Rejser til Con Dao-øerne

  • Rejsetid

    14 - 16

  • Bedste årstid

    november - januar

  • Tidsforskel

    5 - 6

Con Dao-øerne ligger isoleret fra det vietnamesiske fastland og har nogle af Vietnams smukkeste og ganske uspolerede strande, hvor du kan nyde solbadning, svømning og spise helt friske fisk og skaldyr. 

Det var en gang Indokinas fangeøer, hvor man under fransk herredømme og det amerikanskstøttede regime holdt tusindvis af politiske fanger og uønskede personer indespærret i mere end et dusin fængsler.

I dag bliver øerne beundret for deres slående naturskønhed. Con Son, den største i denne kæde af 15 større og mindre øer, er prydet med dejlige strande, koralrev og naturskønne bugter. Øen er stadig for en stor del dækket af tæt skov. 

Bedste årstid for ferie på Con Dao-øerne

Det bedste tidspunkt at besøge Con Dao-øerne er i tørsæsonen (november til februar), men hvis du ønsker at se skildpadder, kan du besøge Hon Bay Canh-øen mellem juni og september. Februar til juli er ideel til rejser med dykning som formål, da vandene omkring Con Dao i denne periode har en sigtbarhed mellem 20 og 30 meter.

Sådan kommer du til Con Dao-øerne

Con Dao-øerne, især Con Son, er tilgængelige inden for en times flyvning fra Ho Chi Minh City. Con Dao Lufthavn ligger 15 km syd for byen Con Son, hvor de fleste luksushoteller og hoteller tilbyder bådtransport til gæster.

Bai An Hai-stranden – den centrale hub

Tættest på byen ligger stranden Bai An Hai, der forbinder Ben Dam Harbour med flere badebyer og fiskerbyer. Hvis du foretrækker fred og ro, kan du leje en motorcykel og køre sydpå mod Mui Ca Map (oversat: Kap Haj) og Nhat Beach for at nyde fine hvide sandstrande og en betagende udsigt over havet. 

Ø-hop og dykning

Ø-hop og dykning er populære aktiviteter på Con Dao-øerne. Du kan udforske de fleste af de ubeboede holme og få øje på forskellige dyr som pilrokker, barracudaer, morainer og dygonger (truet art af søkøer). På grund af øernes status som nationalpark skal dine ø-hop og udflugter arrangeres gennem Con Dao National Parks hovedkontor. Øen Hon Bay Canh er kendt for sin udklækning af skildpadder, så hvis du besøger øen mellem juni og september, kan du endda få chancen for at se skildpadder, når de lægger deres æg. 

Vandreture og økoturisme

Ud over ø-hop og dykning kan du udforske de øde kystveje og strande på vandreture, hvor der er gode muligheder for at iagttage det sjældne dyreliv, som for eksempel det sorte kæmpeegern og den endemiske gekko af arten Cyrtodactylus Rubidus. Siden 1984 beskyttes mange af øerne som en del af Con Dao Nationalpark - herunder også adskillige udryddelsestruede arter såsom delfiner, skildpadder og dygonger, og økosystemer som koralrev og mangroveskov. Man samarbejder med WWF (World Wildlife Fund) om bæredygtig, naturbaseret økoturisme.

Bai Dat Doc – den bedste strand på Con Son-øen

Den bedste strand på Con Son Island, Bai Dat Doc, er en enkel, smuk bugt, bestående af en kilometerlang halvmåne med helt lyst sand, indrammet af grønne bakker. Den ligger smukt beskyttet med det klareste vand, så den er ideel til svømning og snorkling. De meget sjældne, store havpattedyr dygonger er blevet set boltre sig i vandet nær bugtens pynt.

 Det er i denne bugt du finder Six Senses´ luksusvillaer.  

Læs mere
Vil du til Con Dao Islands?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.