 km lange Mekong-flod, som udspringer i det tibetanske højland. Det vietnamesiske navn for Mekong er "Cuu Long", hvilket betyder "De 9 drager". Navnet hentyder til deltaets hovedfloder, som deler sig i ni arme og hele området, der gennemskæres af utallige kanaler og små floder.

I dag forlader du storbyen ad floden til fordel for det frodige Mekong-delta. Turen er sammen med andre gæster, og i løbet af dagen udforske I deltaet og bevæger jer væk fra hovedfærdselsårerne til de mindre kanaler og bifloder. Mekong-deltaet regnes for at være et af Vietnams mest frugtbare områder og omtales som Vietnams spisekammer. De gunstige jordforhold gør det muligt at høste ris 2-3 gange årligt, og de steder, hvor der ikke er rismarker, dyrkes der uanede mængder af tropiske frugter og grøntsager, som siden sælges på de flydende markeder. I løbet af sejlturen oplever I, hvordan de lokale dyrker ris, majs og grøntsager og ser hvordan de bl.a. producerer ris-popcorn, slik af kokosnødder osv. 

Undervejs serveres der frokost, og efter en masse nye oplevelser i deltaet sejles der tilbage til storbyen. Udflugten gennemføres sammen med andre gæster.

Læs mere

Dag 10

Ho Chi Minh City

Tid til egen oplevelser og aftentur bag på en Vespa (M, A)

Dagen er afsat til, at du på egen hånd kan søge dit helt eget eventyr. Nyd stemningen i storbyen eller tag med på en udflugt til de berømte Cu Chi-tunneller.

Om aftenen venter endnu en af turen højdepunkter, hvor du skal opleve ”Det rigtige Saigon”. Du bliver hentet på hotellet, og i ægte vietnamesisk stil sætter du dig til rette bag på en Vespa (knallert), hvorefter chaufføren bringer dig ud i gadebilledet for at opleve aftenen, som den typiske lokale vietnameser gør det. Turen går til områder, som turister nærmest ikke kender, og hvor de derfor aldrig kommer, så der bliver rig mulighed for at opleve ”det rigtige” Saigon sammen med de lokale. Første stop er ved en café, hvor du ser ”verden gå forbi”, mens du nyder en drink og små appetizers, inden en skøn middag på en god restaurant med lokale retter. Turen slutter på en typisk vietnamesisk kaffebar, som helt sikkert vil være et af turens højdepunkter, inden du vender hjem til hotellet efter en begivenhedsrig aften. Undervejs serveres der masser af god mad og rigeligt med drikkevarer. Udflugten gennemføres sammen med andre gæster.

Læs mere

Dag 11

Ho Chi Minh City - København

Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Efter en begivenhedsrig rejse, hvor du har smagt dig gennem Vietnam, er det tid til at fordøje de mange nye indtryk – og maden inden hjemrejsen, som starter i dag. Der er tid til at få de sidste oplevelser og købt de sidste souvenir, inden kursen sættes mod lufthavnen sidst på eftermiddagen. Som på udrejsen er der mellemlanding og flyskifte undervejs. Ønsker du at forlænge rejsen, er dette naturligvis også muligt.
Læs mere

Dag 12

København

Ankomst til Danmark

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.