Rejser til Nordthailand

  • Rejsetid

    ca. 13 timer

  • Bedste årstid

    november - april

  • Tidsforskel

    +5/+6 timer

Tag på en rejse til skønne Chiang Mai - Nordthailands største by og porten til Den Gyldne Trekant

Blot en times flyrejse fra Bangkok finder du Thailands kulturelle center, Den Gyldne Trekant og grønne bjergskråninger og floddale, oplagte til vandreture og andre aktiviteter i naturen.

Rejser til Chiang Mai i Nordthailand - gyldne templer

Bjerglandskab med floder og stammefolk

Landskabet i det nordlige Thailand er præget af takkede bjerge og gyldne dale. Imellem dem løber floderne Mekong og Ruak som en skillelinje mellem bjergbønder og byfolk og Thailands nabolande Laos og Myanmar. Her er imponerende bjerglandskaber, frodig og uberørt natur, frugtbare sletter, den mægtige Mekongflod, gæstfrie bjergstammefolk og historiske byer. Så hvis du er på ferie i Thailands nordlige del, kan du ikke komme uden om en tur til Den Gyldne Trekant. Her finder du en skøn blanding af forskellige kulturer på tværs af grænser og kulturer og oplever både driftige handels- og grænsebyer og naturskønne landskaber.

Hvor skal man bo i Nordthailand?

Hos Profil Rejser samarbejder vi med adskillige 3- til 5-stjernede hoteller i Chiang Mai og Chiang Rai, alle med en kvalitet og service som vi kan stå inde for. Vores dygtige rejsekonsulenter har besøgt dem og kan rådgive dig, så du får præcist det du ønsker. Vi tilbyder også ophold på et par skønne resorts i Den Gyldne Trekant, beliggende naturskønt med udsigt til Mekongfloden. 
Se vores udvalgte hoteller her

Historien om Den Gyldne Trekant

År tilbage var Den Gyldne Trekant centrum for Asiens opiumsproduktion og -handel, hvoraf navnet kommer, og er den dag i dag stadig påvirket af illegal handel. På opiumsmuseet, Hall of Opium, i Sop Ruak kan du få et indblik i hele historien om produktion og handel med opium.

Seværdigheder i Chiang Mai og Chiang Rai 

Chiang Mai og Chiang Rai er to byer, der i den grad har været med til at præge Thailands historie og steder, hvor du finder enestående kulturoplevelser. Det var blandt andet i dette område, at det berømte Lanna-rige opstod, og den unikke kultur og arkitektur herfra er ét af højdepunkterne i det gamle Siam.
Se vores udflugter til Nordthailand her

Chiang Mai - hvad skal man se?

Chiang Mai er Nordthailands største by og porten til Den Gyldne Trekant. Chiang Mai ligger i en frodig dal, smukt omkranset af skovklædte bjerge. Her finder du et bredt udvalg af gode spisesteder, et stort natmarkedet og et utal af imponerende, gyldne templer og pagoder. Der er også masser af muligheder for udflugter i Chiang Mais skønne og vilde natur. Prøv riverrafting eller kajak og besøg de smukke bjerge. De største seværdigheder i Chiang Mai er templet Wat Phra Singh med den berømte buddhafigur, bjergstammemuseet og Nordthailands helligste tempel Wat Doi Suthep, der ligger skjult i bjergene i 1.056 meters højde.

Samtidig er Chiang Mai kendt for at være Thailands bedste kunsthåndværksby. I byens udkant, i Sankamphaeng-distriktet, finder du sølvsmedjer, silkevæverier, papir- og paraplymagere samt træskærere. Tag derud og få et indblik i produktionen af silke og sølvsmykker, du bliver uden tvivl fristet til at købe nogle af de smukke varer. Se vores udflugter i Chiang Mai her

Chiang Rai - hvad skal man opleve?

Ved Mae Kok-flodens bred ligger den charmerende lille by, Chiang Rai, der er et perfekt udgangspunkt for udflugter og endagsture i det bjergrige område. Oplev junglen, besøg de etniske minoritetsstammer i området eller nyd en frokost på den mægtige Mekong-flod, som danner grænsen mellem Thailand og Laos. I selve byen ligger regionens flotteste templer og pagoder. Templet Wat Phra Kaew er Chiang Rais stolthed og byens historiske forbindelse til resten af Thailand. I hovedgaden ligger små butikker, restauranter og barer. Husk også at besøge den lille natbazar og det livlige morgenmarked.

Historien om Thailands nationalmaskot

Efter sigende begyndte Thailands nationalmaskot, Phra Kaew, smaragdbuddhaen, sine dage i Chiang Rai, da lynet i 1434 slog ned og den ottekantede chedi åbnede sig og lod den grønne smaragdbuddha komme til syne. Siden blev buddhaen forflyttet og først i 1991 fik templet sin jadebuddha tilbage, en næsten tro kopi af Bangkoks Phra Kaew. I Chang Rai finder du også templet Wat Rongkun, kendt som Det Hvide Tempel.

Den tidligere hovedstad i det første Thai Lanna kongerige, Chiang Saen, ligger ved Mekong-floden ved grænsen mellem Thailand og Laos. Her er dejlig uspoleret, lokal atmosfære og grænsehandel, og i udkanten af byen stikker hvide tempelspir op som stolte fortidsminder.

Chiang Mai - hvornår er bedst?

Den bedste tid på året at rejse til Chiang Mai og Nordthailand i det hele taget er fra november til april. Læs mere om vejret i Chiang Mai her

Skal vi hjælpe dig?

Ønsker du at opleve Nordthailand på din næste rejse til Thailand og måske kombinere et ophold her med en afslappende ferie på en af Thailands skønne tropeøer, kan du lade dig inspirere af vores rejseforslag til Nordthailand eller sende en rejseforespørgsel. Så vil en af vores dygtige rejsekonsulenter hjælpe dig med at skræddersy din rejse helt efter dine ønsker og behov.

Se rejseforslag til Nordthailand Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Top oplevelser

Nordthailand

Vil du til Nordthailand?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Natascha, Rikke

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.