Rejser til Khao Sok

  • Rejsetid

    ca. 13+?? timer

  • Bedste årstid

    november - april

  • Tidsforskel

    +5/+6 timer

Khao Sok er en af Thailands fineste og ældste nationalparker.

Her ser naturen ud, som den blev dannet for millioner af år siden, og her kan du opleve noget af verdens ældste regnskov, uendelige søer med limstensklipper, floder, grønne bjerge og underjordiske grotter og huler. 

Det var i 1980, at Khao Sok blev udlagt som nationalpark. En stor del af parken er i dag søen Cheow Larn, der er kunstigt skabt, efter den næsten en kilometer lange og knap 100 meter høje dæmning Ratchaprapha blev bygget i begyndelsen af 80’erne. Over 100 øer blev oversvømmet, og rundt omkring stikker stadig trætoppe op gennem søens overflade fra træer, der tidligere stod på fastland. Dæmningen og fredningen af området har betydet en meget mere frodig og mangfoldig natur, som besøgende altid betages af.

Det vilde dyreliv i Khao Sok tæller blandt andet gibbonaber og elefanter, og mange vælger et ophold på campen Elephant Hills, hvorfra der er flodsejlads, udflugter på søerne, jungletrek og ikke mindst mulighed for at komme i nærkontakt med de store elefanter på en værdig og dyrevenlig facon. Det er således ikke en mulighed at ride på de stolte dyr, men man kan være med til at fodre og vaske dem.

Khao Sok ligger i den sydlige del af Thailand cirka 200 kilometer fra Phuket.
Læs mere