Rejser til Krabi

 • Rejsetid

  ca. 13 timer

 • Bedste årstid

  november - april

 • Tidsforskel

  +5/+6 timer

Er du på ferie i Thailand er en rejse til Krabi oplagt. Tropeparadiset er især kendt for sine små, grønne kalkstensøer, der dramatisk hæver sig i det turkisblå hav. På øerne omkring Krabi finder du dejlige sandstrande i alle størrelser, skov, og stejle klippesider.

Krabi kaldes med rette den smukkeste af de sydthailandske provinser. Kyststrækningen er præget af fiskerlejernes pælehuse og bådemoler. Landskabet er prydet med vidtstrakte ananasmarker, slanke gummitræer og buttede oliepalmer, og brydes af tårnhøje karstklipper og en moskés gyldne kupler. 

Rejser til Krabi i Thailand - strand med longtail både

Smukke, smukke Krabi

Krabis omkringliggende strande er et paradis for både soldyrkere og vandhunde, og de lodrette klippevægge en ægte cliffhanger-udfordring for klatrere. Med de dejlige hoteller i Krabi som base kan du nyde strandlivet på øerne, sejle med en longtailbåd til tropeøerne Koh Phi Phi eller til Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer.

Hvordan kommer man til Krabi?

Du kan vælge at flyve fra Bangkok direkte til Krabi. Turen varer knap to timer.

Krabi - hvor skal man bo?

Hos Profil Rejser samarbejder vi med adskillige 3- til 5-stjernede hoteller i Krabi, alle med høj standard og service. Vores dygtige rejsekonsulenter har besøgt dem og kan rådgive dig, så du får præcist det du ønsker, både i forhold til hotellets faciliteter, stranden og lokalområdet. Du kan vælge mellem vores udvalgte hoteller i Krabi, hvoraf mange er børnevenlige med separat poolområde til børnene. Se vores udvalgte hoteller her

Naturparker i Krabi

Når turen går til Krabi er der flere naturområder, du kan besøge, blandt andet to nationalparker og et dyrereservat. Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder på terrassevandfald og kalkstensgrotter med hulemalerier. I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Tæt ved nationalparken er Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”. 
Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer. Samtidig byder Krabi-området på fantastiske muligheder for snorkling og dykning.

Strandene Ao Nang og Hat Nopparat Thara

På rejser til Krabi finder du utrolig smukke kystlandskaber og en sand perlerække af drømmeagtige tropeøer. Både Ao Nang og Hat Nopparat Thara er gode udgangspunkter for ture til karstensklippeøerne i Andamanhavet, til Laem Phra Nang (Railay) og til Koh Phi Phi-øerne. De fleste hoteller på Krabi er samlet omkring strandene Ao Nang, Klong Muang og Railay cirka en halv times kørsel fra Krabi by. I modsætning til den stille og fredfyldte Klong Muang-strand, har Ao Nang-stranden en del restauranter, barer og butikker. Ao Railay er ubetinget den smukkeste af de tre strande, men her kommer du kun til og fra med longtailbåde fra Ao Nang-stranden.

Nyd lækker seafood i feriebyen Ao Nang

Den hesteskoformede ferieby Ao Nang har en strandpromenade med souvenirboder, massageklinikker, skræddere, kaffebarer og restauranter. I den nordlige ende af Ao Nang finder du Soi Seafood, kaldet ”Soi Sunset”, med restauranter, der laver skønne retter med fisk og skaldyr og lokale krydderier. Det bedste stykke strand er ved den bilfri promenade i den sydøstlige ende. 

Ao Nangs tre kilometer lange, hvide sandstrand

Den tre kilometer lange, hvide sandstrand, Hat Noppharat Thara, er en del af Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park og hovedkvarter for nationalparken. Ønsker du smukke strande, fred og ro, mens du samtidigt bor tæt ved Ao Nangs shopping og forlystelser, er Noppharat Thara et oplagt sted med både restauranter og barer. Ved den lille, fredelige fiskerby Klong Muang er der lavvandet, og stranden strækker sig langs hele vestkysten. Her er roligt, og du er tæt på mange små kalkstensøer i Andamanerhavet ved Krabis kyst.

Tubkaak-stranden

Tubkaak stranden er smuk og rolig beliggende midt i en betagende natur. Fra stranden er der en storslået udsigt til de små Hong-øer, en flot solnedgang og imponerende klippeformationer.

Ao Railay-stranden

Syd for Ao Nang-stranden ligger Ao Railay, en lille tange/halvø med mægtige kalkstensklipper, gode udkigssteder, huler og de dejligste hvide sandstrande inden for gåafstand. Her er fire strande - Tonsai, Railay vest, Railay øst og Phra Nang. Phra Nang-stranden er flere gange blevet kåret som én af verdens flotteste. Sandet er blødt, vandet har grønne nuancer, og klipperne hænger ud over vandet, hvilket gør stranden virkelig unik. I den ene ende af stranden er en rød klippe, som nærmest danner en hule.

På opdagelse i Krabi by

Krabi by slænger sig mageligt langs Krabi-flodens vestbred. Den huser provinsregeringen og er samtidig områdets største handelsby. Her er en afslappet stemning og et interessant folkeliv. Weekendmarkedet er populært, med over 200 boder med bunker af varer. Byens navn stammer fra dengang man fandt to Krabi (en type sværd til ceremoniel brug i en klippegrotte). Byens vartegn er Khao Kanab Nam, et par skæve karstklipper. Bag dem hæver Krabis højeste bjerg sig, det pyramideformede Khao Phanom Benca.

Kom helt tæt på de lokale i Krabi

En ferie i Thailand er også et møde med de lokale. Hver morgen før solopgang samles bønder, fiskere og andre på den overdækkede markedsplads for enden af Soi 9 på Th. Maharat. Om aftenen er der marked på V. Chao Fah-molen, hvor du kan spise lækre måltider, som du selv sammensætter fra de forskellige oplyste boder. 
Songtaew's, som er biler, hvor man sidder på ladet, kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang.

Krabi - hvad skal man se?

På rejser til Krabi kan du få helt unikke oplevelser under vandet og på land. Her er nogle af de bedste snorkel- og dykkersteder og god sigtbarhed. Har du mod på klatring, er området omkring Railay-stranden stedet, hvor du rigtig kan udfordre dig selv. I Krabis fastlandsnatur kan du besøge tågeskov og følge tigerspor i Khao Sok Nationalpark. Du kan tage på trekkingture på skovklædte bjergsider, udforske kølige drypstensgrotter eller tage på picnic ved et vandfald.

Mangrove-sejlads i longtailbåd

Fra havnen kan du sejle rundt i det spændende mangrove område i en longtailbåd og se fugle, aber og små krokodiller. Det er muligt at lægge til ved én af klippeøerne og gå på opdagelse i drypstenshulerne. Du kan fortsætte længere ud til flodmundingen og se fiskerhusene, der står på pæle. Du kan besøge Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer, som byder på et unikt naturområde med kalkstensøer, hvide strande og klare, turkisgrønne laguner. Her kan du opleve aber, fugle og varaner i deres naturlige omgivelser. I landsbyen Koh Yoi Noi kan du opleve autentisk thailandsk hverdagsliv.

Dyk blandt 200 forskellige fiskearter

At dykke i Krabi-området er spændende med mere end 200 forskellige slags fisk. Et af de bedste snorklingsteder i Krabi-området er Bamboo Island, som ligger tæt ved Phi Phi-øerne. 
Nationalparker, grotter og dyrereservat
I naturområderne omkring Krabi er der to nationalparker og et dyrereservat. I nationalparken Khao Sok kan du komme på en kanotur ned ad Sok-floden med en lokal guide og nyde udsigten til kalkstensbjerge og klipper dækket med tropisk vegetation med de eksotiske insekter som lydtæppe. Inde i junglen kan du komme tæt på elefanterne i deres naturlige omgivelser og overnatte i regnskoven. 

Terrassevandfald og sjælden drypstenshule

Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald, som du kan bade i, og kalkstensgrotter med hulemalerier. En lokal fisker opdagede en drypstensgrotte, hvor du kan se det sjældne syn af sammensmeltede stalakitter (der vokser fra loftet) og stalagmitter (der vokser fra gulvet). 

Uberørt tågeskov og Huay Toh-vandfaldet

I Khao Phanom Benca Nationalpark finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Nationalparken er dækket af uberørt skov, som ved 900 meters højde skifter til tågeskov, hvor svampe, mos, lav, orkidéer og bregner stortrives. Parkens mest besøgte attraktion er Huay Toh-vandfaldet med i alt 11 fald. Den frodige natursti, der fører til vandfaldet, er fyldt med både turister og thaier i weekenden. 

Tigergrottens tempel Wat Tham Sua

Tæt ved nationalparken finder du Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”, hvor skinnende buddhaer i guld og munke i safranfarvede dragter har erstattet grotternes tidligere beboere, tigrene. En stejl trappe på i alt 1237 trin fører 300 meter op ad klippevæggen, og på toppen er en stor buddhafigur og en mindre helligdom med Buddhas fodaftryk indlejret i klippen og et fantastisk kig ud over karstklippelandskabet. 

Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer, og er du særlig heldig, kan du se én af verdens mest sjældne fugle, Gurney’s Pitta, som er på størrelse med en rødkælk med en turkisblå kalot på hovedet og turkisblå halefjer. 

Krabi - hvornår er bedst?

Vi anbefaler at besøge Krabi fra november til april. Læs mere om vejret året rundt i Thailand

Skal vi hjælpe dig?

Ønsker du at opleve smukke Krabi på din næste badeferie eller måske kombinere et ophold i Krabi med et øhop til de nærliggende øer eller et ophold i Khao Sok Nationalpark, kan du lade dig inspirere af vores rejseforslag til Krabi eller sende en rejseforespørgsel. Så vil en af vores dygtige rejsekonsulenter hjælpe dig med at skræddersy din rejse helt efter dine ønsker og behov.

Se rejseforslag til Krabi Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Top oplevelser

Krabi

Rejseforslag til Krabi

Strandferie - Krabi eller Koh Lanta

Thailand - Krabi, Koh Lanta

  • Smukt øhav med grønne limstens-øer
  • Nogle af Thailands skønneste strande
  • Ao Nang-stranden i Krabi med restauranter, barer og butikker
  • Tropeøen Koh Lanta med uspoleret natur og lokalliv
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 8.420

Krabi og Koh Lanta - Naturoplevelser og strandferie

Thailand - Krabi, Koh Lanta

  • Grønne kalkstensøer i Andamanerhavet ved Krabi
  • Sejlture til kalkstensøer og snorkling med farverige fisk
  • Klong Dao-stranden på charmerende Koh Lanta
  • Tæt på lokalbefolkning og uspoleret natur
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

13 dage fra kr. 8.695

Eventyrlige øer i sigte

Thailand - Krabi, Koh Lanta, Koh Mook, Koh Jum, Koh Ngai

  • Krabis smukke skærgård med grønne kalkstensøer
  • Populære Koh Lanta med lokalt liv og lange strande
  • Tropeø med skønne strande og lunt, klart vand
  • Sejlture i Sydthailands smukke skærgård
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 11.335

Øhop: Krabi, Phi Phi og Koh Lanta

Thailand - Krabi, Phi Phi, Koh Lanta

  • Kombiner tre af Sydthailands klassikere på øhop
  • Dramatiske klipper og spændende udflugter i Krabi
  • Snorkling og natur på Phi Phi-øerne
  • Dejlige og børnevenlige strande på Koh Lanta
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 9.485

Ø-hop til tre favoritter i Sydthailand

Thailand - Krabi, Phuket, Phi Phi

  • Dramatiske klipper og spændende udflugter i Krabi
  • Snorkling og dykning ved Phi Phi-øerne
  • Stort udvalg af restauranter og butikker på Phuket
  • Alle transporter med bil og båd er inkluderet i prisen
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 9.065

Strandferie i naturskønne Krabi

Thailand - Krabi

  • Smukt øhav med grønne limstens-øer
  • Nogle af Thailands skønneste strande
  • Ao Nang-stranden med restauranter, barer og butikker
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 8.280

Thailand fra nord til syd - Kultur, natur og strand

Thailand - Chiang Mai, Krabi

  • Etniske bjergfolk, rismarker og elefanter i Nordthailand
  • Små landsbyer, lokale markeder og natmarked
  • Cykelture i grønklædte bjerglandskaber 
  • Badeferie i Krabi med fine strande og grønne kalkstens-øer
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 9.895

Krabi eller Phuket, Elephant Hills og Koh Samui

Thailand - Krabi, Phuket, Khao Sok, Koh Samui

  • Rundrejse til tre eventyrlige og naturskønne rejsemål
  • Vælg mellem Krabis kalkstensklipper og Phukets strande
  • Natur og etisk møde med elefanter på Elephant Hills, 3 dage/2 nætter
  • Afslappet strandferie på 'kokos-øen', Koh Samui
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 13.635

Kultur i Nordthailand og øhop i Sydthailand

Thailand - Chiang Mai, Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Kradan, Krabi

  • Bjerge, farverige folkeslag og kultur i Chiang Mai
  • Øer med hvide strande og blødt sand i Sydthailand
  • Koh Lanta - slap af og oplev et charmerende ø-liv
  • Koh Ngai/Koh Kradan - åndehul uden stress og jag
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

16 dage fra kr. 14.060

Vil du til Krabi?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Rikke, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.