Rejser til Krabi

  • Rejsetid

    ca. 13 timer

  • Bedste årstid

    november - april

  • Tidsforskel

    +5/+6 timer

Er du på ferie i Thailand er en rejse til Krabi oplagt. Tropeparadiset er især kendt for sin smukke skærgård af små, grønne kalkstensøer, der dramatisk hæver sig i det turkisblå hav. På øerne omkring Krabi finder du dejlige sandstrande i alle størrelser, skov, og stejle klippesider.

Smukke, smukke Krabi

Krabi kaldes med rette den smukkeste af de sydthailandske provinser. Kyststrækningen er præget af fiskerlejernes pælehuse og bådemoler. Landskabet er prydet med vidtstrakte ananasmarker og slanke gummitræer og buttede oliepalmer, og brydes af tårnhøje karstklipper og en moskés gyldne kupler. 

Krabis omkringliggende strande er et paradis for både soldyrkere og vandhunde, og de lodrette klippevægge en ægte cliffhanger udfordring for klatrere. Med de skønne hoteller i Krabi som base kan du nyde strandlivet på øerne, sejle med en longtailbåd til tropeperlen Koh Phi Phi eller til Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer.

Naturparker i Krabi

Når turen går til Krabi er der flere naturområder, du kan besøge, blandt andet er der to nationalparker og et dyrereservat. Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald og kalkstensgrotter med hulemalerier. I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Tæt ved nationalparken er Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”. 
Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer. Samtidig byder Krabi-området på fantastiske muligheder for snorkling og dykning.

Strandene Ao Nang og Hat Nopparat Thara

På rejser til Krabi finder du utrolig smukke kystlandskaber og en sand perlerække af drømmeagtige tropeøer. Både Ao Nang og Hat Nopparat Thara er gode udgangspunkter for ture til karstensklippeøerne i Andamanhavet, til Laem Phra Nang (Railay) og til Koh Phi Phi øerne. De fleste hoteller på Krabi er samlet omkring strandene Ao Nang, Klong Muang og Railay cirka en halv times kørsel fra Krabi by. I modsætning til den stille og fredfyldte Klong Muang-strand, har Ao Nang-stranden en del restauranter, barer og butikker. Ao Railay er ubetinget den smukkeste af de tre strande, men her kommer du kun til og fra med longtailbåde fra Ao Nang-stranden.

Den hesteskoformede ferieby Ao Nang har en strandpromenade med souvenirboder, massageklinikker, skræddere, kaffebarer og restauranter. I den nordlige ende af Ao Nang finder du Soi Seafood, kaldet ”Soi Sunset”, med restauranter, der laver skønne retter med fisk og skaldyr og lokale krydderier. Det bedste stykke strand er ved den bilfri promenade i den sydøstlige ende. 

Den 3-kilometer lange hvide sandstrand, Hat Noppharat Thara, er en del af Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park og hovedkvarter for nationalparken. Ønsker du smukke strande, fred og ro, men samtidig vil bo tæt ved Ao Nangs shopping og forlystelser, er Noppharat Thara et oplagt sted, og her er både restauranter og barer. Ved den lille fredelige fiskerby Klong Muang er stranden lavvandet og strækker sig langs hele vestkysten. Her er roligt og du er tæt på mange små øer i Krabis smukke skærgård.

Tubkaak stranden

Smukke og rolige strande og en betagende natur finder du også på Tubkaak stranden. Fra stranden er der en storslået udsigt til de små Hong-øer, en flot solnedgang og imponerende klippeformationer.

Ao Railay stranden

Syd for Ao Nang stranden er Ao Railay, en lille tange/halvø med mægtige kalkstensklipper, gode udkigssteder, huler og de dejligste hvide sandstrande inden for gåafstand. Her er fire strande - Tonsai, Railay vest, Railay øst og Phra Nang. Phra Nang stranden er flere gange blevet kåret som én af verdens flotteste. Sandet er lækkert, vandet har en grønlig farve, og klipperne hænger ud over vandet og gør stranden virkelig unik. I den ene ende af stranden er en rød klippe, som nærmest danner en hule.

På opdagelse i Krabi by

Krabi by slænger sig mageligt langs Krabi-flodens vestbred. Byen huser provinsregeringen og er samtidig områdets største handelsby. Her er en afslappet stemning og et interessant folkeliv. Weekendmarkedet er populært og her finder du 200 boder med bunker af varer. Byens navn stammer fra dengang man fandt to Krabi, en slags sværd til ceremoniel brug i en klippegrotte. Byens vartegn er Khao Kanab Nam, et par skæve karstklipper. Bag dem hæver Krabis højeste bjerg sig, det pyramideformede bjerg, Khao Phanom Benca. 
En ferie i Thailand er også et møde med de lokale. Hver morgen før solopgang samles bønder, fiskere og andre på den overdækkede markedsplads for enden af Soi 9 på Th. Maharat. Om aftenen er der marked på V. Chao Fah-molen, hvor du kan spise lækre måltider, som du selv sammensætter fra de forskellige oplyste boder. 
Songtaew's, biler hvor man sidder på ladet, kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang.

Oplevelser i og omkring Krabi

På rejser til Krabi kan du få helt unikke oplevelser under vandet og på land. Her er nogle af de bedste snorkle- og dykkersteder og god sigtbarhed. Har du mod på klatring, er området omkring Railay-stranden stedet, hvor du rigtig kan udfordre dig selv. I Krabis fastlandsnatur kan du besøge tågeskov og følge tigerspor i Khao Sok nationalparken. Du kan tage på trekkingture på skovklædte bjergsider, udforske kølige drypstensgrotter, tage på picnic ved et vandfald og meget mere. 

Fra havnen kan du sejle rundt i det spændende mangrove område i en longtailbåd og se fugle, aber og små krokodiller. Det er muligt at lægge til ved én af klippeøerne og gå på opdagelse i drypstenshulerne. Du kan fortsætte længere ud i flodmundingen og se fiskerhusene, der står på pæle. Du kan besøge Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer, som byder på et unikt naturområde med kalkstensøer, hvide strande og klare turkisgrønne laguner. Her kan du opleve aber, fugle og varaner i deres naturlige omgivelser. I landsbyen Koh Yoi Noi kan du opleve autentisk thailandsk hverdagsliv.

At dykke i Krabi-området er varieret og spændende, og her er mere end 200 forskellige slags fisk og mere end 80 koralarter. Et af de bedste snorklingsteder i Krabi-området er Bamboo Island, som ligger tæt ved Phi Phi øerne. Koh Si har to store koralplateauer på hver side af øen, og er et godt sted at snorkle i Ao Nang-området. Den sydlige ende er utrolig flot og har som regel god sigtbarhed. I den nordlige ende af Koh Si er en der stejle væg dækket af piskekoraller. Ved Koh Si ses ind imellem de sky sorttippede revhajer. 

I naturområderne omkring Krabi er der to nationalparker og et dyrereservat. I nationalparken Khao Sok kan du komme på en kanotur ned ad Sok floden med en lokal guide og nyde udsigten til kalkstensbjerge og klipper dækket med tropisk vegetation med de eksotiske insekter som lydtæppe. Inde i junglen kan du komme tæt på elefanterne i deres naturlige omgivelser og fodre og vaske de store dyr og overnatte i regnskoven. 

Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald, som du kan bade i, og kalkstensgrotter med hulemalerier. En lokal fisker opdagede en drypstensgrotte, hvor du kan se det sjældne syn af sammensmeltede hængende stalakitter og opadvoksende stalakitter. 

I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Nationalparken er dækket af uberørt skov, som ved 900 meters højde skifter til tågeskov, hvor svampe, mos, lav, orkidéer og bregner stortrives. Parkens mest besøgte attraktion er Huay Toh-vandfaldet med i alt 11 fald. Den frodige natursti, der fører til vandfaldet, er fyldt med både turister og thaier i weekenden. 
Tæt ved nationalparken finder du Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”, hvor skinnende guldbuddhaer og munke i safranfarvede dragter har erstattet grotternes tidligere beboere, tigrene. En stejl trappe på i alt 1237 trin fører 300 meter op ad klippevæggen, og på toppen er en stor buddhafigur og en mindre helligdom med Buddhas fodaftryk indlejret i klippen og et fantastisk kig ud over karstklippelandskabet. 

Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer, og er du særlig heldig, kan du se én af verdens mest sjældne fugle, Gurney’s Pitta, som er på størrelse med en rødkælk med en turkisblå kalot på hovedet og turkisblå halefjer. 

Transport: Fly fra Bangkok.

Læs mere