Rejser til Hue

  • Rejsetid

    14 - 16

  • Bedste årstid

    februar - august

  • Tidsforskel

    5 - 6

Den gamle kejserby, der var hovedstad fra 1802-1945, ligger ved Parfumefloden som deler Hue i to. På den ene side ligger Kongebyen, og på den anden side ligger den nyere, franske bydel.

De fleste hoteller ligger i Hung Vuong og Le Loi området i den franske bydel. Tre broer forbinder de to bydele i Hue, som er på listen over UNESCOs verdens kulturarv. Krigene har sat sine spor på byen, men du kan endnu oplevende imponerende bygningsværker.

Hue er særlig kendt for ”Citadellet”, som består af fæstningsværker, kongelige paladser, der oprindeligt var en miniature-udgave af Den forbudte By i Beijing. Udover Citadellet, er Thien Mu Pagoden (Den himmelske Kvinde) samt de syv Nguyen kejsergrave et besøg værd. De syv kejsere har hvert deres imponerende mausoleum, som de selv var med til at bygge. De blev opført som små byer, der blev brugt til afslapning og adspredelse.

Har du kun kort tid, så vælg Tu Ducs grav, da han var den mest bemærkelsesværdige af de 7 kejsere. Han nåede selv at bo der i 16 år, inden han gik bort. Hue er også kendt for et unikt køkken. Byen har en bred vifte af spisesteder, alle serverer smagfulde traditionelle retter. Mange af restauranterne forsøger nemlig at opretholde de kejserlige traditioner fra fordums tid.

Læs mere